Financiële zekerheid voor de nabestaanden

Als u van plan bent om binnenkort een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, dan kunt u deze gerust bij Reaal afsluiten. Als u de overlijdensrisicoverzekering afsluit, wordt er bij het overlijden van de persoon die is overleden een geldbedrag uitgekeerd. Dit bedrag wordt uitgekeerd tijdens de looptijd van de verzekering.

Dit kan weer worden gebruikt om de hypotheek af te lossen, een daling van inkomen op te vangen of bijvoorbeeld om uw eigen bedrijf door te laten lopen mocht uw (mede)-eigenaar zijn. Mocht de verzekerde nog leven na afloop van de looptijd, vervalt het recht op uitkering. Dit is dus iets anders dan een uitvaartpolis.

5 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Kan sneller verder goed

Rated 4,0 out of 5
29/05/2022

Ze kunnen wat sneller zijn maar zijn wel goedkoop

Marin

Prima

Rated 4,0 out of 5
12/12/2021

Een prima verzekering tot nu toe

Bjorn

Goed en prima

Rated 3,0 out of 5
16/07/2021

Goedkoop en prima service

Anne-Marie

goedkoop

Rated 5,0 out of 5
16/07/2021

Veruit de goedkoopste, maar de organisatie, het proces en de communicatie is minder goed

Bo

Tevreden

Rated 3,0 out of 5
30/03/2021

naar tevredenheid afgehandeld.

Karlijn
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

REAAL ORV Review, lees alles over deze verzekering

Bent u op zoek naar een nieuwe overlijdensrisicoverzekering? Dan zou de REAAL overlijdensrisicoverzekering wellicht een goede keuze kunnen zijn voor jou. Met onze uitgebreide review komt u erachter wat REAAL te bieden heeft en hoe het zit met de kosten, voorwaarden en voordelen van de ORV. Lees jezelf in en neem deze kennis mee tijdens het vergelijken van overlijdensrisicoverzekeringen.

Premie overlijdensrisicoverzekering REAAL

Mocht u een van de verzekeringen hebben afgesloten, dan bepaalt u vooraf met de verzekeraar de hoogte van uw premie. Bij Reaal kunt u aangeven of dat u rookt of niet rookt. Op basis hiervan kan u een hogere premie worden gevraagd.

Als u een verzekering hebt afgesloten, kunt u ervoor kiezen om deze maandelijks, per kwartaal of per jaar te betalen. Mocht u deze samen met een financieel adviseur hebben afgesloten, dan bestaat er ook nog de mogelijkheid om deze in een keer te betalen.

Wat gebeurt er na uitkering bij overlijden

Mocht de overlijdensrisicoverzekering zijn uitgekeerd, dan stopt de verzekering daarna en betaalt u verder geen premie meer. Mocht u een keer niet betalen, krijgt u vanuit de verzekeringsmaatschappij een herinnering.

Heeft u daarna nog niet betaald binnen 90 dagen, dan stopt uw verzekering en heeft u geen recht meer op uitkering. Als u de overlijdensrisicoverzekering voor 2 personen hebben afgesloten, dan wordt de verzekering uitgekeerd na het overlijden van de eerste persoon. Mocht de 2e persoon nog overlijden voordat de verzekering afloopt, dan wordt hierbij geen bedrag uitgekeerd.

Afsluitkosten overlijdensrisicoverzekering REAAL

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering komen er wat kosten bij kijken. Bij Reaal dient u eenmalig €95,- te betalen voor het afsluiten van deze verzekering. Verder betaalt u geen extra kosten. U hoeft verder dus alleen uw premie te betalen. Bij de aanbieder FBTO liggen de afsluitkosten wat minder, hier liggen ze op €50,-.

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen bij REAAL

Op het moment dat u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, heeft u bij Reaal meerdere opties waar u uit kunt kiezen. Wij begrijpen dat u zich niet elke dag bezig houdt met overlijdensrisicoverzekeringen en dat het lastig is om te kiezen welke verzekeringsvorm ideaal is bij uw situatie.

We hebben de drie vormen besproken en enkele situaties geschetst. Maak een weloverwogen keuze en wellicht is Reaal overlijdensrisicoverzekering iets voor jou.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering Reaal

Als eerste mogelijkheid, kunt er ervoor kiezen om een gelijkblijvende uitkering af te sluiten. Tijdens de looptijd van uw gelijkblijvende ORV blijft het uitgekeerde bedrag altijd hetzelfde.

Vaak wordt er voor deze verzekering gekozen zodat een gelijkblijvende hypotheek kan worden afgelost, of een bijdrage te kunnen leveren aan de studie van uw nabestaanden. Dit is wel de meest dure keuze die u kunt maken.

Annuïtaire overlijdensrisicoverzekering REAAL

Daarnaast is er nog de mogelijkheid om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, waarbij het uitgekeerde bedrag elk jaar met een vooraf afgesproken percentage daalt.

Deze annuïtaire verzekering zal aan het begin niet zo hard dalen, maar gedurende de looptijd steeds sneller afnemen. De reden dat deze variant vaak wordt gekozen, is zodat deze gelijk blijft lopen met bijvoorbeeld een hypotheek waar gedurende de looptijd op wordt afgelost.

