Rouwkaart maken, hoe werkt het en een aantal punten om rekening mee te houden!

De rouwkaart is een veelbesproken item binnen de nabestaanden na het overlijden van een dierbare. Je kan na het overlijden van een persoon meerdere manieren kiezen om dit te delen met andere nabestaanden. De meest gekozen manier is het opsturen van een zogenaamde rouwkaart, ook wel de condoleance kaart genoemd. Wij raden het altijd aan om tijdens uitvaartverzekering vergelijken rekening te houden met de kosten van rouwkaarten. Neem de kosten dan ook mee in het totale verzekerde bedrag.

Je kunt een rouwkaart versturen naar de me mensen die het goed voor hadden met de overledene. Naar wie je het stuurt is natuurlijk altijd een persoonlijke keuze. Een rouwkaart is één van de belangrijke zaken bij het regelen van de uitvaart.

Wat zet je op een rouwkaart?

Wat zet je op een rouwkaart? Het is een vraag die ons ontzettend veel gesteld wordt. In veel gevallen kiezen de nabestaanden ervoor om de tekst rouwkaart zelf te schrijven. Ervaar je moeite tijdens de condoleance kaart schrijven? Dit is niet gek en hier hoef je jezelf natuurlijk niet voor te schamen.

Het hele proces is namelijk erg emotioneel en energie rovend, voornamelijk tijdens de rouwperiode. In dit geval kun je er altijd voor kiezen om de rouwkaart tekst aan een professionele schrijver uit te besteden. Je geeft dan je informatie en wensen aan deze persoon, en hij/zij maakt dan een passende rouwkaart tekst. Deze kan dan natuurlijk altijd nog aangepast worden aan verdere wensen van de nabestaanden.

Het is de moeite waard om wat extra aandacht aan de rouwkaart te besteden. Veel ontvangers van de kaart bewaren deze kaart als blijvende herinnering, waardoor er een emotionele band ontstaat. Het dient dan ook vaak als een mooi gedenkteken en helpt velen bij een juiste rouwverwerking. We zullen hieronder nog een aantal belangrijke zaken met je bespreken die absoluut niet mogen ontbreken op je condoleance kaart.

Wat schrijf je op een rouwkaart? – de algemene informatie

Als je ons de vraag stelt: wat schrijf je op een rouwkaart? Dan mag algemene informatie over de overledene en andere zaken niet worden vergeten. Een voorbeeld rouwkaart kan je goed helpen voor het selecteren van de informatie die je wil weergeven op de condoleance kaart.

Maak een inventarisatie van alle informatie en overleg eventueel met andere nabestaanden. Om dit wat makkelijker te maken hebben we hieronder de meest voorkomende algemene gegevens van de condoleance kaart voor je opgesomd:

  • De naam van de overledene
  • De geboorte- en overlijdensdatum
  • De geboorte- en overlijdensplaats
  • Datum van de uitvaart
  • Adres van de uitvaartdienst

Het is belangrijk dat deze informatie altijd klopt. Wil je je rouwkaart versturen? Het is slim om bovenstaande gegevens nog even te controleren voordat je het aanlevert aan de drukker of uitvaartverzorger. Het kan namelijk voor scheve gezichten zorgen tijdens de uitvaart, en dat is niet iets wat je wilt tijdens de dienst.

De condoleance kaart afbeelding

De afbeelding op de rouwkaart is niet onbelangrijk. Het geeft namelijk vrijwel altijd een speciaal gevoel als er een condoleance kaart afbeelding aanwezig is. Velen kiezen voor een betekenisvolle of vrolijke foto van de overledene. Mede door de foto dient de condoleance kaart als een echte gedenkenis aan de overleden persoon. Met name de nabestaanden die wat verder van de situatie af staan vinden het fijn om toch iets van de persoon bij zich te dragen.

Sommige mensen kiezen voor één afbeelding op de rouwkaart, maar er zijn ook mensen die kiezen voor een kleine collage. Het is natuurlijk niet verplicht, sommige laten het dan ook liever achterwege. Je kunt het dus in ieder geval altijd zelf kiezen.

