Hoe kan ik de goedkoopste uitvaartverzekering in Nederland vinden in 2023?

Een goedkope uitvaartverzekering vinden is gelukkig niet zo moeilijk meer. De uitvaart is natuurlijk vaak een beladen onderwerp en het uitzoeken van kosten die komen kijken bij het overlijden is geen hobby voor veel mensen. Toch kan het erg verstandig zijn om een voordelige uitvaartverzekering te vinden, je sluit de polis namelijk voor een lange periode af waardoor het van belang is dat je een scherpe maandelijkse premie betaalt. Direct meer informatie inwinnen? Bekijk dan onze hoofdpagina om te beginnen met een uitvaartverzekering berekenen.

Een persoonlijke kwestie

Toch is het belangrijk om aan te geven dat de uitvaart vaak een erg persoonlijke kwestie is, een uitvaartverzekering goedkoop afsluiten is dus ook voor iedereen anders. Dat komt omdat de premie van een aantal factoren afhankelijk is.

Zo wordt er gekeken naar de leeftijd, het totaal verzekerd bedrag en de looptijd. Daardoor heeft iedereen een andere maandelijkse premie, het vinden van de goedkoopste uitvaartverzekering is dus een persoonlijke kwestie en afhankelijk van je eigen situatie.

Voordelig? Bekijk alle mogelijkheden eerst goed door

De goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten kan al tegen een prijs van 3 tot 4 euro per maand. Als je al wat ouder bent kun je er vanuit gaan dat de premie zeker 8 tot 10 euro per maand is. Toch is het slim om niet alleen naar de prijs van een polis te kijken.

De kwaliteit van de polis is namelijk veel belangrijker. Kijk ook naar de verschillende type polissen die beschikbaar zijn. Zo kun je namelijk een natura-, kapitaal-, combinatie- of koopsom uitvaartverzekering afsluiten, ook hier zijn de prijsverschillen soms aanzienlijk.

Eigen wensen bij voordelige uitvaartverzekering

De goedkoopste uitvaartverzekering hangt ook af van de wensen die je zelf hebt. Wil je bijvoorbeeld kiezen voor een begrafenis of crematie? Doorgaans is crematie een stuk goedkoper in vergelijking met een begrafenis. Daarnaast kan het ook nog zijn dat sommige uitvaartverzekeraars betere voorwaarden hebben, ook deze regels spelen een grote rol in de totale dekking van de kosten.

Direct goedkope uitvaartverzekeringen vergelijken

De eerste stap die je moet zetten is het berekenen van alle uitvaartkosten, daarna kun je beginnen met een goedkope uitvaartverzekering vergelijken om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Je kunt direct beginnen met vergelijken of onze handige kostentool gebruiken om alles inzichtelijk te maken.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een goedkope uitvaartverzekering in Nederland.

Hoe de goedkoopste uitvaartverzekering afsluiten?

Zoals we net al besproken hebben zijn er dus een aantal factoren die prijs van een uitvaartverzekering bepalen. Het is dus belangrijk dat je al deze factoren langsgaat om te kijken of je daadwerkelijk een goedkope uitvaartverzekering hebt gevonden.

We raden je nogmaals aan om niet alleen naar de prijs van de polis te kijken, maar vooral rekening te houden met de dekking in combinatie met de maandelijkse premie. Als je alleen op de prijs let kan het zijn dat je een te lage dekking hebt gekozen, daardoor krijg je te maken met onderverzekering en dat kan lelijk uitpakken voor de nabestaanden.

Factor 1: De leeftijd

Als je op zoek bent naar de voordeligste uitvaartverzekering is de eerst factor waar je naar moet kijken je leeftijd. De leeftijd is namelijk de belangrijkste factor in de totale berekening van de premie.

Als je jong bent kun je vrij voordelig een polis afsluiten, maar hoe ouder je wordt hoe hoger de maandelijkse premie. Dat komt omdat het risico voor de verzekeraar natuurlijk toeneemt naarmate je ouder wordt. Een persoon van 25 kan nog geen 3 tot 4 euro per maand betalen terwijl iemand van 60 het dubbele voor dezelfde polis betaalt.

Een andere factor die meespeelt is de looptijd, als je jong bent heb je een stuk langer de tijd om de volledige premie te betalen. Een oudere persoon kan in theorie eerder sterven, daardoor loopt de verzekeraar premie mis en de uiteindelijke kosten van de uitvaart zijn op dat moment hoger voor de verzekeraar.

Als je de goedkoopste uitvaartverzekering op de korrel hebt raden we je aan om de voorwaarden goed door te nemen. Soms zijn er wat afwijkingen in bepaalde dekkingen of lijkt een premie erg voordelig terwijl dat helemaal niet zo is door de voorwaarden die gesteld worden. Doorgaans begin je niet snel met een overstap van uitvaartverzekering als je een polis gevonden hebt, je kunt het dus maar beter in één keer goed doen.

Factor 2: De looptijd van de polis

De looptijd is de tweede belangrijke factor bij het vinden van de voordeligste uitvaartverzekering. Als je een polis wil gaan afsluiten is het slim om te kijken naar hoe lang je verplicht bent om een premie te betalen.

Doorgaans is het zo geregeld dat je 10, 20 of 30 jaar lang premie betaalt. Ook is het mogelijk om levenslang een premie te betalen. De duur of looptijd van de polis bepaalt dus ook voor een groot deel wat de maandelijkse premie van je polis gaat worden.

Het is overigens niet het geval dat je niet meer verzekerd bent als de looptijd van je voordelige uitvaartverzekering is verlopen. De looptijd geeft enkel aan hoe lang je verplicht premie moet betalen aan de verzekeraar.

Factor 3: Een begrafenis of crematie?

Nog een grote factor in de maandelijkse premie is de keuze voor een begrafenis of crematie. Als je de goedkoopste uitvaartverzekering probeert te vinden zal je direct zien dat cremeren vaak de goedkoopste optie is.

Dat komt omdat er bij een begrafenis meer kosten gemaakt moeten worden voor een doodskist, grafsteen en de grafrechten. Als je het goedkoopste uit wil zijn kun je dus het beste kiezen voor een crematie ten opzichte van een begrafenis.

Factor 4 : De dekking van je polis

Een goedkope uitvaartverzekering vinden is één ding, toch is het nog veel belangrijker om goed te kijken naar de dekking van je polis. Als de premie laag is, maar de dekking niet afdoende om je wensen uit te voeren is het niet verstandig om een goedkope uitvaartverzekering te kiezen.

De dekking is natuurlijk heel belangrijk, als je namelijk een te laag verzekerd bedrag hebt kunnen bepaalde kosten niet gedekt worden door de verzekeraar.

We raden je aan om dus eerst onderzoek te doen naar de kosten van je gewenste uitvaart, daarna kun je goed kijken wel bedrag je moet verzekeren. Als het bedrag niet voldoende verzekerd is loop je het risico dat nabestaanden voor de extra kosten moeten opdraaien, kijk daarom niet alleen naar een lage premie als je een nieuwe uitvaartverzekering afsluiten overweegt.

Factor 5: De goedkope uitvaartverzekering vergelijken

De laatste factor in het vinden van de goedkoopste uitvaartverzekering is de vergelijking. Je wil natuurlijk niet te veel premie betalen als dat niet nodig is. Een ding is zeker, je wil een betaalbare uitvaart die helemaal naar eigen wens verloopt.

Het is dan wel verstandig om een goede vergelijking te maken van alle aanbieders, daardoor krijg je een goed beeld van de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering en kun je de verschillende dekkingen goed langs elkaar houden. Bovendien kunnen er flinke premieverschillen tussen uitvaartverzekeraars zitten.

Zo kun je bijvoorbeeld kijken of er kinderen gratis meeverzekerd zijn, krijg je inzicht in de voordelen van bepaalde polissen en kun je de voorwaarden goed nakijken. Je hebt diverse soorten goedkope uitvaartverzekeringen beschikbaar, al deze polissen hebben verschillende premies en voorwaarden waardoor het belangrijk is om goed onderzoek te doen naar alle uitvaartverzekeringen.

Wat moet er allemaal geregeld worden?

Naast het feit dat de nabestaanden tijd moeten hebben om te rouwen, is het tegelijkertijd ook een heel drukke en hectische tijd. Een uitvaart regelen is namelijk niet zomaar even gedaan. Gelukkig is er de begrafenisondernemer die de nabestaanden veel werk uit handen kan nemen en overal aan denkt, tot in de kleinste details.

Alleen kan je zomaar een willekeurige begrafenisondernemer bellen en wat kost dat? Vaak hangt dat af of de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten. In de meeste gevallen bel je dan de verzekeraar die ervoor zorgt dat de begrafenisondernemer langskomt.

