Medische acceptatie bij een begrafenisverzekering

Als je een begrafenisverzekering gaat afsluiten zal er een medische acceptatie plaatsvinden. Voor dat je bent toegelaten door de verzekeraar wordt er gevraagd of je een vragenlijst invult. Uit deze vragenlijst wordt de conclusie getrokken door een arts waarbij vervolgens een oordeel zal volgen of u wel of niet geaccepteerd wordt door een begrafenisverzekering.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats Begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Vragenlijst acceptatie begrafenisverzekering

Zijn er begrafenisverzekeringen zonder medische acceptatie?
Dit blijft altijd lastig, als een verzekeraar geen gebruik maakt van de medische acceptatie heeft deze geen enkel inzicht in uw gezondheid. Het kan geregeld voorkomen dat u gewoon geaccepteerd wordt door een verzekeraar zonder vragenlijst invullen.

Maar let op, verzekeraars die geen gebruik maken van medische acceptatie hebben een bepaalde voorwaarde voor de begrafenisverzekering en dat zijn de zogenoemde carenzjaren.

Maar wat zijn die carenzjaren precies?

De carenzjaren zijn het aantal jaren van een bepaalde periode na het afsluiten van de begrafenisverzekering waarin de begrafenisverzekeraar niet volledig uitkeert.

Deze periode is ingebouwd om de verzekeraar in bescherming te nemen. Vaak is het zo dat er 2 carenzjaren worden ingebouwd, tijdens deze periode wordt er niet volledig uitgekeerd bij overlijden.

Wat als u niet wordt toegelaten bij de begrafenisverzekering?

Het kan natuurlijk zijn dat u de vragenlijst heeft ingevuld en dat de verzekeraar de begrafenisverzekering polis afkeurt. Er wordt door de verzekeraar een aantal carenzjaren gerekend. Het komt ook vaak voor dat een verzekeraar tot 4 carenzjaren rekend, wat betekent dat er pas na 4 jaar volledige dekking is.

Als u eerder komt te overlijden dan zal er slechts een deel gedekt door de begrafenisverzekering. Uitvaartpolissen kunnen u dekking uitbreidden.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een begrafenisverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.” Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met begrafenisverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.” Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering