Wat kost een crematie in 2023?

Iedereen heeft persoonlijke of speciale wensen voor de uitvaart, de kosten van een crematie kunnen daardoor behoorlijk verschillen en zijn afhankelijk van de wensen en invulling. Een gemiddelde crematie kost in Nederland tussen doorgaans tussen de 4000 en 7000 euro. De persoonlijke wensen van de verzekerde bepalen grotendeels de totale crematie kosten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Hoeveel gasten worden er verwacht bij de crematie?
  • Welke rouwbloemen worden er gekozen tijdens de uitvaart?
  • Krijgen de gasten een kopje koffie of wordt er een borrel met hapjes geserveerd?

Wat kost een crematie gemiddeld?

Gemiddeld kost een crematie in 2023 dus rond de 6000 euro in Nederland. Je moet dan denken aan basiskosten zoals de laatste verzorging van de overledene, het opbaren van de overledene in het uitvaartcentrum of thuis en de rouwkaarten die verzonden moeten worden. 

Wat is een crematie precies?

Als je de keuze maakt voor een crematie wordt het stoffelijk overschot verbrand tot as. In Nederland wordt dit altijd via een crematorium gedaan. Tijdens een crematie kunnen nabestaanden in een aula afscheid nemen van de overledene, de invulling is vaak persoonlijk en speciaal ingericht zoals de overledene of nabestaanden hebben besloten.

Wat gebeurt er na de crematie?

Is de afscheidsplechtigheid afgelopen dan wordt de overledene naar de ovenruimte gebracht. Het is gebruikelijk dat er een vuurvast steentje op de kist wordt geplaatst, dit unieke nummer is nodig zodat ze altijd weten van wie de restanten zijn.

Een vergissing zou natuurlijk uit den boze zijn. De overledene wordt met speciaal vervoer de oven in gebracht waar de persoon gecremeerd wordt op een temperatuur van ongeveer 800 graden. Je mag als nabestaande kiezen of je bij dit proces aanwezig wilt zijn. Wil je meer weten over de gehele uitvaart kosten of moet je nog onderzoek doen? Lees dan onze handige gids over wat kost een uitvaart.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Wat kost een crematie is niet altijd de juiste vraag, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over goede voorwaarden, een ruime dekking en een scherpe premie.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type uitvaartverzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken van de kosten van een crematie.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een goedkope uitvaartverzekering in Nederland.

Hoe werkt een crematie?

Een crematie werkt als volgt. Op de gekozen dag van crematie wordt s’ochtends de oven aangestoken, zodra de oven een temperatuur van 800 graden heeft bereikt kan de eerste kist worden verbrand.

De oven moet een temperatuur van 1200 graden bereiken om het lichaam te verbanden. Het gehele proces van het cremeren van een lichaam duurt ongeveer anderhalf uur.

Het gebruik van de doodskist heeft een extra functie, het hout van de kist zorgt er namelijk voor dat het verbrandingsproces versnelt wordt. Na het cremeren worden de asresten voor de nabestaanden verzameld zodat zij het as kunnen verstrooien, indien gewenst. Als er grove resten achterblijven worden deze waar mogelijk fijn gemalen door de cremulator, een zogenoemde asmolen.

Basiskosten crematie

De kosten van een crematie zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen. De laatste verzorging van een overledene kost ongeveer 150 euro. Opbaren in een uitvaartcentrum kost ongeveer 600 euro terwijl thuis opbaren rond de 400 euro kost. Als nabestaanden graag rouwkaarten willen verzenden dan kost dit al snel tussen de 150 en 550 euro.

Het vervoer van de overledene ligt op 400 euro en iedere volgauto die nodig is in de rouwstoet kost 200 euro. De uiteindelijke crematie kost tussen de 1.000 en 1.500 euro. Dit betaal je voor het gebruik van het crematorium en de aula. Als je graag een basis rouwbloemstuk koopt betaal je 100 euro. Voor een advertentie in een landelijk dagblad betaal je al snel 1.000 euro.

Wat kost een crematie die eenvoudig georganiseerd wordt?

