Geen leuk onderwerp, wel belangrijk

Ondanks dat er iemand is overleden kan een goed afscheid helpen bij het creëren van mooie herinneringen en het versoepelen van een verdrietig moment. DELA vindt dat ieder mens uniek is en daarom wil DELA jou graag helpen bij het realiseren van jou gewenste uitvaart. Of het nu om een begrafenis of crematie gaat, alles is mogelijk.

Hoewel veel mensen er niet graag al te lang bij stilstaan en het idee liever nog wat voor zich uitschuiven, is het voor ieder van ons nuttig toch al eens uit te kijken naar een goede uitvaartverzekering.

We krijgen er immers allemaal vroeg of laat mee te maken en dan kan je maar beter goed voorbereid zijn, temeer omdat het je nabestaanden een hele hoop zorgen zal besparen. Daarnaast is het ook erg fijn voor je naasten als ze een bevestiging krijgen over hoe jij het gewild had, dit kan ze weer helpen met de verwerking van het overlijden.

8 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

DELA neemt de zorgen voor nabestaanden uit handen

DELA zorgt ervoor dat ze veel van de zorgen uit handen nemen, erg fijn voor jou want je hebt natuurlijk tijdens het verdriet geen zin om jezelf bezig te houden met randzaken. Wil je meer weten over de mogelijkheden en diensten van DELA, lees dan snel verder! Eerst kosten berekenen? Bekijk dan de pagina wat zijn de gemiddelde kosten van een uitvaart?

Waar kan je mee geholpen worden?

Waarschijnlijk vraag je jezelf af waar je dan mee geholpen kunt worden, nou namelijk met allerlei lastige vragen waar jij het antwoord nog niet op weet, maar dit is snel verleden tijd wanneer je contact opneemt met de consulenten van nabestaandenzorg van DELA. We hebben voor jou een aantal vragen op een rijtje gezet om je een beeld te geven.

Kostenafhandeling door DELA

DELA neemt veel zorgen uit handen, dus ook de afhandeling van de kosten. Zo worden alle leveranciers en andere bedrijven die te maken hebben gehad met de uitvaart betaald door DELA.

Ze zorgen ervoor dat alle kosten samen worden gezet op een rekening zodat het voor jou overzichtelijk en duidelijk wordt wat je uiteindelijk moet betalen. Vaak zijn deze kosten die op de rekening komen te staan niet gedekt door de verzekering, je moet ze dus zelf betalen.

Wanneer krijg ik de rekening van de uitvaart

Je ontvangt van DELA binnen 7 weken de rekening van de uitvaart. Er worden geen administratiekosten verrekend en je hoeft niet bang te zijn voor onverwachte kosten.

Dat is natuurlijk het laatste wat je op je bordje wilt krijgen na het overlijden van een dierbare. De kosten van de uitvaart hangt af van jouw persoonlijke wensen en welke verzekering je hebt gekozen.

Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd

Uniek bij DELA is dat bij jouw polis ook alle kinderen tot 18 jaar mee verzekerd zijn. Als je kiest voor DELA uitvaartverzekering, kies je voor een volledige service helemaal op maat samengesteld. Voor de DELA uitvaartverzekering gekozen maar toch liever een andere uitvaartverzekeraar, bekijk de mogelijkheden voor een eventuele overstap.

Bespreek je wensen met een groep mensen die je liefhebt

Misschien weet je voor jezelf al hoe de uitvaart eruit moet komen te zien, maar het gesprek voeren met je naasten hierover is een ander puntje. Denk bij dit gesprek bijvoorbeeld aan hoe dat je wil hoe de uitvaart eruit komt te zien, welke muziek je wil gebruiken bij de uitvaart of welke locatie je wil gebruiken voor jouw uitvaart.

Het is dus slim om eens een goed gesprek te hebben met je naasten over al deze vragen, je helpt ze op deze manier goed om mee te helpen met het plannen van de uitvaart. En weet je bijvoorbeeld nog over bepaalde dingen zoals de koffietafel nog niet helemaal precies wat je wilt? Schrijf dit dan op, je naasten kunnen dan gemakkelijker een beslissing nemen voor jou.