Daarnaast groeien uw nabestaanden op tijdens de looptijd hiervan, waardoor ze steeds minder geld nodig hebben om zelf rond te komen. Hierdoor is dit de meest gekozen overlijdensrisicoverzekering.

Lineaire overlijdensrisicoverzekering REAAL

Als laatste mogelijkheid nog om te kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering die lineair afloopt. Tijdens de looptijd hiervan zal er elk jaar een vooraf afgesproken bedrag worden afgehaald van het verzekerde bedrag. Vaak wordt er hiervoor voor gekozen, als er over de jaren heen minder behoefte aan bestaat.

Dit kan bijvoorbeeld komen doordat u steeds minder hypotheek hoeft af te lossen, of uw kinderen steeds meer voor zichzelf kunnen zorgen zodat u ze niet hoeft te onderhouden. De premie die u hiervoor betaalt is de laagste van de drie opties.

Keuring REAAL overlijdensrisicoverzekering

Als u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, kan er worden gevraagd of u een keuring wilt doorstaan. Deze wordt vergoed door de verzekeraar. Op basis van deze keuring kan er worden gekeken of in een minder goede gezondheid verkeert. Dit is van belang bij het bepalen van de hoogte van uw premie.

Vaak is het niet eens nodig om een keuring te laten uitvoeren, maar is het invullen van een vragenlijst voldoende. Dit hangt weer samen met de hoogte van het bedrag dat u wilt laten verzekeren. Als u samen met een financieel adviseur deze verzekering bij een vestiging afsluit kunt u zichzelf tot €2.500.000 verzekeren. Mocht de verzekerde jonger zijn dan 18 jaar, dan is de het maximale bedrag €15.000. De looptijd van deze verzekering is maximaal 40 jaar.

Uitbetalen overlijdensrisicoverzekering Reaal

Mocht de verzekerde overlijden tijdens de looptijd van de verzekering, dan betaalt Reaal u een vooraf afgesproken bedrag uit. De hoogte hiervan heeft u bepaald, toen u deze verzekering afsloot.

 • Hiervoor heeft REAAL bepaalde gegevens van uw nodig, bijvoorbeeld uw polis, het bewijs van overlijden en mocht u een verpanding hebben een bericht van uw bank of geldverstrekker.
 • Daarnaast moet de begunstigde via email of brief laten weten aan Reaal dat ze de uitkering willen hebben. Het rekeningnummer van de begunstigde moet op zijn/haar naam staan en van een bank zijn binnen de Europese unie.

Bij het afsluiten hiervan heeft u een lijst met namen opgegeven die dit bedrag uitgekeerd krijgen. Mocht u 1e persoon zijn overleden, dan gaat het bedrag naar de volgende op uw lijstje. Mocht het zo zijn dat deze persoon het bedrag al heeft aanvaard, maar zelf komt te overlijden gaat dit bedrag naar de nabestaanden van de begunstigde.

Een verpande REAAL overlijdensrisicoverzekering

Mocht u uw overlijdensrisicoverzekering hebben verpand, bijvoorbeeld bij het kopen van uw huis om uw hypotheek af te dekken. Op dat moment wordt het bedrag uitgekeerd aan de bank/geldverstrekker. Als het bedrag hoger is dan wat u nog dient te betalen, wordt de rest betaald aan de 1e persoon op uw lijst. Er zijn enkele voorwaarden waarbij Reaal het afgesproken bedrag niet uitkeert. Voorbeelden hiervan zijn als de verzekerde overlijdt voordat de looptijd begint of deze is afgelopen.

 • Als de verzekerde binnen 2 jaar na begindatum van de verzekering zelfmoord pleegt, diegene hier een poging toe doet of door iemand anders laat helpen.
 • Mocht de verzekerde euthanasie plegen, dan wordt er wel uitgekeerd, mits het op de juiste wettelijke manier is gebeurd.
 • Op het moment dat de verzekerde in oorlog overlijdt of tijdens gevechtshandelingen wordt er geen bedrag uitgekeerd. Uitzondering hierop is een soldaat of ambtenaar in dienst bij het ministerie van defensie. Hiervoor zijn er aparte afspraken gemaakt.
 • Mochten er daarnaast foute of onvolledige informatie zijn afgegeven bij de verzekeringsmaatschappij, wordt er niet uitgekeerd.
 • Mocht de verzekerde hebben aangegeven dat hij een niet-roker is, maar dit uiteindelijk wel blijkt te zijn wordt er 75% uitgekeerd in plaats van het volledige bedrag.
 • Als daarnaast blijkt dat de begunstigde schuldig is aan het overlijden van de verzekerde persoon, dan wordt ook hier niks uitgekeerd. Als er eenmaal een bedrag wordt uitgekeerd, dan kan het zijn dat hier erf belasting over betaald dient te worden. Er zijn uitzonderingen waarbij dit niet of niet over het hele bedrag gedaan hoeft te worden
 • Als de overleden persoon was getrouwd met de persoon die het geld ontvangt in gemeenschap van goederen, dan is maar de helft van het uitgekeerde bedrag belast.
 • Als de overledene verzekerde getrouwd was op huwelijkse voorwaarden of met hem/haar samenwoonde, dan is er helemaal niks belast van het uitgekeerde bedrag. Hierbij is wel een voorwaarde dat dit in de polis vermeld staat. Ook dient in de huwelijkse voorwaarden of het samenlevingscontract vermeldt te staan dat de verzekerde niet de premies betaalde. Dit wordt ‘premiesplitsing’ genoemd.
 • Mocht de begunstigde niet de partner zijn van de overleden persoon, en de premies wel door de begunstigde betaald te zijn dient er ook hier geen belasting betaald te worden.
 • Ook kan het zijn dat de begunstigde algemene vrijstelling van erfbelasting heeft. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Wijzigen overlijdensrisicoverzekering Reaal

