Financiële ondersteuning na het overlijden

Centraal Beheer begrijpt dat je jouw nabestaanden goed wilt achterlaten en liever nog financiële ondersteuning biedt na het overlijden. De Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering is hier speciaal voor opgezet, je kunt het dan ook zien als een Nederlandse vorm van een levensverzekering.

In de volksmond wordt centraal beheer nog wel is samen genomen met Achmea, een andere aanbieder van verzekeringen. Je zult deze verzekering dan ook wel eens tegen kunnen komen met de volgende benaming “Centraal Beheer Achmea overlijdensrisicoverzekering”. Deze verzekering zou ook kunnen dienen als een uitvaartpolis maar is wel degelijk iets anders, lees gauw verder

7 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering review 2022

Wil je de Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om jezelf er over in te lezen. Een ORV afsluiten is namelijk niet iets wat je zomaar even doet. Het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt en daarnaast de mogelijkheden bij diverse verzekeraar te vergelijken. In dit artikel gaan we dieper in op de ORV van Centraal Beheer, maar je hebt ook de mogelijkheid om reviews van onder verzekeraars te lezen.

Premie overlijdensrisicoverzekering Centraal Beheer

Het is gebruikelijk dat je elke maand een andere premie voor uw overlijdensrisicoverzekering betaalt. Bij uw overlijdensrisicoverzekering polis ontvang je een overzicht waarin precies is terug te vinden hoeveel je elke maand moet betalen, de premie van de overlijdensrisicoverzekering Centraal Beheer wordt als volgt opgebouwd:

  • Het bedrag dat in de specifieke maand verzekert dient te worden
  • De leeftijd van de verzekerde in de specifieke maand
  • De gezondheid van de verzekerde in de specifieke maand
  • Rookt de verzekerde in de specifieke maand

Product kosten van Centraal Beheer

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij Centraal Beheer zijn er altijd extra kosten gemoeid, zogenaamde product kosten. Met deze kosten worden administratie en medische keuringen gedekt.

De maximale kosten per maand liggen op € 4,20, op zich valt dit wel mee maar toch zijn er nog enkele andere aanbieders die helemaal geen product kosten vragen.

Afsluitkosten van Centraal Beheer

Bij een overlijdensrisicoverzekering zitten vaak de zogenaamde afsluitkosten gemoeid. Dit is een toeslag die je maar één keer hoeft te betalen, je kunt het vergelijken met de aansluitkosten bij een nieuwe provider.

Centraal Beheer zal je een aparte rekening versturen met afsluitkosten, deze wordt pas echt in werking gesteld als je ervoor kiest om de overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Advieskosten, dat kennen ze niet bij Centraal Beheer

Centraal Beheer geeft niet vaak advies en levert om deze reden dan ook geen advieskosten. Raak niet meteen in paniek, je vragen kunnen altijd beantwoord worden. Dit kan telefonisch, je kunt in dat geval contact opnemen met het volgende nummer: (055) 579 8100.

Keuringsgrens ORV Centraal Beheer

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij Centraal Beheer zal je een vragenlijst over je gezondheid moeten invullen, dit noemen ze ook wel een gezondheidsverklaring. Deze vragen gaan over ziektes en aandoeningen die je op het moment van afsluiten hebt.

Ook kunnen de vragen over ziekte of operaties in het verleden gaan. Deze gezondheidsvragen zijn bij iedere verzekeraar verplicht, zo ook bij Centraal Beheer. Bij de DELA overlijdensrisicoverzekering zal je deze gezondheidsvragen ook moeten beantwoorden,

Waarom een gezondheidsverklaring bij Centraal Beheer?

Een overlijdensrisicoverzekering zal uw nabestaanden financieel uitkeren na het overlijden, om deze rede wil de verzekeraar weten of je een hoog of laag risico hebt op overlijden. Door het invullen van de gezondheidsverklaring wordt het voor Centraal Beheer makkelijker om uw gezondheid te beoordelen.