Je kunt uitvaartwensen gemakkelijk vastleggen bij DELA

Het vastleggen van wensen kan af en toe moeilijk zijn, DELA weet dit ook en daarom hebben ze voor jou een mogelijkheid om overzichtelijk jouw wensen vast te leggen. ‘Mijn uitvaartwensen’ van DELA biedt een gratis en eenvoudige manier om te beschrijven hoe jouw uitvaart eruit moet komen te zien.

Het fijne hieraan is dat je niet verplicht bent om een verzekering af te sluiten bij DELA. Je vult gewoon je wensen in en je slaat ze op in je eigen DELA account. Een account aanmaken is ook zo gepiept. Stel je wil je wensen nog aanpassen of inzien dan hoef je alleen maar in te loggen op je DELA account.

Regelen van een uitvaart met stappenplan van DELA

Allereerst is het verstandig en raden we je aan om direct de huisarts te informeren wanneer er iemand overlijd, de huisarts stelt dan voor jou een verklaring van overlijden op.

Als degene die overlijd al in het ziekenhuis ligt dan hoeft dit niet te gebeuren, het ziekenhuis neemt deze zorg dan op zich. Je kunt natuurlijk wel snappen bij een plotseling overlijden dat je dit zelf moet melden. Vervolgens kun je verder met het informeren van alle naasten

Na deze stap is het slim om contact op te gaan nemen met de uitvaartverzorger, deze uitvaartverzorger kan je veel hulp bieden bij het regelen van de uitvaart.

Wanneer de overledene geen uitvaartpolis heeft dan kun je het overlijden melden bij DELA, uitvaartverzorger DELA gaat er dan voor zorgen dat er een waardige uitvaart wordt georganiseerd. Hierna worden er vragen gesteld over hoe de uitvaart eruit moet komen te zien.

Een duurzame uitvaart van DELA

Voor veel mensen is het tegenwoordig een belangrijk puntje, duurzaamheid. Ook zijn er dus mensen die hun uitvaart op een duurzame manier willen invullen, en bij DELA is dit uiteraard ook mogelijk. DELA biedt daarom voor elk aangeboden product minimaal 1 duurzaam alternatief. Verder is DELA aangesloten bij GreanLeave, dit is een stichting die puur gericht is op duurzaamheid in de uitvaartbranche.

Locatie voor de uitvaart

Je hebt natuurlijk recht op een zo goed mogelijke uitvaart, daarbij komt ook een goede uitvaart locatie kijken. Sfeer en licht zijn vaak erg belangrijk voor mensen wanneer het gaat om de locatie.

Het is dus ook slim om goed na te denken welke locatie je wilt gebruiken. Je kan bijvoorbeeld denken aan de wensen van de overledene waar hij of zij graag kwam, in een bos bijvoorbeeld. DELA biedt veel traditionele locaties zoals een uitvaartcentrum of een grote aula van een crematorium. DELA heeft een handige locatie vinder op hun website om alle locaties te kunnen inzien.

DELA biedt locaties met een huiselijke sfeer

Zoals net gezegd biedt DELA locaties met een goede sfeer om zo goed mogelijk afscheid te nemen van jouw dierbaren. DELA probeert de uitvaart precies af te stemmen op de wensen die jij hebt voorgesteld om het verlies zo goed mogelijk te verwerken.

Zo hebben ze rouwkamers en aula’s die zijn ingericht met een huiselijke sfeer, warme kleuren en comfortabele meubels. Daarnaast biedt DELA ook vele cateringopties aan op deze locaties, van broodjes tot een groot buffet.

Gebruik van 24-uurskamers

Veel locaties van DELA bieden een optie om te kiezen voor een 24-uurs kamer. Wat houdt dit in vraag je jezelf misschien af? Je krijgt de sleutel van de rouwkamer zodat jij op elke tijd eventjes naar je dierbare kunt gaan als je dit eventjes nodig hebt. Een afspraak maken is niet nodig, je kunt met de sleutel altijd naar binnen in de rouwkamer.