Rouwkaart achtergrond

Waar de rouwkaart achtergrond vroeger onaangeraakt bleef zie je dat veel mensen kiezen vandaag de dag kiezen voor een van de vele mogelijkheden. Een rouwkaart achtergrond is dan ook op veel verschillende manieren vorm te geven.

We zien steeds vaker dat mensen ervoor kiezen dat ze een vervaagde afbeelding op de achtergrond van de condoleance kaart te laten drukken, zoals de afbeelding van een rustgevend bos, een afbeelding van de zee of een foto van de overledene zelf. Denk altijd goed na over de juiste afbeelding, het gevoel moet goed zijn.

Hulp tijdens condoleance kaart schrijven

Wil je de rouwkaart achtergrond vullen met de foto van de overledene? Zoek een aantal mooie foto’s en selecteer tot je er nog maar drie hebt. Houd rekening met de formaten en opvulling van de kaart. Bij een rouwkaart afbeelding zijn de formaten minder belangrijk. Deze kunnen makkelijker worden aangepast door de drukker, zonder drastische kwaliteitsverlies.

Kies de mooiste foto waarbij de persoon volledig zichzelf is. Denk hierbij aan een foto met een mooie lach of een bepaald moment in het leven waar jullie mooie herinneringen aan hebben. De Monuta uitvaartverzekering en de Yarden uitvaartverzekering helpen je bij de keuzes die je moet maken bij een kaart.

Tekst voor rouwkaart, welke mogelijkheden heb ik?

In het verleden bestond de condoleance kaart vaak uit een lange algemene tekst. In de meeste gevallen werd de algemene informatie gecombineerd met een persoonlijk verhaal of gedicht rouwkaart van de overledene. Tegenwoordig zien we steeds meer nabestaanden voor een klein gedicht rouwkaart kiezen of een rijm. De tekst rouwkaart is niet onbelangrijk. Het geeft namelijk een diepere betekenis aan de condoleance kaart. Natuurlijk is ook de uitvaartspeech niet onbelangrijk.

Een rouwkaart tekst is natuurlijk niet verplicht, maar het geeft wel iets extra’s aan de rouwkaart of een overlijdensbericht.

De tekst voor rouwkaart kan op verschillende manieren worden opgebouwd

De rouwkaart teksten kun je op een flink aantal manieren opstellen. Zoals we hierboven al kort hadden verteld kiezen velen voor een rijm of gedicht rouwkaart. Het is belangrijk dat je een tekst voor rouwkaart kiest die goed bij de overledene past, zoals een gedichtje over zijn of haar manier van leven of persoonlijkheid.

Het herkenbaar maken is een veelgebruikte manier die in sommige gevallen ook een lach kan veroorzaken. Een lach met een traan, we zullen het allemaal ervaren met onze dierbaren. Het moet ieder geval een tekst zijn waarbij iedereen zich meteen kan inbeelden hoe de persoon was, en dat ze weten waarover gepraat wordt.

Wil je wat hulp bij je het opstellen van de tekst en weet je niet wat je ervan moet vinden? Laat je gedicht rouwkaart of rijm door iemand anders lezen. Kies een persoon die er minder dicht tegenaan staat op emotioneel vlak. Je weet dan meteen hoe het verhaal overkomt en waar mensen aan gaan denken bij het lezen van de rouwkaart tekst.

Wat zet/schrijf je in een rouwkaart?

Mensen willen vaak hun medeleven betuigen en doet dit op verschillende manieren. Een brief naar de nabestaanden, bloemen, iets schrijven in het condoleance boek bij de uitvaart en zo zijn er verschillende manieren om dit te uiten. Wil je dit allemaal niet en hou je het liever simpel? Geef dit gewoon aan op de condoleance kaart of in het overlijdensbericht.

