DELA helpt je verder

Een DELA overlijdensrisicoverzekering, ook wel ORV genoemd, is een verzekering die ervoor zorgt dat je nabestaanden niet in de problemen komen op financieel gebied bij een overlijden.

Met een DELA ORV is het mogelijk om zelf te kiezen hoe hoog het bedrag moet zijn dat wordt uitgekeerd bij een overlijden. Vervolgens krijg jouw nabestaanden dit bedrag uitgekeerd als er een overlijden heeft plaatsgevonden voor de einddatum van de verzekering.

Lees snel deze review verder om achter de mogelijkheden bij DELA te komen. Ook kun je meer informatie lezen over overlijdensrisicoverzekeringen door op de link te klikken.

7 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Wat is een DELA overlijdensrisicoverzekering precies?

Zoals je waarschijnlijk weet staat ORV voor Overlijdensrisicoverzekering en wordt er vaak gebruik gemaakt van deze afkorting, is toch wat makkelijker. Met een overlijdensrisicoverzekering bij DELA krijgen jouw nabestaanden het gehele verzekerde bedrag uitgekeerd als er een overlijden heeft plaatsgevonden voor de einddatum van de verzekering.

Dit bedrag kan door de nabestaanden gebruikt worden om financieel op het rechte pad te blijven, vaak valt er bij een overlijden salaris weg wat hiermee kan worden opgevangen.

Met het uitgekeerde bedrag is het bijvoorbeeld mogelijk dat de nabestaanden in dezelfde woning kunnen blijven wonen, doordat de hypotheek of huur gewoon doorbetaald kan worden. Ook blijven andere dingen na uitkering van het bedrag mogelijk zoals vakanties, sportactiviteiten of de studie van de kinderen.

DELA LeefdoorPlan

Bij DELA kun je kiezen uit een soort overlijdensrisicoverzekering, namelijk het DELA LeefdoorPlan. We zullen in dit stukje bespreken wat deze verzekering precies allemaal inhoudt.

Wie kan deze verzekering afsluiten?

Je kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten als jouw nabestaanden in de financiële problemen komen bij een plotseling overlijden.

Een goed voorbeeld hiervan is dat de nabestaanden na overlijden van een kostwinner de hypotheek niet meer kunnen betalen en moeten verhuizen, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Iedereen die de leeftijd tussen de 16 en 65 jaar krijgt de mogelijkheid om het DELA LeefdoorPlan af te sluiten.

Welk bedrag kun je verzekeren met een levensverzekering DELA?

Zoals net verteld is het mogelijk om bij DELA zelf te kiezen hoe hoog het bedrag moet zijn dat je graag wilt verzekeren. Je hebt dan ook erg veel keuzevrijheid in de hoogte. Echter wordt er wel gebruik gemaakt van een minimumbedrag van € 10.000 en maximaal bedrag van € 999.999.

De looptijd van een DELA overlijdensrisicoverzekering

Je kunt bij DELA zelf kiezen hoelang de looptijd van de verzekering moet zijn. Het is verplicht om te kiezen voor een minimale looptijd van 10 jaar en de looptijd mag gelden totdat de leeftijd van 75 jaar is bereikt.

Medische acceptatie bij overlijdensrisicoverzekering DELA

Bij DELA wordt er gebruik gemaakt van gezondheidsvragen om vast te stellen wat het risico op overlijden is, dit wordt ook wel medische acceptatie genoemd.

Maar hoe werkt dit? Je hebt een gezondheidsverklaring met daarin een aantal vragen die je dient te beantwoorden. Bij DELA hoef je jezelf ook niet zorgen te maken over je privacy van jouw antwoorden die je invult, je krijgt namelijk een mail met inloggegevens en een website waardoor je in een beveiligde omgeving de vragen kunt beantwoorden.

Als je ouder bent dan 50 jaar en graag een verzekerd bedrag wilt hebben van meer dan € 360.000 dan krijg je van DELA ook een uitnodiging voor een medische keuring om een betere risicoanalyse te maken. Tegelijkertijd is dit ook het geval als je jonger bent dan 50 jaar en graag een verzekerd bedrag wilt van boven de € 500.001.