De kosten voor een eenvoudige crematie liggen liggen tussen de 3500 en 5000 euro. Je kunt namelijk besparen op de crematie kosten door als nabestaanden zelf veel zaken uit handen te nemen. Je kunt bijvoorbeeld beslissen om geen volgauto’s te huren, de catering zelf te verzorgen of de crematie kleinschalig te houden.

Aanvullende crematie kosten

Het komt regelmatig voor dat er een crematie in het weekend wordt gehouden. De kosten voor een crematie in het weekend liggen doorgaans hoger als bij een crematie die doordeweeks plaats vindt. Dat komt door de weekendtoeslag, andere kosten zoals het rouwvervoer zorgen er ook vaak voor dat de kosten oplopen.

Er worden ook kosten gerekend voor de bestemming van de as na de crematie. Het kan zo zijn dat nabestaanden de as willen uitstrooien in de zee of op een strooiveld. Dat kost gemiddeld 90 euro.

Daarnaast kun je ook besluiten om de as in een urn te bewaren. Een urn heeft ook geen gevarieerde prijs. Je kunt al een urn aanschaffen voor 70 euro tot ongeveer 500 euro. De urn kan in een urnenmuur op de begraafplaats of bij het crematorium worden bewaard voor vijf jaar. De kosten hiervoor bedragen 340 euro.

Doorgaans blijft het as na de crematie minimaal één maand bewaard in het crematorium. Na deze periode hebben nabestaanden 6 maanden de tijd om te bepalen wat er met het as moet gebeuren. Veel Nederlanders kiezen er voor om het as op zee of in een strooiveld uit te gooien, andere opties zijn het bewaren van as in een urn of de keuze voor een urnengraf bij een begraafplaats. De asbestemming is een onderdeel van de kosten van een crematie maar vaak niet gedekt in de basisverzekering.

Kosten van een crematie in 2023

Onderdeel crematieKosten
Basistarief uitvaartverzorger€ 1500
Overledenen verzorging en opbaren€ 150
Opbaren in een uitvaartcentrum€ 600
Opbaren thuis€ 400
Rouwbloemstuk€ 100
Rouwkaarten € 150 – € 550
Rouwadvertentie in een landelijk dagblad€ 1.000
Volgauto’s (per stuk)€ 200
Vervoer naar het uitvaartcentrum en crematorium€ 400
Dragers (4 personen)€ 150 – € 500
Standaard kist€ 500
Afscheidsbijeenkomst€ 100 – € 1200
Crematorium kosten€ 1000 – € 1500
Urn€ 70 – € 500
Plaatsen urn in urnenmuur voor 5 jaar€ 340
Uitstrooien as€ 90
Crematie filmen€ 300 – € 700
Uitvaartfotografie€ 350 – € 700

Hoe lang duurt crematie ongeveer?

Een crematie duurt 3 kwartier tot 1 uur. Na de herdenkingsdienst wordt het lichaam overgebracht naar de ovenkamer. De duur van de crematie hangt van een aantal factoren af, zoals het type oven, het totale gewicht van de overledene en de kist. Doorgaans duurt dit 55 minuten tot 1,5 uur.

Waar moet de herdenkingsdienst gehouden worden?

Als nabestaanden mogen jullie kiezen waar de herdenkingsdienst gehouden wordt. Je mag kiezen voor een andere locatie maar het mag ook in het crematorium zelf zijn. Vaak is een familiekamer aanwezig, hier kunnen de naasten bij elkaar komen om gevoelens te delen. Je zult hier alle rust krijgen om afscheid te nemen.

Hoe het verloop van de afscheidsplechtigheid is wordt bepaald door de wensen van de nabestaanden en overledene. Zo mag je kiezen welke muziek er gedraaid wordt, wat voor bloemen er gebruikt worden, foto’s van de overledene en noem maar op.

Wat gebeurt er na de crematie?

Vaak hebben mensen de behoeften om na de herdenkingsdienst samen te komen. Dit bijeenkomen vind vaak plaats in de condoleanceruimte. Het is ook mogelijk om zelf een locatie uit te zoeken.

Eten en drinken is vaak aanwezig. Het meest gangbare is dat er koffie, thee en eventueel cake of koek aanwezig is. Eenvoudige broodjes zijn ook vaak aanwezig, maar als je wilt kan de catering altijd uitgebreid worden.