In de meeste gevallen is een simpele vragenlijst voldoende om dit te bepalen, desalniettemin kan het zijn dat je een medische keuring moet ondergaan, deze wordt uitgevoerd door een arts.

Voor de wat oudere mensen komt dit vaker voor, al helemaal wanneer het over een hoger bedrag dan gemiddeld gaat. Dit duurt wat langer dan een gezondheidsverklaring in vullen maar is natuurlijk ook logisch. De premie wordt bij een hoger risico hoger en in sommige gevallen zijn sommigen niet mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Aandachtspunten Centraal Beheer

Let goed op, er zijn nog wat aandachtspunten waar je goed op moet letten bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Waar moet ik op letten? Het is mogelijk om eens in de zoveel tijd te voorkomen dat je belasting betaald over de uiteindelijke uitkering van Centraal beheer, hierover kun je telefonisch advies opnemen met Centraal Beheer zelf. Wacht hier niet te lang mee want het kan je enorm wat geld besparen.

Een tweede aandachtspunt om bij stil te staan is de leeftijdsafhankelijke premie die wordt toegepast, hierdoor is je premie iedere maand anders. Je kiest aan het begin van de verzekering een te verzekeren bedrag en je betaalt elke maand dit risico.

Je zult ook bij de start van de overlijdensrisicoverzekering een overzicht meegeleverd krijgen met alle maandelijkse premies. Deze veranderen in de looptijd niet, tenzij je deze zelf aanpast. En hier komen we bij het derde aandachtspunt

Centraal Beheer is niet gemachtigd om de premies aan te passen zonder uw eigen toestemming, ze maken namelijk geen gebruik van een en-bloc clausule. Om deze rede mag Centraal Beheer niet aan uw verzekering komen, premies kunnen dus ook niet verhoogd worden, ook de voorwaarden blijven identiek aan de voorwaarden bij het afsluiten

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering opzeggen

Er zijn verschillende redenen waarom je de Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering zou willen opzeggen. Het kan namelijk zijn dat je naar een andere aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen wilt overstappen. Dit kunnen bijvoorbeeld een van de Reaal overlijdensrisicoverzekeringen zijn.

  • Dit kan voor de consument in sommige gevallen goed uitpakken, de premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn namelijk in de afgelopen jaren sterk gedaald. Dit noemen ze ook wel het oversluiten naar een andere aanbieder.
  • Een tweede reden waarom je de overlijdensrisicoverzekering centraal beheer wilt opzeggen is omdat uw verzekering simpelweg niet meer nodig heeft. Het kan voorkomen dat uw financiële situatie zodanig veranderd dat een overlijdensrisicoverzekering zeer overbodig is.
  • U moet hierbij goed denken aan de financiële situatie van uw nabestaanden, is dit goed geregeld? Dan is het slim om je Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering op te zeggen.

Wanneer kan ik mijn Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering opzeggen?

Bij Centraal Beheer kun je de overlijdensrisicoverzekering per maand of per jaar opzeggen of oversluiten. Dit ligt eraan of je de premie maandelijks of jaarlijkse betaalt. Betaal je de premie maandelijks dan is het mogelijk om elke maand op te zeggen of over te sluiten naar een andere aanbieder. Een gegeven om goed bij stil te staan is het feit dat je de overlijdensrisicoverzekering schriftelijk moet opzeggen, via de post of e-mail.

Afkopen met je Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering is niet nodig

Het is bij Centraal Beheer niet nodig om je overlijdensrisicoverzekering af te kopen wanneer je wil opzeggen, je bouwt namelijk geen spaargeld of kapitaal op. Je kunt dus gewoon gemakkelijk oversluiten of volledig stoppen met de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Direct Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering oversluiten?

Sta je op het punt om uw Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering over te sluiten naar een andere aanbieder dan raden wij het je aan om te wachten met stopzetten van de overlijdensrisicoverzekering(en).

