Begrafenis verzekeren via DELA

Als je op zoek bent naar een manier om je begrafenis te verzekeren kom je al snel uit bij de DELA begrafenisverzekering. Dat is ook niet zo gek want DELA is al jaren een van de grootste aanbieders van begrafenispolissen in Nederland. Als je kiest voor een begrafenisplan van DELA heb je de beschikking over alle diensten en producten die je nodig hebt om een waardige begrafenis te realiseren.

Door te kiezen voor DELA heb je de keuze uit een breed aanbod aan oplossingen en het is voor iedereen mogelijk om een geschikte polis te vinden. Daarnaast zijn er in iedere prijsklasse oplossingen te vinden tegen een scherpe premie. Wil je meer informatie inwinnen over alle mogelijk dienstverlening van DELA? Lees dan snel verder als je alles te weten wil komen over de werkwijze van DELA en hoe je je begrafenis precies kunt verzekeren.

5 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Goede ervaring

Rated 5 out of 5
18/05/2022

met de mensen van dela hele goede ervaring mee met het afsheid nemen van ons moeder was het goed en netjes geregeld namens de kinderen bedankt

Noe

Goede zorgen, bedankt

Rated 3 out of 5
20/04/2022

goed geregeld van overlijden van mijn vrouw tot na de crematie

Sander

Vakkundig

Rated 4 out of 5
27/09/2021

Zeer goed verzorgd door meelevende en vakkundige mensen

Mave

Goed gevoel

Rated 3 out of 5
30/08/2021

Ik heb er een goed gevoel over, alles was prima geregeld

Karla

Meegaand

Rated 5 out of 5
11/05/2021

De mensen om de crematie heen waren heel meegaand.

Sindy
MEEST GEKOZEN
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 11.11,-

Rated 4.5 out of 5
4.5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 12.12,-

Rated 4.7 out of 5
4.7/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 12.77,-

Rated 4.5 out of 5
4.5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

DELA begrafenisverzekering vinden in 2022

DELA is één van de grootste verzekeraars in Nederland op het gebied van uitvaart. Zij bieden dan ook een breed pakket aan diverse polissen waar jij als klant uit kunt kiezen. Om je een beter beeld te geven van de dekkingen en voorwaarden van de begrafenisverzekering gaan we je in deze review er alles over vertellen. Zo weet je waar je op moet letten tijdens het vergelijken van diverse verzekeraars.

Kwaliteit, rust en scherpe premies

Als je de keuze maakt voor DELA weet je helemaal zeker dat de gehele begrafenis volledig wordt verzorgd zoals dat vooraf is afgesproken. Daardoor heb je als nabestaande weinig tot geen zorgen over het regelen van alle zaken rondom de begrafenis. Deze periode is natuurlijk al zwaar genoeg en het is wel zo prettig als een begrafenisverzekeraar je goed kan ondersteunen om de juiste keuzes te maken.

De DELA begrafenispolissen maakt het mogelijk om gebruik te maken van begrafenisondernemers die beschikken over jarenlange ervaring in de markt waardoor je je als nabestaande kan focussen op het verwerken van het verlies. Door deze ervaring heb je de beschikking over zekerheid in moeilijke tijden en kun je een rustige rouwperiode tegemoet gaan.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Je kunt bij DELA beschikken over praktische hulp en een unieke manier van werken die in het teken staat van de nabestaanden.
  • Het verzekerde bedrag bij een DELA begrafenisverzekering groeit mee met de prijsstijgingen, dat betekent dat je premie jaarlijks netjes word geïndexeerd.
  • Je kunt bij DELA beschikken over korting en winstdeling omdat je lid wordt van de coöperatie

Verschillende mogelijkheden beschikbaar

Om voor iedereen de maximale dienstverlening te leveren kun je bij DELA kiezen uit een aantal verschillende begrafenispakketten. Al deze pakketten zijn specifiek gericht op een aantal standaard wensen en behoeften die veel klanten van DELA hebben. Zo heb je de keuze uit een basispakket, een pakket met extra opties en is het mogelijk om te kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering.

Het ligt er dus maar net aan waar je behoefte aan hebt. Wil je bijvoorbeeld veel keuzevrijheid behouden? Dan is het aan te raden om voor een flexibel pakket te gaan, wil je gemak? Dan kun je beter voor het basispakket gaan.