Rouwkamer inrichten zoals jij dat wil

Je kunt de rouwkamer inrichten zoals jij dit wilt, met foto’s of andere persoonlijke spullen. Daarnaast kan je de overledene afschermen zodat je zelf kan kiezen wie er wel en niet bij de overledene kan. DELA biedt de optie om van te voren altijd even een kijkje te komen nemen in de rouwkamers of op locatie, ze laten je maar al te graag alles zien op hun locaties.

Uitvaarten in de multiculturele samenleving

In Nederland zijn er op het moment meer dan 170 nationaliteiten, allemaal met hun eigen rituelen en hun eigen tradities. DELA weet dit ook en houdt hier rekening mee en daarom bieden zij voor vrijwel iedereen een uitvaart die bij iedere cultuur past. Zo zijn er opties om te kiezen voor een islamitische uitvaart, boeddhistische uitvaart, Antilliaanse uitvaart, hindoeïstische uitvaart en Chinese uitvaart. Voor iedereen is er dus wel een uitvaart mogelijk.

Wat gebeurt er na de DELA uitvaart

Zoals je nu wel hebt gelezen moeten er veel keuzes gemaakt worden over de uitvaart zelf. Maar wat veel mensen niet weten is dat er na de uitvaart zelf ook nog veel geregeld moet worden. We hebben het dan over de kosten en de rekening van de uitvaart of de keuze van een grafsteen of een urn.

Wat kun je precies met de DELA uitvaartverzekering?

Als specialist in uitvaartverzekering willen wij ervoor zorgen dat voor jou en je nabestaanden alles tot in de puntjes geregeld is op het moment dat er afscheid moet genomen worden. Deze gebeurtenis is immers op zich al ingrijpend en moeilijk genoeg dat kopzorgen het laatste is wat je nabestaanden op zo een moment nodig hebben. Je uitvaart wordt door ons van begin tot einde volledig geregeld.

Het enige wat dient te gebeuren bij overlijden, is dat wij hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht worden en dan stellen wij alles in werking om je een sereen en waardig afscheid te bieden en je nabestaanden de nodige opvang te bieden. Op zoek naar andere aanbieders? Kijk dan ook even naar de uitvaartverzekeringen van Yarden, Monuta of Ardanta.

Voordelen van de DELA uitvaartverzekering

Wanneer je kiest voor een DELA uitvaartverzekering, kies je voor gemoedsrust. Wanneer je kiest voor een uitvaartverzekering profiteer je over het algemeen van enorm veel voordelen.

Je kan immers zelf het bedrag en de duurtijd van je premies bepalen zodat je een verzekering op maat krijgt. Wanneer je komt te overlijden nemen wij alles in handen van het regelen van de overlijdensberichten, het organiseren van de uitvaart en de nazorg voor je nabestaanden.

Geen gedoe in de rouwperiode

Op deze manier hoeft niemand zich in deze moeilijke tijd met praktische beslommeringen bezig houden en hoeven er geen financiële regelingen meer getroffen worden om alles te bekostigen.

Ook de periode na het overlijden zullen je nabestaanden nog verder door ons geholpen en begeleid worden in alle administratieve en praktische regelingen die moeten getroffen worden. Dit alles wil je natuurlijk bij de goedkoopste uitvaartverzekering geregeld hebben.

De DELA uitvaartverzekering is er voor iedereen

DELA uitvaartverzekering weet als geen ander hoe moeilijk en emotioneel het kan zijn de verzekering aan te gaan en je eigen uitvaart te gaan regelen. Het doel van DELA is dan ook je optimaal te begeleiden hierin.