  • U zult bij uw nieuwe aanbieder een nieuwe medische acceptatie moeten verkrijgen door middel van een gezondheidsverklaring. In sommige gevallen is zelfs een medische keuring nodig.
  • Dit proces is niet binnen enkele dagen geregeld en kan wel eens enkele weken duren. Heb je opgezegd en overkomt je iets? Dan wordt er niets uit betaald, je bent namelijk onverzekerd in deze oversluitperiode. Tevens heb je 14 dagen bedenktijd.

Toch zijn er wel eens aanbieders, zoals FBTO, die je voorlopig verzekeren na het invullen van hen gezondheidsverklaring. Als dit zo is kun je gerust uw Centraal Beheer Achmea overlijdensrisicoverzekering opzeggen.

Meest gestelde vragen over Centraal Beheer ORV

Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen over de betreffende overlijdensrisicoverzekering. Vergeet dit niet te lezen voordat er een afsluit, er kunnen namelijk belangrijke vragen terugkomen die uw premie nog net wat interessanter maken.

Ben je op zoek naar informatie over een andere aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen? Dan is de Aegon overlijdensrisicoverzekering wellicht iets voor u, ze zijn namelijk de goedkoopste op de markt!

Ben ik overal gedekt met mijn overlijdensrisicoverzekering?

Je bent met je overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer in principe over de hele wereld verzekerd, in sommige unieke gevallen ben je niet gerechtigd of wordt je geminderd op de uitkering. Denk hierbij aan verzekerden die omkomen in het buitenland door participatie in een opstand of oorlog.

In de polisvoorwaarden wordt hier dieper op in gegaan bij vraag 55 & 56. Al met al ben je overal in de wereld verzekerd met de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hoe werkt de betaling en wanneer moet ik deze voldoen?

Bij Centraal Beheer zal je elke maand een premie moeten betalen, dit zou zo zijn voor de gehele looptijd van de verzekering. Zoals we al hadden vermeld is de premie iedere maand verschillend omdat deze sterk afhangt van de gezondheid en leeftijd van de verzekerde, het te verzekeren bedrag in de betreffende maand en of er wel of niet gerookt wordt.

Overlijdensrisicoverzekering Centraal Beheer opzeggen, hoe dit ik dit?

Het is als verzekerde mogelijk om iedere dag je verzekering stop te zetten. Had je al premie betaald voor de resterende dagen van de maand dan zal deze worden teruggestort. Wil je stoppen en heb je de overlijdensrisicoverzekering verpand aan een hypotheek of dergelijke lening?

Dan moet je eerst toestemming ontvangen vanuit de bank of hypotheekverstrekker. Dit komt omdat de overlijdensrisicoverzekering voor een bank een extra zekerheid is bij het afsluiten van een dergelijke lening.

Wat zijn mijn verplichtingen bij Centraal Beheer?

Je zult bij het afsluiten al snel tegen een aantal verplichtingen aan lopen die je worden opgelegd, een voorbeeld hiervan is de online gezondheidsverklaring die je moet toe sturen. Aan de hand van deze gezondheidsverklaring wordt door Centraal Beheer bepaalt of je bij hen verzekerd mag worden.

Je bent verplicht om de gezondheidsverklaring volledig eerlijk in te vullen. In sommige gevallen kan het zo zijn dat je de verzekering niet kunt afsluiten, ook kan het voorkomen dat de premie wat hoger kan liggen dan in de offerte is aangegeven.

Vanaf welk moment ben ik gedekt?

U hebt zelf in de hand wanneer uw verzekering start en stopt, tenzij je overlijdt dan wordt deze stopgezet en zal de uitkering van het bedrag in gang gezet worden. Je kunt bij het afsluiten van deze verzekering ook een einddatum aangeven.

In dit geval wordt er niets uitgekeerd, je hebt een zogenaamde voorlopige dekking. Je betaalt dan ook geen premie maar zit verbonden aan andere voorwaarden omtrent de zaken die gedekt zijn.