Mocht u tijdens de looptijd van de verzekering voor veranderingen komen te staan, kunt u sommige hiervan wijzigen op de website van Reaal. Mocht u aan het begin van de looptijd bijvoorbeeld nog roken, maar hier al 2 jaar mee gestopt zijn.

Dan is er de mogelijkheid om via de website van Reaal dit aan te geven, waardoor u premie lager kan worden zonder dat het de hoogte van uw bedrag aanpast. Het is niet mogelijk om tijdens uw looptijd ervoor te kiezen uw verzekering om te zetten naar een andere variant.

Wel is het mogelijk om een verhoging of verlaging van het bedrag aan te vragen, of de einddatum aan te passen. U kunt hiervoor contact opnemen met Reaal. Als zij akkoord gaan met de nieuwe gegevens, dan kan u verzekering worden aangepast. Het aanpassen van uw gegevens kan simpel en snel via de website van Reaal.

Opzeggen mogelijk?

Mocht u een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten bij Reaal, maar wilt u deze stopzetten? Dan is dat mogelijk bij Reaal. Het enigste wat u hiervoor hoeft te doen is een mailtje te sturen naar Reaal. Zij zetten deze dan stop voor u. Houd er dan wel rekening mee dat u niks terug krijgt.

Mocht u een koopsom hebben betaald bij het afsluiten van de verzekering, dan kunt u hier een deel van terug krijgen. U krijgt ook geen uitkering meer als u uw verzekering stopzet. Het stopzetten van een ORV wordt ook wel het afkopen van de overlijdensrisicoverzekering genoemd.

Voorwaarden overlijdensrisicoverzekering REAAL

Wilt u een verzekering afsluiten, dan zijn er wel een paar voorwaarden waar u aan wilt voldoen. Zo mag u maximaal 65 jaar zijn als u deze afsluit, en moet de looptijd voorbij zijn voordat u 75 wordt. U kunt uzelf voor minimaal €5.000 verzekeren tot een maximum van €500.000 als u deze verzekering online afsluit.

Aanvullende verzekering overlijdensrisicoverzekering REAAL

Er bestaat altijd de kans dat u arbeidsongeschikt raakt. U kunt zichzelf hiervoor laten meeverzekeren bij Reaal. Nadat u dan 2 jaar arbeidsongeschikt bent, wordt de premie voor u gedeeltelijk of volledig betaald door de verzekeraar.

Mocht u een WIA-uitkering krijgen, dan wordt op basis hiervan bepaald hoeveel er door de verzekeraar wordt betaald. Bent u tussen de 30 en 80% arbeidsongeschikt verklaart, dan neemt de verzekeraar de helft van de premie voor zijn rekening.

Mocht u hierboven zitten, dan neemt de verzekeraar de hele premie voor u op. Dit geldt wel alleen als u arbeidsongeschikt bent geworden voor uw 63e, anders dient u alles zelf te betalen. Als u deze erbij wilt verzekeren, wordt de premie hiervan bepaald door uw leeftijd op het moment dat de verzekering stopt.

Kinderen meeverzekeren

Hiernaast is het ook nog mogelijk om uw kinderen mee te laten verzekeren. Mocht hiervoor gekozen worden, dan wordt er een bedrag uitgekeerd als een van uw kinderen komt te overlijden.

Mocht u kind tussen de drie maanden en 18 jaar oud zijn, dan wordt er €5.000 uitgekeerd, mocht hij jonger zijn dan drie maanden of overlijden tijdens de zwangerschap, volgt er een uitgekeerd bedrag van €1.500. De premie hiervoor bedraagt €2,45 per maand en is niet afhankelijk van hoeveel kinderen er in het gezin zijn.

Contact overlijdensrisicoverzekering REAAL

U kunt op verschillende manier contact opnemen met Reaal. Zo kunt u via de social media (facebook en twitter) contact opnemen met het bedrijf over alle vragen die u heeft. Daarbij beschikken ze over een pagina op de website waar alle veelgestelde vragen staan.

Hierbij staan vaak alle antwoorden op de vragen die u heeft. Op deze website beschikken ze ook nog over een chat. Deze is beschikbaar op maandag tot vrijdag van 8.00 en 21.00 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Mocht dit niet genoeg zijn is er nog de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen. De tijden hiervan zijn hetzelfde als de chat.