Tijdens één of meerdere gesprekken gaan ze na wat je wensen zijn en waar jij belang aan hecht als het gaat over je laatste afscheid. DELA is niet de enige uitvaartverzekeraar in Nederland, sterker nog, er bestaan grote premieverschillen tussen uitvaartverzekeraars.

Een polis op maat bij DELA uitvaartverzekeringen

Dit kan over heel algemene zaken gaan maar ook over heel persoonlijke en gevoelige zaken. Op basis hiervan kan DELA je een op maat gemaakte offerte aanbieden die op alle vlakken volledig aan je behoefte en persoonlijke situatie tegemoetkomt. Uiteraard kunnen wijzigingen aan de uitvaartverzekering nadien steeds nog aangebracht worden.

Kom met DELA praten over de uitvaartverzekering

Wanneer je ervan overtuigd bent dat een goede uitvaartverzekering ook voor jou een must is, maak dan zeker een afspraak met één van onze medewerkers. Doe je liever eigen onderzoek? Dan is de uitvaartverzekering gids van 2018 wellicht iets voor jou.

Een gesprek met DELA is uiteraard volledig vrijblijvend en houdt voor jou geen enkele verplichting in maar je zal zien dat DELA uitvaartverzekering ook voor jou de ideale oplossing kan aanbieden. Lees meer over het nut van een uitvaartverzekering. Tevens kun je met alle vragen over rituele begeleiding bij DELA terecht, ze staan erom bekend dat bijna alles mogelijk is.

VoorelkaarDesk van DELA

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je goed wilt zorgen voor de mensen die je liefhebt, dus ook wanneer je komt te overlijden. Het is gebleken dat het erg verstandig is om al te kijken naar de toekomst en de wensen over de uitvaart. DELA wil je hier dolgraag mee helpen, dit doen ze met praktische informatie en antwoorden op al je vragen.

Een korte uitleg over de VoorelkaarDesk van DELA

Antwoord op vragen over de voogdij, levenstestamenten, schenkingen, trouwen/samenwonen en mantelzorg, dit is gratis voor de mensen die aangesloten zijn bij de coöperatie van DELA.

Je krijgt van DELA binnen 7 werkdagen een persoonlijke reactie terug op je vragen. Zo kun je jezelf misschien druk maken over de vraag wie er voor de kinderen zorgt wanneer je te overlijden komt. Ook vragen over de erfenis komen vaak voor, je krijgt hier van DELA persoonlijk advies over.

Nabestaandenzorg van DELA

De uitvaart is geweest en nu breekt een van de moeilijkste periodes aan voor alle nabestaanden en dan al helemaal voor de familie van de overledene. Je hebt dan geen zin om financiële, juridische en administratieve zaken te regelen. DELA kan je deze zorgen ontnemen en je helpen bij deze zaken.

Wat is dan precies nabestaandenzorg?

Het is natuurlijk een moeilijke periode voor de nabestaanden, DELA kan het verdriet wat er bij komt kijken niet wegnemen, maar ze kunnen in ieder geval wel helpen om de nabestaanden te helpen bij het leven weer op te pakken. Werknemers van DELA nemen een paar dagen na de uitvaart contact op met de nabestaanden, dan wordt er bekeken wat er voor jou gedaan kan worden. Heb je vragen? Dan kun je ook bij de nabestaandenzorg terecht.

Herinneringsbijeenkomst van DELA

Wanneer je hebt gekozen voor een uitvaart bij DELA, dan krijg je binnen een jaar een uitnodiging voor een herinneringsbijeenkomst. Tijdens deze herinneringsbijeenkomst wordt de overledene herdacht door middel van persoonlijke spullen, foto’s of muziek. Voor veel mensen kan dit helpen bij het verwerken van het overlijden van een dierbare.

Deze bijeenkomsten vinden plaats door heel Nederland. Vrijwel iedereen is welkom om de overledene te herdenken, alleen mensen worden geweerd wanneer dit duidelijk wordt aangegeven door familie van de overledene. Je kunt op de site van DELA in de agenda kijken om te zien wanneer de bijeenkomsten worden georganiseerd.