Uitvaartverzekering student, hoe zit dat precies in 2023?

Is er een speciale uitvaartverzekering voor studenten? Studenten denken op hun leeftijd nog niet na over het overlijden en automatisch dus ook niet aan een uitvaartverzekering. Ze zijn nog jong en in de bloei van hun leven en ondernemen veel zaken en hebben weinig risico tot overlijden, ze zijn dan ook erg geliefd onder de uitvaartverzekeraars. Maar hoe werkt dat precies, en is het wel verstandig om te beginnen met een uitvaartverzekering afsluiten als je nog student bent?

Is er een speciale uitvaartverzekering voor studenten?

Per definitie zijn er geen uitvaartverzekeringen die speciaal gericht zijn op een student. Een student kan net als een ouder iemand iedere uitvaartverzekering afsluiten die hij of zij wil. Zoals je weet wordt premie op latere leeftijd wel hoger waardoor het voor een student veel voordeliger is om er een af te sluiten. Wil je direct kijken? Begin dan met het vergelijken van verzekeraars.

Waarom een uitvaartverzekering voor studenten?

Een studenten uitvaartverzekering afsluiten is over het algemeen een goed plan, dit omdat je dit soort polissen voor de rest van je leven afsluit. Veel studenten in Nederland hebben hun uitvaart verzekerd, omdat ze niet genoeg spaargeld hebben, of omdat ze advies hebben gekregen van iemand uit het gezin of familie. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk meer om een passende studenten uitvaartverzekering te vinden, en liggen de kosten laag omdat studenten nog erg jong zijn.

Zeer lage premie studenten uitvaartverzekering

Wat je wel vaak ziet tegen komen is dat uitvaartverzekeraars ervoor kiezen om bepaalde pakketten een naam te geven met het woord student erin, dit betekent niet dat deze alleen voor studenten zijn, ook oudere mensen kunnen voor dit pakket kiezen.

Wanneer studenten beslissen om op jonge leeftijd een uitvaartpolis af te sluiten zijn zij hier zeer voordelig mee uit, ze hebben immers nog een heel leven te gaan en genoeg maanden om de premie te betalen, hierdoor is deze premie logischerwijs ook lager.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een polis voor studenten.

Lage premie voor studenten en jongeren

Het grootste voordeel van de uitvaartverzekering studenten is dat zij gebruik kunnen maken van zeer lage tarieven, je kunt al een uitvaartverzekering afsluiten voor maar €1,99 per maand. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit gaat de uitvaartverzekeraar risico’s voor nu en de toekomst in schatten.

De uitvaartverzekeraar houdt rekening met het feit dat je nog jong bent en dus nog veel tijd hebt om de premie te kunnen betalen, bovendien heb je als student een grote kans op een succesvolle baan waardoor de premiebetaling geen enkel probleem hoeft te zijn. Door de zeer lage kans op overlijden zijn verzekeraars enorm blij met studenten.

Wat kost een uitvaartverzekering voor een 18 jarige?

Een uitvaartverzekering voor een 18 jarige is erg goedkoop, de premie ligt vaak rond de € 5 tot € 6. Je moet er wel rekening mee houden dat er hier wordt uitgegaan van een een basisverzekering die een dekking heeft tot € 7000. Een uitvaartverzekering voor studenten kost vaak hetzelfde, of is € 1 tot € 2 euro duurder, maar doorgaans is het bijna altijd mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten voor het eerder genoemde bedrag.

Soms nog op de polis van de ouders

In Nederland val je onder de 18 jaar onder de uitvaartverzekering van je ouders. Ben je 18 jaar geworden? Dan ligt de verantwoordelijk bij jezelf en dien je een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Over het algemeen ben je tot het 25e levensjaar voordelig uit wanneer we spreken over de maandelijkse premie, kijk wel altijd goed naar het verzekerd bedrag om te zien wat er allemaal gedekt is. 

Premie later afsluiten is duurder

Kies je er voor om je premie op een latere leeftijd af te sluiten dan loopt de premie snel op, het is dan ook verstandig om meteen een uitvaartverzekering studenten af te sluiten wanneer je niet meer gratis gedekt wordt door je ouders. Je kunt je uitvaartverzekering bij verschillende aanbieders in Nederland afsluiten. De bekendste uitvaartverzekeraars in Nederland zijn onder andere DELA, Monuta, Yarden & Ardanta.

Levenslange dekking uitvaartverzekering student

In de praktijk komt het het meeste voor dat studenten kiezen voor een levenslange dekking. De eigen uitvaartverzekering wordt vaak afgesloten tussen het 20e en 30e levensjaar waardoor ze nog zeker 50 tot 60 jaar hebben om een interessante dekking op te bouwen. Zij kiezen er dan ook niet snel voor een uitvaartverzekering met een looptijd van 30 jaar, hierdoor zal de premie maandelijks ook flink stijgen, zeker als het verzekerd bedrag aan de hoge kant is.

Studenten kunnen al vroeg beginnen

Zoals al eerder benoemd kunnen studenten voor €1,99 per maand een uitvaartverzekering afsluiten, deze premie zal er voor zorgen dat je bij het overlijden een geschikte dekking zult ontvangen voor een persoonlijk en waardig afscheid. Laat 1 keer per maand die koffie op het station staan en de kosten voor je uitvaartverzekering zijn gedekt.

