Goed voorbereid voor later

Het leven kan soms onverwachts 180 graden omdraaien en juist op deze momenten wil je voorbereid zijn. Daarom heeft ASR een levensverzekering in het leven geroepen, om juist een partner in deze ongelukkige momenten zijn. Ben je benieuwd naar de ASR levensverzekering of de ASR overlijdensrisicoverzekering? Lees dan snel verder.

5 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Prima afhandeling verzekering

Rated 5,0 out of 5
28/10/2022

positief verrast dat het hele proces zonder problemen is verlopen. Het bedrag waar ik recht op had is uitgekeerd, binnen de vooraf gecommuniceerde termijn.

Jerry

Belde terug

Rated 4,0 out of 5
22/06/2022

Ze belden zelfs terug om te vragen of alles nu goed werkte. Misschien werkte het vroeger niet, nu is het fantastisch!

Ingrid

Opgeloste klacht

Rated 4,0 out of 5
16/04/2022

Op 7 April had ik een klacht geschreven over ASR, dat mijn spaargeld niet werd uitgekeerd. Hierop ontving ik een reactie van ASR. Ik heb dat nummer gebeld en werd vriendelijk te woord gestaan.

Elisabeth

Vlekkeloos

Rated 5,0 out of 5
21/12/2021

Tot nu toe alles vlekkeloos gegaan

Suzan

Snel geld

Rated 4,0 out of 5
14/05/2021

Krijg geld binnen 3 dagen op rekening gestort.

jan
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Over de ASR levensverzekering

Zoals met veel bedrijven is ook ASR klein begonnen. Vroeger heette het nog geen ASR. Pas sinds 1997 zijn ze na een aantal overnames ASR gaan heten en dat staat voor de Amersfoortse en Stad Rotterdam. Inmiddels is het een beursgenoteerd bedrijf onder de naam ASR Levensverzekering NV. Het heeft meer dan 3.700 medewerkers.

De missie van ASR Levensverzekering NV is om mensen te laten doen en om positieve keuzes, voor zowel mens als maatschappij te faciliteren. Zo investeren ze dus niet in schadelijke zaken als tabak, maar in groene projecten bijvoorbeeld.

De ASR levensverzekering in beeld

ASR biedt een toegankelijke ASR levensverzekering aan in de vorm van een ASR overlijdensrisicoverzekering. Met deze verzekering garandeer je dat je nabestaanden goed verzorgd achter blijven. Met behulp van de premietool kan jij je premie berekenen, deze premie kan voor iedereen anders zijn.

Het kan zijn dat een medische keuring onderdeel is van de toelating tot deze verzekering, meestal is een digitale vragenlijst invullen hiervoor afdoende. Echter, kan het zijn dat je afhankelijk van je antwoorden op de vragen gevraagd wordt om een gehele medische keuring te ondergaan bij de huisarts.

Soorten dekkingen die beschikbaar zijn

Bij een levensverzekering van ASR kan je kiezen uit gelijkblijvende dekkingevenredig dalende dekking en uit een annuïtair dalende dekking. Met een gelijkblijvende dekking wordt bedoeld dat de uitkering tijdens de gehele looptijd gelijk blijft en dit is vooral gunstig wanneer je al op voorhand weet dat het uitgavenpatroon gelijk blijft.

Een evenredig dalende dekking is dat de uitkering steeds gelijk en met hetzelfde bedrag daalt en dit is weer handig in situaties wanneer je voorziet dat de maandelijkse lasten steeds minder worden. Tot slot kan je ook kiezen voor een annuïtair dalende dekking en annuïtair wil zeggen dat het bedrag aan het einde sneller daalt, dan aan het begin.

Dit type dekking is bijvoorbeeld handig wanneer je op een redelijk jonge leeftijd een levensverzekering afsluit, want dan heb je meestal huisje, boompje en beestje. Die drie brengen dus veel lasten met zich mee en je wil dat ondanks je er misschien plotsklaps er niet meer bent, dat ze in goede handen zijn.

Kortom, je kan dus kiezen uit drie soorten dekkingen:

  • Gelijkblijvende dekking: Na overlijden blijft het bedrag over de gehele looptijd hetzelfde
  • Evenredige dalende dekking: Elk jaar daalt het bedrag bij overlijden, met hetzelfde bedrag. Handig wanneer de hypotheek is afgelost of wanneer de vaste lasten substantieel minder zijn geworden
  • Annuïtair dalende dekking: Bij overlijden neemt het bedrag af. Aan het einde van de looptijd een scherpe daling, dan het begin. Deze dekking is meestal in combinatie met een annuïteitenhypotheek.

ASR uitbetaling levensverzekering / ASR levensverzekering uitkeren

Je kan op werkdagen van 08:00 tot 17:00 contact opnemen met ASR om het overlijden door te geven, nadien zal de ASR uitbetaling levensverzekering tot aan het einde van de looptijd beginnen. Houd er wel rekening mee met het feit dat dit de procedure is voor een overlijden, met een natuurlijke doodsoorzaak.

Mocht de verzekeringsnemer overleden zijn door bijvoorbeeld zelfmoord binnen 2-jaar na de begindatum, fraude en natuurlijk tijdens bijzondere omstandigheden, dan gelden er andere regels voor de ASR levensverzekering uitkeren. Lees meer over het onderwerp ASR levensverzekering uitkeren en de voorwaarden in de polisvoorwaarden. Of bespreek het met je verzekeringsadviseur.

Een levensverzekering afkopen of overlijdensrisicoverzekering opzeggen bij ASR, hoe werkt het ?

Een ASR levensverzekering opzeggen of ASR overlijdensrisicoverzekering afkopen gaat heel eenvoudig met de portal van asr.nl. Je logt in, uploadt de bijbehorende documenten en daarna gaat ASR ermee aan de slag. Tevens kan je ook door middel van een aangetekende brief de ASR levensverzekering opzeggen.

Wanneer je via asr.nl een levensverzekering afsluit dan heb je een levensverzekering zonder waarde-uitkering. Dit wil zeggen dat je dus niks krijgt, wanneer je vroegtijdig besluit voor het levensverzekering ASR afkopen. Het voordeel van een niet-waarde uitkering is wel dat de premie lager is dan normaal.

Wil je wel iets ontvangen, na het afkopen van de polis, dan moet je kiezen voor een polis met waarde-uitkering. Let er wel op dat je met het afkopen van een verzekeringspolis met waarde-uitkering, rekening moet houden met de fiscale gevolgen. Inkomen vanuit een levensverzekeringspolis worden in box 3 belast. Verder krijg je na 10-dagen de uitkeringswaarde gestort

ASR levensverzekering contact

  • Je kunt altijd met ASR levensverzekering contact opnemen via de telefoon, email of per post.
  • Het ASR levensverzekering adres:
  • Archimedeslaan 10, 3584 BA Utrecht
  • ASR levensverzekering telefoonnummer: 030 257 9111
  • Of via de website: www.asr.nl

Het kiezen van een levensverzekering kan lastig zijn, zorg er daarom voor dat je dit puur zakelijk opvat. Wil je nou direct weten of de ASR overlijdensrisicoverzekering de beste keus is voor jouw situatie? Maak dan nu gebruik van de vergelijker op deze pagina. Zo kun je alle aanbieders met elkaar vergelijken voor de beste deal!

Andere lezen ook: