Hoe werkt de combinatie uitvaartverzekering tegenwoordig in Nederland?

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat mensen gebruik maken van een combinatie uitvaartverzekering. De keuze voor een combinatie polis is zoals de naam het al zegt, een combinatie tussen een kapitaal uitvaartverzekering en naturaverzekering. Deze verzekering werd in het verleden ook wel de natura sommen verzekering genoemd. Wil je eerst kijken wat de totale kosten van al deze verschillende polissen zijn? Begin dan met premie berekenen uitvaartverzekering in 2022 of lees verder om alles te weten te komen over deze polis.

Hoe werkt een combinatie uitvaartverzekering in 2022?

Met een combinatiepolis ben je gedekt voor alle producten en diensten voor je uitvaart, en heb je natura sommen beschikbaar voor eventuele extra wensen tijdens de uitvaart. Het extra geldbedrag kunnen nabestaanden enkel besteden aan persoonlijke uitvaartwensen.

Dit betekent dus alle diensten worden uitgekeerd voor de uitvaart en dat er een geldbedrag beschikbaar wordt gesteld voor de nabestaanden. Het komt vaak voor dat mensen naast een natura uitvaartverzekering ook nog een kleine kapitaal verzekering afsluiten. Ook wordt er in sommige situaties gekozen voor een koopsom uitvaartverzekering.

Niet genoeg dekking

Het komt regelmatig voor dat de natura verzekering niet dekkend genoeg is waardoor nabestaanden nog een bedrag moeten bijbetalen op het moment dat de uitvaart gefinancierd wordt. Veel uitvaartverzekeraars kunnen hierop inspelen door de combinatie uitvaartverzekering te ontwikkelen.

Een combinatie van 2 polissen

De combinatie uitvaartverzekering is een standaardpakket wat inbegrepen is voor de uitvaart. Het pakket bestaat uit de verzorging van de overledenen, de opbaring, het vervoer naar de uitvaart, de rouwboeketten/bloemen en de koffietafel met cake en 50 tot 100 rouwkaarten.

Het fijne aan de combinatie uitvaartverzekering is natuurlijk dat de uitvaartverzekeraar ook nog een geldbedrag uitbetaald aan de nabestaanden. Afhankelijk van de uitvaartverzekeraar verschilt de hoogte van dit bedrag. Vaak is het zo dat de verzekeringnemer zelf bepaald hoe hoog dit verzekerd bedrag precies is.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding, de goedkoopste uitvaartverzekering is zeker niet altijd de beste uitvaartverzekering.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook altijd naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een van de verschillende combinatie uitvaartverzekeringen.

Waarom combinatie uitvaartverzekering kiezen?

Omdat een natura uitvaartverzekering vooraf is bepaald weten jij en de verzekeraar precies wat er gedekt wordt. Standaardzaken zoals een doodskist, rouwkaarten of een uitvaartverzorger zijn met een naturapolis altijd gedekt. Als je een extra uitbereiding wil zoals meer rouwvervoer, meer rouwkaarten of een andere kist, dan moet je dit zelf bekostigen.

Door te kiezen voor een combinatie uitvaartverzekering kun je extra kapitaal gebruiken om het resterende gedeelte van de uitvaart te bekostigen. Als je meer wil dan een standaard uitvaart kan de combinatiepolis een goede oplossing zijn, je kunt de extra opties dan een stuk makkelijker dekken met de polis.

Door te kiezen voor een combinatieverzekering hebben de nabestaanden ook een stuk meer vrijheid omdat ze een vrij te besteden bedrag hebben. Daardoor kunnen ze keuzes maken die met een natura sommenverzekering wellicht niet mogelijk waren geweest zonder extra keuze.

Voordelen combinatie uitvaartverzekering

De combinatie uitvaartverzekering zorgt er voor dat alle sterke punten van de natura en kapitaalverzekering worden samengebracht in één verzekering. Er wordt direct veel werk uit handen genomen voor de nabestaanden en er is een vrij besteedbaar bedrag beschikbaar om speciale wensen in te vullen.