De keuze na een crematie, de as uitstrooien of bijzetten?

De nabestaanden mogen één maand na de crematie het as in bezit nemen. hiervoor is wel een asbus vereist. Je kan het as vervolgens in een urn plaatsen, maar ook kan je ervoor kiezen het as op een speciale plaats te begraven.

Wil je ook bloemen of kaarsen bij de urn plaatsen moet je voor een urnenmuur kiezen. As uitstrooien is ook een veel gekozen mogelijkheid, je kan dit bijvoorbeeld doen op een speciale aangewezen plek.

Er wordt veel gekozen voor plekken die een speciale betekenis hadden voor de overledene zoals de zee, de duinen of die ene boom bovenaan de heuvel.

Crematie kosten aftrekbaar van de erfbelasting?

Als je aangifte gaat doen van de erfbelasting is het handig om te weten dat sommige uitvaartkosten aftrekbaar zijn. Het gaat dan over de kosten die niet onder een uitvaart vallen. Belangrijk is dat de crematiekosten gedragen worden door de erfgenamen die de erfenis verdelen. De crematiekosten mogen dus niet worden gedekt door de uitvaartverzekering.

Goedkope crematie

Een crematie hoeft natuurlijk niet altijd duur te zijn. Veel mensen denken dat het moeilijk wordt om een goedkope crematie te realiseren die waardig, smaakvol en persoonlijk is. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om samen met een uitvaartverzorger een crematie te realiseren tegen een scherpe prijs.

Het is logisch dat elke toevoeging aan de crematie een prijskaartje heeft, maar door goed te kijken naar alle aspecten van de crematiekosten kun je zelf de regie houden.

Doorgaans heb je met de goedkoopste crematie de beschikking over een half uur in de aula, een half uur in de condoleance ruimte en de mogelijkheid om een condoleanceregister te tekenen. Daarnaast kun je zelf nog een goede invulling maken met uitvaartondernemer om de crematie kosten te drukken.

Een crematieverzekering kiezen?

Als je ervoor wilt zorgen dat je nabestaanden niet opdraaien voor de kosten van de crematie dan is het verstandig om een zogeheten crematieverzekering af te sluiten. Je kunt deze online afsluiten of in onze crematieverzekering vergelijker kijken welke dekking het beste op jouw wensen aansluit.

Veel Nederlanders maken gebruik van een crematieverzekering. Je hebt deze in diverse vormen maar de meest populaire is de kapitaal crematieverzekering. Deze zorgt er voor dat er een uitkering in natura wordt achtergelaten voor de nabestaanden.

De nabestaanden kunnen de uitvaart dan volledig naar eigen wens invullen. Er is ook nog een andere optie, de natura crematieverzekering waarbij er een vaste set diensten wordt geleverd na de crematie. De vrije keuze die je daardoor hebt is wat minder groot, maar het is makkelijker om de crematie kosten te verlagen.

Wat zijn de kosten voor een crematie als je niet verzekerd bent?

Als je niet verzekerd bent of geen uitvaartverzekering hebt kost een crematie op zijn minst 1300 euro. Maar dan moet je echt alles zelf regelen. Alleen een crematie kost al 1250 euro, indien je er een uitvaartverzorger bij nodig hebt ben je al snel 3500 euro verder.

Daarnaast is een crematie vaak persoonlijk, daardoor is een (simpele) kist, een rouwboeket en een rouwadvertentie vaak gewenst. Als je niet verzekerd bent zijn al deze crematie kosten voor eigen rekening. Bekijk het schema van de crematiekosten hierboven, of maak een berekening met de kostentool om te zien wat een crematie kost als je niet verzekerd bent.

Wat zijn de kosten van een crematieverzekering?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat een crematieverzekering kost, maar deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit is zoals bij de meeste verzekeringen. Enerzijds hangt de prijs af van de leeftijd waarop je deze verzekering afsluit. In dit geval: hoe jonger je start, hoe minder je zal moeten betalen voor de verzekering.

