Uitvaartverzekering senioren, waar moet je op letten?

Normaliter is het vinden en afsluiten geen moeilijke taak, toch is een goede uitvaartverzekering voor senioren vinden soms een hachelijke taak omdat het met deze doelgroep vaak net iets anders ligt qua voorwaarden en medische acceptatie. Dat kan lastig zijn maar er zijn gelukkig genoeg opties om toch verzekerd te zijn

Doorgaans is het zo dat er namelijk een maximumleeftijd wordt ingesteld voor senioren waardoor acceptatie in sommige gevallen een lastige zaak wordt. Lees verder om alles te weten te komen over de senioren uitvaartverzekeringen. Wil je liever direct beginnen met vergelijken? Bekijk dan hier alle uitvaartpolissen.

Uitvaartverzekering voor ouderen in 2022

Het kan natuurlijk voorkomen dat je wat ouder bent maar dat je toch nog graag een uitvaartverzekering wil afsluiten. Doorgaans wordt er door uitvaartverzekeraars een zogenoemde maximumleeftijd ingesteld, deze kan per verzekeraar verschillen en doorgaans ligt deze leeftijd tussen de 72 en 75 jaar bij de meeste verzekeraars. Ook zijn er verzekeraars die wel ouderen accepteren tot 85 jaar, maar daar moet je rekening houden met specifieke voorwaarden die gelden.

Dit is zo geregeld omdat senioren over het algemeen een groter risico lopen om te overlijden waardoor het risico voor de uitvaartverzekeraar automatisch een stuk hoger is. Uitvaartverzekeraars hebben daarom het recht om je te weigeren als je te oud bent voor een verzekering.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een uitvaartverzekering voor senioren in Nederland.

Waar op letten bij het kiezen van een uitvaartverzekering voor ouderen

Als je een uitvaartverzekering voor ouderen wil afsluiten kan het voorkomen dat niet alle verzekeraars je accepteren. Dat komt omdat een ouder persoon eerder overlijdt in vergelijking met een jong persoon. Daardoor hebben verzekeraars een aantal regels opgesteld en zijn de premies voor ouderen vaak een stuk hoger.

Senioren hebben diverse mogelijkheden

Over het algemeen zien we eigenlijk nooit dat senioren een gelijkwaardige of mindere premie betalen dan jongere mensen omdat het risico veel groter is. Toch zijn er genoeg mogelijkheden voor senioren om een goede verzekeraar te vinden, zo zijn er diverse dekkingsmogelijkheden die het mogelijk maken om toch een goede uitvaartverzekering voor senioren te vinden.

Huidige gezondheid

Ook kan het zijn dat er gekeken wordt naar de huidige gezondheid van de nieuwe verzekerde, als de gezondheidsrisico’s namelijk te groot zijn kan het zijn dat een verzekeraar eerst wil dat er een vragenlijst wordt ingevuld om de huidige gezondheid in kaart te brengen.

Als daar te veel medische aandoeningen of een dermate risicovolle historie in terug komt kan het zijn dat de uitvaartverzekeraar toegang tot de verzekering weigert.

Nadelen voor de uitvaartverzekeraar

Zoals we eerder hebben besproken is de kans op overlijden bij senioren aanzienlijk hoger waardoor senioren vaak een hogere premie betalen. Nog een nadeel is dat er aanzienlijk minder kapitaal opgebouwd kan worden in vergelijking met een jongere verzekerde waardoor een hogere premie noodzakelijk is om risico af te dekken voor de verzekeraar.

Begin met vergelijken en bekijk alle opties

Om het je in ieder geval een stuk makkelijker te maken hebben we een vergelijker samengesteld waar senioren ook gebruik van kunnen maken. Zo weet je precies of een verzekeraar bij je past en of er ook rekening wordt gehouden met de leeftijd. Het is namelijk voor (bijna) iedereen mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Ook kun je voor een uitvaartdeposito gaan

Voor ouderen is het ook mogelijk om te kiezen een uitvaartdeposito waar zij maandelijks of jaarlijks een bedrag op kunnen storten als verzekeren echt niet mogelijk is. Wil je hier meer over weten? Lees dan de veelgestelde vragen op onze uitvaartverzekering pagina. Er is daar veel meer diepgaande informatie te lezen over uitvaartverzekeringen voor senioren.

Tot welke leeftijd kun je een polis afsluiten?

Er zit een limiet aan de leeftijd waarop je een uitvaartverzekering kunt afsluiten. De maximale leeftijd is per uitvaartverzekeraar verschillend. Om je een idee te geven hebben we een lijstje gemaakt van alle aanbieders:

  • Yarden – mogelijk tot 75 jaar
  • Ardanta – mogelijk tot 76 jaar
  • Lifetri – mogelijk tot 75 jaar
  • Monuta – mogelijk tot 75 jaar
  • DELA – mogelijk tot 75 jaar

Premie voor senioren

De premie voor senioren ligt hoger in vergelijking met jongere personen. Dat komt omdat je op een hogere leeftijd een groter risico vormt voor de uitvaartverzekeraar. Als je ouder bent dan 70 jaar zal het afsluiten van een polis ook steeds lastiger worden. Het is daarom raadzaam om jezelf te verdiepen in de beschikbare polissen voor ouderen.

Gezondheidsverklaring

De premie die je betaalt voor een polis is per persoon verschillend en is afhankelijk van de dekking, de hoogte van het verzekerde bedrag, uw gezondheid maar ook uw leeftijd speelt een grote rol. Als je een uitvaartverzekering voor senioren wil afsluiten kan het zijn dat je een aantal gezondheidsvragen moet beantwoorden.

We hebben het dan over de zogenoemde gezondheidsverklaring. Hoe gezonder je nog bent, hoe lager de premie. Ook zijn er verzekeraars zonder gezondheidsverklaring, je moet daar gebruik maken van de Carenzjaren of ook wel wachtperiode genoemd. Als je in deze wachtperiode komt te overlijden dan zal de verzekeraar niet de gehele uitvaart vergoeden. Houd bij het afsluiten van een verzekering ook altijd rekening met de kosten van de uitvaart.

Uitvaartdeposito voor senioren

Als je niet wordt geaccepteerd bij de verzekeraar kun je ook nog gebruik maken van een uitvaartdeposito. Je kunt dan kapitaal opbouwen via een spaarrekening en je kunt daarna eenmalig of periodiek een bedrag storten waar je rente over ontvangt.

Als je overleden bent kan het opgebouwde kapitaal gebruikt worden om de uitvaart te bekostigen. Als er nog geld overblijft wordt dit gestort in een depositofonds wat op naam staat van de begunstigden.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.