De algemene voorwaarden van de DELA levensverzekering

Het kan zijn dat je interesse hebt in een overlijdensrisicoverzekering van DELA, maar het is tegelijkertijd erg belangrijk dat je goed de algemene voorwaarden doorleest.

Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Klik op de link om direct de algemene voorwaarden van het DELA LeefdoorPlan te lezen.

Hoe zit het met de premiebetaling?

Tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering betaal je een premie. Dit bedrag is bij iedere betaling hetzelfde en verandert dus niet, wanneer je de premie wilt betalen kun je zelf kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om maandelijks, jaarlijks, per kwartaal of per halfjaar te betalen.

Verschillende soorten kapitaal bij DELA overlijdensrisicoverzekering

Je krijgt bij DELA de keus uit 3 verschillende soorten kapitalen. Lees dit goed door om te bepalen wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Ook kun je van DELA persoonlijke hulp krijgen bij het bepalen welke variant kapitaal het best bij je past!

Gelijkblijvende DELA overlijdensrisicoverzekering>

Kies je voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering bij DELA dan blijft de hoogte van het uit te keren bedrag de gehele looptijd hetzelfde, deze verandert dus niet. Ook wordt de premie die betaalt moet worden niet veranderd tijdens de looptijd.

Lineair dalende DELA overlijdensrisicoverzekering

Je kunt daarnaast ook kiezen voor een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering bij DELA. Tijdens de looptijd neemt het verzekerde bedrag ieder jaar een beetje af, dit blijft zo zijn tot aan het einde van de looptijd totdat € 0,00 is bereikt.

De premie die je moet betalen voor deze variant overlijdensrisicoverzekering blijft de gehele looptijd hetzelfde en wordt niet gewijzigd, echter hoef je in de laatste 5 jaar van de looptijd geen premie meer te betalen bij het DELA LeefdoorPlan.

Annuïtair dalende DELA overlijdensrisicoverzekering

Ga je voor een overlijdensrisicoverzekering met annuïtair dalend kapitaal dan is het zo dat ieder jaar het verzekerde bedrag afneemt. Net zoals bij lineair dalend kapitaal is het verzekerde bedrag aan het einde van de looptijd € 0,00. De afname van het verzekerde bedrag is in de eerste paar jaren van de looptijd een stuk minder in vergelijking met wanneer de looptijd van de verzekering afneemt.

Je kunt bij DELA zelf bepalen met welk percentage het verzekerde bedrag jaarlijks moet dalen. Dit wordt ook wel het annuïteiten percentage genoemd en voornamelijk wordt de hoogte van dit percentage bepaald aan de hand van jouw hypotheek. Kies je een hoog percentage, dan neemt de snelheid van de daling van het verzekerde bedrag af.

Ook bij annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering betaal je de gehele looptijd dezelfde premie, ook hoef je hier de laatste 5 jaar van de looptijd geen premie meer te betalen. Goed om te weten!

Is het mogelijk om de DELA levensverzekering te wijzigen?

Het is bij DELA mogelijk om een keer in de drie jaar het verzekerde bedrag te verhogen als je dit wenst. Een voordeel hiervan bij DELA is dat je bij verhoging niet nogmaals een aantal gezondheidsvragen hoeft in te vullen. Echter zitten er wel wat voorwaarden aan, zo moet er een verhoging van minimaal 1% plaatsvinden en mag de verhoging niet hoger zijn dan 10% van het voorgaande verzekerde bedrag. Daarnaast is het bij DELA ten alle tijden mogelijk om het verzekerde bedrag te verlagen.

Kosten van een DELA ORV

De kosten van de overlijdensrisicoverzekering van DELA zijn op een bepaalde manier opgebouwd die we hieronder gaan bespreken.

De poliskosten

Als je ervoor kiest om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij DELA, dan is het zo dat DELA doorlopende poliskosten in rekening brengt voor de verzekerde. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van wanneer je betaalt.

 • Bij een jaarlijkse betaling betaal je € 6,50.
 • Bij een halfjaar betaling zijn de poliskosten € 3,32.
 • Bij een kwartaalbetaling betaal je €1,68.
 • Bij een maandelijkse betaling zijn de poliskosten € 0,57.