Daar komt nog eens bij dat er verschillende crematieverzekeraars zijn die dit aanbieden. Dit betekent dat er dus ook premieverschillen zullen zijn voor de verschillende vormen van crematieverzekeringen. Wanneer je een uitvaartpolis gaat vergelijken zal je zien dat de prijzen variëren tussen de 4 en 12 euro per maand. Alles hangt dus ook sterk af van jouw eigen wensen bij deze verzekering.

Crematieverzekering vergelijken

Je kunt de keuze maken tussen verschillende verzekeraars en uitvaartproducten om een crematie verzekeren mogelijk te maken. Bereken hier de crematie kosten of vergelijk een uitvaartverzekeraar om te kijken welke kosten voor een crematie gedekt worden. Het is belangrijk om niet alleen naar de totale premie te kijken, de voorwaarden zijn vaak van veel groter belang.

Daarbij is het zo dat de kosten crematie volledig afhankelijk zijn van jouw persoonlijke wensen. Als je een uitgebreide dienst wil en veel gasten verwacht is het logisch dat de kosten vaak hoger uitvallen dan bij een gemiddelde crematie. Toch is het heel goed mogelijk om voor iedereen een passende crematie te realiseren

Stap 1: Welk type crematieverzekering afsluiten?

Zoals hierboven besproken zijn er diverse opties mogelijk zoals de natura verzekering of de kapitaalverzekering. We raden daarbij altijd aan om jezelf te verdiepen in de verschillende dekkingen. Ook kun je gebruik maken van de koopsom polis of combinatieverzekering om de kosten van een crematie te dekken.

Stap 2: Verzekerd bedrag crematieverzekering

Dit is de allergrootste bepalende factor in de maandelijkse premie die betaald moet worden. De meeste Nederlanders kiezen een verzekerd bedrag tussen de 5.000 en de 10.000 euro voor hun crematie. Dat is vaak voldoende om alle kosten af te dekken, maar wederom als je meer wensen heeft is het verstandig om een hogere dekking te nemen.

Stap 3: Kies je voor indexatie of niet?

Het is vaak zo dat de kosten van een crematieverzekering tussentijds stijgen door inflatie of andere redenen. Als je kiest voor indexatie zorg je er voor dat het verzekerde bedrag ieder jaar een beetje mee stijgt met de inflatie. Zo zorg je er voor dat er na het overlijden geen gat ontstaat tussen het verzekerde bedrag en de kosten van je crematie. De crematieverzekeraar vraagt voor indexatie wel ieder jaar een net wat hogere premie om de kosten van een crematie betaalbaar te houden.

Stap 4: Welke looptijd kies je voor de premiebetaling

Je kunt bij een crematieverzekering kiezen voor verschillende looptijden. Deze kunnen per verzekeraar verschillen en dat zorgt er voor dat het vergelijken van een crematieverzekering een stuk lastiger is.

Stap 5: Vergelijk voorwaarden crematieverzekering

Het is het allerbeste als je de keuze maakt om op basis van de polisvoorwaarden te vergelijken. Daar staat namelijk in of kinderen meeverzekerd zijn en of er aanvullende kosten zijn bij het kiezen voor een crematie. Daarbij is er nog meer aanvullende informatie aanwezig over het afkopen van een crematieverzekering of specificering van bepaalde kosten.

Zijn de kosten van asbestemming gedekt met crematieverzekering?

Nee, als we kijken naar de kosten van een crematie speelt deze kostenpost natuurlijk wel een rol, maar doorgaans is de asbestemming geen onderdeel van de polis van veel aangesloten verzekeraars. Dit komt omdat de kosten vooraf niet echt duidelijk zijn, je kunt een vrij te besteden bedrag verzekeren dat de nabestaanden gebruikt kan worden voor deze kosten.

Wat kost een technische crematie?

Een technische crematie kost tussen de € 500 en € 1000. We noemen een technische crematie een normale crematie waarbij er geen afscheidsceremonie wordt gehouden in de aula van het crematorium. Doorgaans wordt dit in de ochtend gedaan voordat de uitgebreidere crematies worden georganiseerd. Deze eenvoudige crematie is de goedkoopste en meest sobere crematie die beschikbaar is.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.