Geen verassingen

Het is dus van belang, dat als je jouw nabestaanden niet voor verrassingen wilt plaatsen na je overlijden, je een uitvaartverzekering afsluit en ook aan iemand laat weten waar je de verzekering hebt. Het is dan na je overlijden één telefoontje naar de verzekeringsmaatschappij wat er voor zorgt dat veel werk uit handen van de nabestaanden worden genomen.

Welke goedkope uitvaartverzekering kiezen?

Van belang is om een keuze te maken of je een natura- of kapitaal uitvaartverzekering wilt. Met een natura uitvaartverzekering verzeker je de geleverde diensten. In de meeste gevallen zullen dit diensten zijn die de verzekeringsmaatschappij zelf aanbiedt, omdat de meeste verzekeraars ook een uitvaartonderneming zijn. Echter is het ook een mogelijkheid om te kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering, dit is een combinatie van de natura- en kapitaal polis.

Kiezen voor goedkope natura uitvaartverzekering?

Het voordeel van een natura sommenverzekering is dat je vaak kunt kiezen wat voor diensten je gedekt wilt hebben. Hiermee kan je de verzekering goedkoper maken. Over het algemeen zitten er heel wat voordelen aan het afsluiten van een natura uitvaartverzekering.

Maar als je jezelf volledig dekt, dan heb je de zekerheid dat je nabestaanden geen zorgen hoeven te hebben over het regelen van je uitvaart. Een kapitaalverzekering heeft een verzekerd bedrag afgedekt dat vooraf afgesproken is. We raden je aan om niet alleen te kijken naar een lage premie, maar ook altijd het verzekerd bedrag in acht te nemen, anders loop je het risico op onderverzekering.

Kiezen voor goedkope kapitaalpolis?

Bij je overlijden, zal er dan een bedrag worden uitgekeerd, waar dan de diensten mee gekocht moeten worden. In principe hebben de nabestaanden dan de vrijheid om te kiezen voor een bepaalde uitvaartondernemer en nabestaanden zouden kunnen bezuinigen op bepaalde diensten, zodat men nog een bedrag kan overhouden.

Bij een naturaverzekering zullen nabestaanden hooguit een eindafrekening krijgen, met eventueel alleen een te betalen bedrag voor afgenomen diensten die niet gedekt waren. Bij een kapitaalverzekering zullen nabestaanden van de uitvaartonderneming een volledige nota ontvangen.

Het verzekerd bedrag

Of je nu voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering gaat, vaak moet je kiezen tot welke hoogte van bedrag je verzekerd wilt zijn. Vaak biedt een maatschappij een keuze uit ‘pakketten’ zodat je vaak een keuze hebt uit ongeveer drie vaste bedragen met verschillende premieverschillen.

Wil je de goedkoopste uitvaartverzekering, dan kan je kiezen voor het laagste bedrag, maar dan moet je zelf niet teveel te wensen hebben voor je uitvaart. Soms kan je kiezen uit een bepaald standaard bedrag en kan je er enkele opties aan toevoegen die voor jou van belang zijn en opties, die je juist niet belangrijk vindt weg kunt laten.

Het is dus altijd zeer belangrijk precies na te gaan, vooral bij een naturaverzekering, wat voor diensten er onder het verzekerd bedrag vallen. Ook bij een kapitaalverzekering moet je de kosten voor de geleverde diensten kunnen inschatten, opdat je niet voor een te laag bedrag verzekerd bent en je nabestaanden jouw wensen niet volledig kunnen uitvoeren. Je uitvaartverzekering aanpassen of uitbreiden kan nog wel eens lastig zijn.

Waardevaste uitvaartverzekeringen

De meeste uitvaartverzekeraars bieden een waardevaste uitvaartverzekering aan zodat je je geen zorgen hoeft te maken over stijgende uitvaartkosten. Dit betekent dat de premie indexatie jaarlijks wordt bekeken en je verzekerd bedrag elk jaar iets hoger wordt als de uitvaart duurder wordt. Het kan wel zijn dat je daardoor een iets hogere premie moet betalen, let goed op bij verzekeraars die dit niet doen, de voordeligste premie uitkiezen is niet de enigste optie die bekeken moet worden, als je geen waardevaste polis hebt kunnen de kosten behoorlijk oplopen door de jaren heen en is onderverzekering een behoorlijk risico.

Welke goedkope uitvaartverzekeraars zijn er?

