MEDISCHE ACCEPTATIE BIJ EEN BEGRAFENISVERZEKERING

Als je een begrafenisverzekering gaat afsluiten zal er een medische acceptatie plaatsvinden. Voor dat je bent toegelaten door de verzekeraar wordt er gevraagd of je een vragenlijst invult. Uit deze vragenlijst wordt de conclusie getrokken door een arts waarbij vervolgens een oordeel zal volgen of u wel of niet geaccepteerd wordt door een begrafenisverzekering.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van begrafenisverzekeringen.

Op 1 centrale plaats Begrafenisverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je begrafenisverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Vragenlijst acceptatie begrafenisverzekering

Zijn er begrafenisverzekeringen zonder medische acceptatie?
Dit blijft altijd lastig, als een verzekeraar geen gebruik maakt van de medische acceptatie heeft deze geen enkel inzicht in uw gezondheid. Het kan geregeld voorkomen dat u gewoon geaccepteerd wordt door een verzekeraar zonder vragenlijst invullen.

Maar let op, verzekeraars die geen gebruik maken van medische acceptatie hebben een bepaalde voorwaarde voor de begrafenisverzekering en dat zijn de zogenoemde carenzjaren.

acceptatie begrafenisverzekering
carenzjaren begrafenisverzekering

Maar wat zijn die carenzjaren precies?

De carenzjaren zijn het aantal jaren van een bepaalde periode na het afsluiten van de begrafenisverzekering waarin de begrafenisverzekeraar niet volledig uitkeert.

Deze periode is ingebouwd om de verzekeraar in bescherming te nemen. Vaak is het zo dat er 2 carenzjaren worden ingebouwd, tijdens deze periode wordt er niet volledig uitgekeerd bij overlijden.

Wat als u niet wordt toegelaten bij de begrafenisverzekering?

Het kan natuurlijk zijn dat u de vragenlijst heeft ingevuld en dat de verzekeraar de begrafenisverzekering polis afkeurt. Er wordt door de verzekeraar een aantal carenzjaren gerekend. Het komt ook vaak voor dat een verzekeraar tot 4 carenzjaren rekend, wat betekent dat er pas na 4 jaar volledige dekking is.

Als u eerder komt te overlijden dan zal er slechts een deel gedekt door de begrafenisverzekering. Uitvaartpolissen kunnen u dekking uitbreidden.

geweigerd bij een begrafenisverzekering

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op begrafenisverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een begrafenisverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op