Oriënteer je op de verschillende vormen van verzekeren

Het is voor een student erg verstandig om zichzelf goed te oriënteren in de verschillende vormen van een uitvaartverzekering, zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een kapitaaldekking of natura dekking.

Doe dit aandachtig en neem hier de tijd voor, overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar is namelijk vaak financieel nadelig. Het komt in de praktijk dan ook weinig voor dat mensen voor een andere uitvaartverzekeraar kiezen.

Waar kijkt verzekeraar naar bij uitvaartverzekering voor studenten?

Uitvaartverzekeraars kijken naar verschillende factoren wanneer jij bij hen een uitvaartverzekering afsluit, een van de belangrijkste factoren is de kans op overlijden.

Aan de hand van dit risico wordt een maandelijkse premie vastgesteld. Je kunt jezelf al bedenken dat het afsluiten op latere leeftijd veel hogere kosten met zich mee brengt, zij hebben immers minder tijd om het gedekte bedrag te betalen en hebben een veel hogere kans op overlijden.

Tevens hebben mensen met een ongezonde leefstijl te maken met een hogere premie, dit is natuurlijk logisch. Iemand die een pakje sigaretten per dag rookt heeft een veel grotere kans op ziektes dan iemand die dit niet doet. Wees verstandig en wacht niet te lang met het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Waarom nu al een studenten uitvaartverzekering?

Het hebben van een uitvaartverzekering brengt een aantal voordelen met zich mee, vooral voor de jongere student. Het grootste voordeel van deze keuze is natuurlijk de kostenspreiding die je over je hele leven maakt, een gemiddelde Nederlander voelt de zeer lage premie maandelijks niet in zijn portemonnee.

Wanneer je tijdens het uitgaan één biertje minder drinkt heb je de kosten er al uit. Oudere mensen hebben vaak te maken met hogere premie die al snel oplopen tussen de 20 en 40 euro per maand. Houd er wel rekening met premieverschillen tussen de uitvaartverzekeraars, het is altijd aan te raden om te beginnen met uitvaartverzekering vergelijken om de beste keuze te maken.

Wij begrijpen dat een student niet echt bezig is met een uitvaartverzekering kiezen, dit alles heeft natuurlijk te maken met het feit dat zij nog een heel leven voor zich hebben. Toch kun je niet blindelings uitgaan van je leeftijd, de dood zit helaas in een klein hoekje en uiteindelijk zal iemand moeten opdraaien voor de te maken kosten.

Zekerheid voor later

Tevens is een uitvaartverzekering enorm fijn voor je nabestaanden. Stel we gaan van het slechte geval uit en je komt plotseling te overlijden, het is voor je nabestaanden niet fijn om in deze emotionele en hectische periode zaken te regelen.

De uitvaartverzekering neemt alle praktische en administratieve zaken uit handen waardoor de nabestaanden rustig kunnen rouwen en een waardig afscheid kunnen nemen. Iets wat natuurlijk erg belangrijk is wanneer iemand komt te overlijden.

Je polis kan in waarde toenemen als je vroeg begint

Ook is het zo dat wanneer je kiest voor een uitvaartverzekering op het moment van uitkeren meer ontvangt dan dat je betaald hebt. Krijgen je nabestaanden alsnog te maken met extra kosten door hun eigen wensen of behoeften dan biedt de uitvaartverzekeraar vaak handige deals die als volgt luiden: wanneer je kiest voor een uitvaartcentra die in bezit is van jouw uitvaartverzekeraar dan willen zij vaak 10% boven op het uitgekeerde bedrag toevoegen.

De perfecte polis voor jongeren vinden

Als student is het erg belangrijk om jezelf te oriënteren in de verschillende vormen van een uitvaartverzekering. Het voornaamste waar je op moet letten bij deze keuze zijn jouw eigen behoeften en wensen bij het afscheid.

Gemakkelijk de kosten berekenen

Door middel van onze uitvaartcalculator kun je snel en gemakkelijk zien wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten. De gemiddelde uitvaart kost al snel €7.000 en zal bij speciale rituelen of wensen alleen maar duurder worden.

Vul de uitvaart calculator in naar eigen wensen en behoeften en bekijk direct wat een uitvaart kost, bekijk de uitkomst, en kies een van de aanbieders om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Moet je de voorwaarden voor studenten uitvaartverzekering te lezen?

Wij raden het aan om altijd goed de voorwaarden door te lezen, we weten dat dit een tijdrovende klus is, maar een uitvaartverzekering houdt je meestal voor de rest van je leven. Kies niet zomaar voor een goedkope uitvaartverzekering, het verzekerd bedrag kan daardoor te laag zijn waardoor je dekking te laag is.

Wanneer je de kosten niet berekend hebt kan het zijn dat je een verkeerde keuze maakt en bij uitkering van diensten of geld tekort komt, nabestaanden zullen voor deze extra kosten op moeten draaien. Bekijk daarom altijd goed wat er voor de uitvaart gedekt is, en of het verzekerd bedrag past bij je wensen.

Is het altijd voordeliger om op de polis van mijn ouders te blijven staan?

Als je voorheen op de polis van je ouders was verzekerd, dan kan het voordeliger zijn om de polis toch op je eigen naam te zetten, in plaats van een nieuwe verzekering af te sluiten.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.