Veel nabestaanden willen namelijk een uitgebreide of persoonlijke uitvaart. De combinatie uitvaartverzekering is om deze simpele reden vrij uitgebreid en het komt daardoor minder vaak voor dat er bijbetaald moet worden na een uitvaart.

Nadelen combinatie uitvaartverzekering

Het grote nadeel van de combinatie uitvaartverzekering de hogere premie in vergelijking met een natura of kapitaalverzekering. Het is wel belangrijk om jezelf te realiseren dat de premie ook afhangt van de dekking en het verzekerd bedrag dat bijverzekerd wordt.

Gelukkig zijn er veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen beschikbaar die bij iedere situatie passen, een ding is zeker, de kapitaalverzekering of naturaverzekering zijn over het algemeen de goedkoopste uitvaartverzekering.

De waarde van het verzekerd bedrag kan daarbij ook dalen als gevolg van inflatie. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door het bedrag van de uitvaartverzekering te laten indexeren. Dat betekent dat het totale premiebedrag aangepast wordt op de jaarlijkse inflatie. Het gevolg is wel dat de premie daardoor jaarlijks stijgt. Het kan daarom ook een mogelijkheid zijn om te kiezen voor een waardevaste uitvaartverzekering.

Bedrag kan alleen uitgegeven worden aan uitvaart

Het bedrag dat gebruikt wordt bij een combinatie uitvaartverzekering kan alleen uitgegeven worden aan de uitvaart. Het geld moet namelijk eerst voorgeschoten worden door de nabestaanden waarna de uitvaartverzekeraar het totale bedrag uitkeert.

De uitvaartverzekeraar beoordeeld of het extra verzekerd bedrag inderdaad uitsluitend voor de uitvaart gebruikt is. Dit kan een nadeel zijn omdat sommige uitvaartverzekeraars behoorlijk streng toezien op de uitgaven.

Combinatie uitvaartverzekering vergelijken

We raden je aan om tijdens het uitvaartverzekering vergelijken altijd eerst rekening te houden met de verschillende soorten polissen. Je hebt namelijk 3 soorten uitvaartverzekeringen:

1. Natura, de uitvaartzorg is hierbij volledig vastgelegd
2. Combinatie, uitvaartzorg + extra verzekerd bedrag
3. Kapitaal (eveneens bekend als koopsom)

We raden je altijd aan om eerst alle combinatie uitvaartverzekeringen langs elkaar te houden, je zult dan direct zien dat alle voorwaarden en premies behoorlijk kunnen verschillen. Kijk altijd goed naar de dekking, het verzekerd bedrag, het extra te gebruiken geldbedrag en naar de wensen voor de complete uitvaart. Zodra je klaar bent met de verschillende uitvaartverzekeringen bekijken kun je een vrijblijvende offerte aanvragen bij een verzekeraar.

Wat kost een combinatie uitvaartverzekering?

Een combinatie uitvaartverzekering kost in Nederland gemiddeld zo’n 9 tot 10 euro per maand, het is wel belangrijk om te weten dat deze kosten niet altijd hetzelfde zijn. Dit omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren zoals de leeftijd, natura sommen, looptijd, het verzekerd bedrag, aanvullende wensen voor de uitvaart en de keuze uit een begrafenis of crematie.

Welke diensten zijn gedekt bij combinatie uitvaartverzekering?

Doorgaans is het standaardpakket voor een uitvaart inbegrepen, in dit pakket zijn bij de meeste uitvaartverzekeringen de verzorging van de overledene, het vervoer, de opbaring, een rouw- en volgauto, een standaard kist, bloemboeket, koffietafel met cake en 50 tot 75 rouwkaarten gedekt.

Als je kiest voor een combinatie verzekering wordt dit nog aangevuld met een geldbedrag voor eventuele persoonlijke wensen, per uitvaartverzekeraar verschilt de hoogte van dit bedrag. Vaak mag de verzekeringnemer bij de meeste uitvaartverzekeraars zelf bepalen hoe hoog dit vrije geldbedrag is.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.