De tekst rouwkaart moet bij de persoon passen die is overleden. Dit is het allerbelangrijkste. Was degene iemand die heel veel praatte en erg sociaal was, dan mag er ook best wel een tekst worden gebruikt waarin dit soort kenmerkende momenten in verwerkt worden. Was degene iemand die redelijk spraakzaam en op zichzelf was? Maak het dan niet te lang.

Probeer te denken zoals de overledene het zou willen hebben, al is dit in deze periode erg lastig. Lukt het niet? Je kunt de tekst op rouwkaart ook altijd uitbesteden aan professionele schrijver die aan de hand van jouw verhaal een mooi verhaal samenstelt. Meer tips? Klik hier!

Rouwadvertentie als alternatief voor de condoleance kaart?

Naast de condoleance kaart kiezen veel overledenen en nabestaanden voor een rouwadvertentie. Echter vragen veel mensen zich af of het plaatsen van een rouwadvertentie verplicht is? Het plaatsen van een rouwadvertentie is niet verplicht in Nederland. Gelukkig maar want er zijn een hoop mensen die twijfelen bij dit punt, het is namelijk wel iets uiten naar de buitenwereld.

Als veel mensen de persoon kennen omdat hij of zij een maatschappelijke functie bekleedde of bekend was in het zakenleven is het sowieso aan te raden om een rouwadvertentie te plaatsen in bijvoorbeeld de krant.

Waarom kiezen voor een overlijdensadvertentie?

Ook wanneer de overledene zich gedurende zijn of haar leven ingezet voor het verenigingsleven of een veel geziene gast was bij allerlei avonden of evenementen is een rouwadvertentie redelijk verstandig om te plaatsen. Je bereikt daarmee toch mensen die de overledene kende en bij de nabestaanden niet meteen in beeld kwamen om in te lichten.

Soms kiezen nabestaanden ervoor om een rouwadvertentie in een landelijke krant te plaatsen. Er zijn echter ook vele die juist voor een lokale of regionale krant kiezen omdat ze de overledene daar gewoond en gewerkt heeft, en daar in de loop der jaren toch een naam heeft opgebouwd. Nabestaanden hebben zelf de mogelijkheid om te kiezen wat er in de overlijdensadvertentie komt, vaak wordt hiervoor de rouwkaart gebruikt.

Moeite met rouwadvertentie schrijven?

Het is heel erg normaal dat je moeite hebt bij het maken van zo’n rouwadvertentie, het vinden van een goede tekst is lastig en daarbij spelen er natuurlijk ontzettend veel emoties mee in deze lastige dagen.

Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen, je bent natuurlijk niet de enigste met dit probleem. Op het internet zijn bijvoorbeeld talloze voorbeeld rouwkaart te vinden van rouwadvertenties, je hoeft ze niet letterlijk over te nemen.Maar je kan van deze voorbeelden ideeën opdoen en vanuit daar proberen er een zelf te maken.

Vraag goede vrienden of mensen om je heen om te helpen bij het schrijven, buitenstanders of minder betrokkenen kunnen dingen van andere kanten bekijken en je zo op andere dingen brengen. Vaak komen er zaken aan het licht waar je zelf nooit aan had gedacht. Je kunt ook hulp vragen aan je persoonlijke uitvaartverzorger. 

Wat kost een rouwadvertentie?

De kosten van een overlijdensadvertentie kunnen zoals bij eigenlijk heel het overlijdensproces zelf worden bepaald. Je kunt er namelijk voor kiezen om de advertentie zelf te maken, maar je kan er ook voor kiezen om het te laten maken door iemand die er veel ervaring mee heeft. De kosten om de advertentie te plaatsen bij de krant kunnen ook verschillen.

Het ligt eraan bij welke krant je het wilt plaatsen en of dit landelijk is of regionaal. Het hangt dus wel van een aantal dingen af hoe hoog de kosten liggen voor een rouwadvertentie. De kosten bij een regionaal blad liggen meestal rond de € 500,-. Bij een landelijke krant gaat dit als snel richting € 1.250,-. Het ligt dus voornamelijk aan de wensen van de nabestaanden.