In rekening brengen van distributiekosten

Ook krijg je te maken met distributiekosten, dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het afhandelen van de overlijdensrisicoverzekering aanvraag. Het bedrag dat je hiervoor moet betalen is € 10,50, de kosten hiervan verdeeld worden verdeeld over 10 jaar en worden tegelijkertijd in de premie verrekend. Uiteindelijk betaal je hierdoor maandelijks maar € 0,09 cent voor de distributiekosten.

De premie

Je gaat premie betalen voor een overlijdensrisicoverzekering, maar waar is de hoogte van de premie afhankelijk van? Hieronder een aantal bulletpoints met factoren die de hoogte van de premie beïnvloeden:

 • De looptijd van de overlijdensrisicoverzekering
 • De leeftijd van de verzekerde
 • Hoe hoog het verzekerde bedrag is
 • Je persoonlijke gezondheid (gezondheidsrisico)
 • Welke variant overlijdensrisicoverzekering je kiest: annuïtair dalend, lineair dalend of gelijkblijvend

Zoals net vermeld is het mogelijk om zelf te kiezen wanneer je de premie het liefst wil betalen. Ga je voor een jaarlijkse betaling, maandelijkse betaling, halfjaar betaling of een betaling per kwartaal? Ook handig om te weten is dat je een mooie korting kunt verwachten op de premie als je langer dan 24 maanden geen sigaret meer hebt aangeraakt, goed voor de gezondheid en ook nog eens voor de portemonnee.

Overlijdensrisicoverzekering DELA online aanvragen is eenvoudig

Je kunt online een orv aanvragen bij DELA, het DELA LeefdoorPlan. We leggen je uit hoe dit proces in zijn werk gaat hieronder. Je kunt allereerst kiezen hoe groot het bedrag moet zijn wat je wilt verzekeren en van welke variant verzekering je gebruik wilt gaan maken, ook kun je hierbij direct de looptijd van de verzekering bepalen.

Vervolgens is het ook mogelijk om je partner mee te verzekeren op één polis. Het gehele verzekerde bedrag wordt in deze situatie bij het eerste overlijden uitgekeerd. Daarnaast is het ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering DELA te koppelen aan de hypotheek, bij sommige banken is dit namelijk vereist voor een hypotheekaanvraag.

Tot slot worden er bij de aanvraag enkele vragen gesteld over jouw gezondheid, hierdoor kan DELA de gezondheidsrisico’s in kaart brengen. Bij DELA krijgen personen die ouder zijn dan 50 jaar en graag meer dan €360.000 willen verzekeren standaard vooraf een medische keuring.

Echter is het ook zo bij DELA dat iedereen die boven de €500.000 wil verzekeren een medische keuring moet ondergaan.

DELA overlijdensrisicoverzekering opzeggen

Natuurlijk is het ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering op te zeggen als je op het moment al verzekerd bent. Dit kan op verschillende manieren. Hieronder hebben we voor jou de mogelijkheden op een rijtje gezet, zorg ervoor dat het opzeggen zorgvuldig gebeurt om in de toekomst problemen te voorkomen:

 • Het kan via de e-mail
 • Middels een speciaal opgesteld formulier
 • Op de ouderwetse manier via een ondertekende brief. Het adres is: coöperatie DELA, Postbus 522, 5600 AM Eindhoven.

Wat gebeurt er na de opzegging?

Je kunt de overlijdensrisicoverzekering van DELA opzeggen op iedere premievervaldag. Een moeilijk woord voor de dag waarop je de premie moet betalen.

Ook hanteert DELA bij opzegging een opzegtermijn van minimaal 1 maand. Ben er van bewust dat je geen bedrag krijgt uitgekeerd als je kiest voor opzeggen. Als de OVR is gekoppeld aan de hypotheek dan is er vaak eerst toestemming nodig van de bank voordat je daadwerkelijk kunt opzeggen.

Brochure DELA LeefdoorPlan

Wil je graag alle informatie nog even snel doorkijken? Geen probleem, er is namelijk een brochure die je kunt bekijken. Klik op de link om deze nu te bekijken en lees nog meer over de DELA overlijdensrisicoverzekering!