Ook zien we regelmatig dat mensen graag een begrafenis in het buitenland willen organiseren of dat ze zeer specifieke wensen hebben bij het organiseren van de begrafenis. Op dat moment raden we vaak aan om voor een begrafenisplan in geld af te sluiten omdat je dan helemaal zelf de regie hebt over waar het budget precies naar toe gaat.

Basis of Plus pakket

Als je kiest voor het basis of plus pakket van DELA heb je te maken met een uitkering in producten of diensten. Als je kiest voor zo’n verzekering van DELA zijn de onderstaande producten en diensten voor uw begrafenis of crematie gedekt. Een hoop voordelen al zeg ik het zelf.

Koopsompolis

Ook kun je nog kiezen voor een DELA koopsompolis, je kunt dan in een keer een bedrag storten voor de dekking van je begrafenis. Als je kiest voor de koopsompolis betaal je dus geen maandelijkse premie maar stort je het volledige bedrag eenmalig naar de begrafenisverzekeraar toe. Dit is vooral voordelig voor mensen die wat vermogen hebben en het geld niet perse nodig hebben.

  • Dit is een van de meest voordelige manieren van verzekeren omdat je een korting ontvangt en gebruik maakt van de winstdelingsregeling van DELA. Als je kiest voor een koopsompolis maak je namelijk onderdeel uit van de grote portefeuille van DELA.
  • Elk jaar wordt er door de begrafenisverzekeraar opnieuw gekeken naar het jaarlijkse resultaat van deze portefeuille om de winst op te maken.
  • Is het resultaat dat jaar gestegen? Dan zal het verzekerde bedrag ook omhoog gaan waardoor je rendement behaalt op het bedrag dat je gestort hebt. Over het algemeen is de uitkering dan hoger als het bedrag dat je hebt ingelegd

Korting ontvangen

Ook is het mogelijk om korting te krijgen als je DELA de volledige begrafenis laat organiseren. Doorgaans krijg je dan een flinke korting van maximaal € 400,-.

De nabestaanden of levensgezel kunnen hier vooraf naar informeren om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden. Deze korting is wel afhankelijk van het type DELA begrafenisverzekering dat is afgesloten dus zorg er voor dat je hier vooraf of tijdig naar informeert.

KKV keurmerk

DELA beschikt daarnaast over het bekende KKV keurmerk. Dit keurmerk wordt afgegeven aan verzekeraars die klantgericht verzekeren, dat betekent dat alle wensen die jij als nabestaande hebt volledig centraal staan bij de dienstverlening. Als je kiest voor een verzekeraar die over dit keurmerk beschikt kunt je er zeker van zijn dat er goede kwaliteit zorg wordt geleverd.

Deposito

Het is ook mogelijk om op een andere manier te sparen bij DELA door gebruik te maken van het depositofonds. Dit wordt voornamelijk gedaan voor senioren die op latere leeftijd nog een DELA begrafenisverzekering willen afsluiten.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het werkt als volgt, je stort minimaal 3500 euro op het depositofonds en daar staat dan jaarlijks een rendement van minimaal 3% tot 6% tegenover. Dat is over het algemeen hoger als op een spaarrekening en voor veel senioren een goede oplossing omdat ze niet altijd meer worden toegelaten tot de polissen van DELA.

  • Je sluit op dat moment eigenlijk geen verzekering af maar beschikt over een soort spaarrekening waarbij het geld vrijkomt bij overlijden. Je kunt op ieder moment geld bijstorten op dit deposito om er zeker van te zijn dat de dekking afdoende is voor de uitvaart.

Herinneringsbijeenkomsten

DELA organiseert ook verschillende malen per jaar herinneringsbijeenkomsten voor de nabestaanden van de overledene. Tijdens deze bijeenkomsten worden herinneringen van de overledene opgehaald en dit heeft als doel om troost te vinden als mensen nog in het rouwtraject zitten. Iedereen die een dierbare heeft verloren is welkom bij de herinneringsbijeenkomsten van DELA.

Wil je weten wat de kosten zijn van een begrafenis of een goed beeld hebben van de DELA begrafenisverzekering? Gebruik dan de handige kostencalculator op onze eigen website of ga naar de website van DELA om de juiste informatie te verkrijgen. Als je de wensen van je begrafenis goed in kaart hebt gebracht kun je een goede berekening maken over de premie en totale kosten van de begrafenis.

Bekijk meer informatie