Houd er te allen tijden rekening mee dat het plaatsen van een rouwadvertentie in de krant gevolgen heeft voor de totale kosten van de uitvaart. Vergeet hierbij ook niet dat niet alle uitvaartverzekeraars de kosten hiervoor dekken, dit hangt overigens ook af van de dekking en het type polis.

Overlijdensadvertentie of rouwadvertentie? Betekent het hetzelfde?

Veel mensen raken in de war als ze al de benamingen lezen van deze advertenties. Ze betekenen eigenlijk allemaal hetzelfde. Het is goed om je te bedenken in welke krant je de rouwadvertentie gaat plaatsen.

Welke krant wordt het meest gelezen in de kringen waarin de overledene zich bewoog? Een rouwadvertentie is een prijzige aangelegenheid. Het is dus verstandig om goed te overwegen wie je wilt bereiken hiermee.

Rouwkaart versturen, hoe gaat het in zijn werk?

Wil je een eigen rouwkaart maken of schrijven? Dit is natuurlijk geen enkel probleem. Echter zijn er in dit geval wel een aantal zaken waar je extra rekening mee moet houden.

Een belangrijk onderwerp is de rouwkaart versturen. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat alle uitgenodigde nabestaanden worden geïnformeerd over het overlijden en afscheid data.

Eigenlijk is de rouwkaart sturen enorm belangrijk. In de praktijk komt het nog wel eens voor dat mensen de condoleance kaart niet hebben ontvangen. Het levert frictie op binnen de familie en andere nabestaanden. Dit wil je ten allen tijden voorkomen tijdens het belangrijke afscheid.

Op welke manier kan ik de rouwkaart versturen?

Een condoleance kaart versturen gaat vaak gepaard met een hoge prioriteit. Hierboven hadden we al kort een belangrijke reden hiervoor genoemd. Doorgaans maken de meeste nabestaanden de keuze voor een speciale postbezorger van PostNL, deze bezorgers beschikken namelijk over speciale rouwpostzegels.

Condoleance kaart versturen met PostNL

De kosten voor de postzegels met spoed liggen niet hoger dan de reguliere variant. Echter kun je ze alleen maar verkrijgen in een oplage van 50 stuks. Echter is dit niet vaak een probleem. De opkomst ligt namelijk vaak rond dit getal of nog hoger. Houd er dan ook rekening mee dat je wellicht twee velletjes nodig hebt.

Daarnaast is het goed om te weten dat je alle rouwkaarten niet los in de brievenbus gooit. Er bestaan verzamelenveloppen speciaal voor deze gelegenheden. Je kunt de envelop maximaal vullen tot 40 stuks. Deze verzamelenveloppen kun je bij ieder postkantoor verkrijgen in een oplage van twee. De kosten liggen rond de € 6,95.

Het aanschaffen van deze rouwkaarten verzamelenvelop is essentieel. Deze beschikken namelijk over een barcode waarmee je ze online kun traceren. Daarnaast worden rouwbrieven anders verwerkt dan de reguliere post.

In het weekend de rouwkaart sturen

Wil je in het weekend de rouwkaart sturen dan is dit zeker mogelijk. Wil je perse dat de condoleance kaarten op maandag worden ontvangen? Breng ze naar het dichtstbijzijnde postkantoor op zaterdag. Wil je dat de rouwkaarten op zondag worden bezorgd dan zal je gebruik moeten maken van de haalservice van PostNL. Hier zitten wel meerkosten aan verbonden. Je zult een afspraak moeten maken middels de online website of even een belletje plegen naar de postbezorger.

Ook op feestdagen kun je gebruik maken van de haalservice. Dit soort werkzaamheden kunnen soms plots om de hoek komen kijken. De dood is helaas niet in te schatten. We raden het je dan ook aan om de keuze te maken voor uitvaartverzekering vergelijken. Deze verzekeraars zullen je een dekking voor alle kosten bieden. Daarnaast ontvang je professionele hulp bij het maken van belangrijke keuzes. Zo kan er ook worden ondersteund tijdens het maken van de rouwkaart.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.