Er zijn in Nederland enkele grote maatschappijen die een uitvaartverzekering aanbieden. Deze bedrijven zijn tegelijkertijd ook grote uitvaartondernemingen. Dat is natuurlijk heel handig, omdat alle kennis en expertise direct aanwezig is bij deze verzekeraars.

Dan ben je verzekerd dat de verzekeringsmaatschappij ook de benodigde expertise in huis heeft en je nabestaanden eigenlijk alleen maar de maatschappij hoeven te bellen. We zetten de belangrijkste maatschappijen op een rijtje zodat je een goed beeld krijgt van de goedkoopste uitvaartverzekeringen:

Monuta

Monuta werd in 1923 opgericht. De naam Monuta staat voor Mors Lanua Vitae, oftewel ‘de dood is de poort van het leven’. Monuta heeft ongeveer 1,4 miljoen verzekerden, die gebruik kunnen maken van de uitvaartdiensten die Monuta aanbiedt. Monuta heeft door het hele land diverse uitvaartcentra. Bij Monuta kan je kiezen voor een pakketverzekering of een geldverzekering. De pakketverzekering telt drie opties: Basis, ter waarde van € 7.000,-, Plus, ter waarde van € 8.500,- en Top, ter waarde van € 10.000,-.

DELA

De in 1937 opgerichte DELA staat voor ‘Draagt Elkanders Lasten’. Dela heeft twee naturaverzekeringen met verschillende waardes: Basis, met een waarde van € 6.350,- en Plus ter waarde van € 8.750,- Ook kan je kiezen voor een geldverzekering met een verzekerd bedrag die je zelf kan bepalen. Dela is landelijk flink vertegenwoordigd met rouwcentra.

Ardanta

Bij Ardanta kan je kiezen voor een type uitvaart, zoals eenvoudig, standaard of compleet. Op basis daarvan wordt je verzekerd bedrag bepaald en waarvoor je dan bent verzekerd. Wil je dus echt een heel eenvoudige begrafenis, dan is het mogelijk om om hier een zeer lage maandpremie te betalen.

PCUitvaart

Misschien ken je deze verzekeraar nog niet zo goed? PCUitvaart is namelijk een grote aanbieder in Noord-West Nederland. Toch is deze aanbieder al actief in de markt vanaf 1931. Met ruim 85 jaar ervaring zorgt PCUitvaart er voor dat elke uitvaart een persoonlijke en vooral betaalbare ervaring wordt.

Wat is de goedkoopste kapitaal uitvaartverzekering?

Veel mensen vragen ons welke kapitaal uitvaartverzekering het goedkoopste is, het antwoord op deze vraag is alleen lastig te geven omdat het afhangt van een aantal factoren zoals het verzekerd bedrag, of er geld uitgekeerd moet worden en de wensen die je voor je uitvaart hebt. Gelukkig kun je bij ons gemakkelijk alle goedkope uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken.

Kun je kinderen meeverzekeren bij de goedkoopste uitvaartverzekering?

Ja, bij de meest soorten uitvaartverzekeringen is dit mogelijk, vaak is het zo dat kinderen tot 60 dagen na de geboorte automatisch verzekerd zijn voor de basisdiensten van je uitvaart verzekering. Het is het wel belangrijk om uw kind voor het eind van deze periode nog bij te schrijven.

Hoe kun je de voordeligste uitvaartverzekering afsluiten?

We raden je aan om bij goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken altijd eerst rekening te houden met de verschillende soorten polissen. Je hebt namelijk 3 type verzekeringen:

1. Natura, de uitvaartzorg is hierbij volledig vastgelegd
2. Combinatie, uitvaartzorg + financieel bedrag
3. Kapitaal (eveneens bekend als koopsom)

Als je op zoek bent naar een ‘normale’ uitvaartverzekering raden we je aan om te kiezen voor een naturapolis, je kunt in dit geval voor de goedkoopste natura uitvaartpolis kiezen met een dekking van € 6.000. Op dit moment heeft DELA een aantrekkelijke maandelijkse premie, en scoort deze naar mening van onze bezoekers het beste uit het beschikbare aanbod in Nederland.

De premie varieert wel per levensjaar, we raden je ook aan om wat te spelen met het verzekerd bedrag zodat je alle aanbieders goed met elkaar kunt vergelijken. Ook is het verstandig om de polisvoorwaarden goed door te nemen zodat je echt goed de goedkoopste uitvaartverzekering met elkaar kunt vergelijken.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.