Overlijdensrisicoverzekering Rabobank, wat houdt het precies in? | Kom er nu achter & maak jezelf wegwijs!

De Rabobank overlijdensrisicoverzekering is een van de mogelijkheden op de Nederlandse markt. Het zijn er meer, zoals gebruikelijk met alle typen verzekeringen. De Rabobank levensverzekering, zoals de overlijdensrisicoverzekering Rabobank ook wel wordt genoemd, biedt veel rust en zekerheid.

Niet alleen is dergelijke polis gemakkelijk af te sluiten, ook is de dekking absoluut niet duur. Voor al een paar euro per maand kun je beginnen met opbouwen van krediet. Wat de Rabobank overlijdensrisicoverzekering precies inhoudt, waarom je hem zou kunnen afsluiten en hoe je de beste uitkering voor jouw investering krijgt, leggen we hieronder graag aan je uit! Heb je al een overlijdensrisicoverzekering van de Rabobank? Of een andere levensverzekering?

Dan kan het goed zijn om deze te vergelijken. Soms kan het goedkoper of beter geregeld worden door een andere aanbieder. Wij vergelijken de meest gekozen aanbieders in een onafhankelijke vergelijker. Neem geheel vrijblijvend (en gratis) een kijkje!

Rabobank overlijdensrisicoverzekering: wat houdt het in?

Een levensverzekering Rabobank sluit je niet af voor jezelf. Dit doe je voor de nabestaanden in het geval je zelf komt te overlijden. Het voordeel van de Rabobank levensverzekering is dat de financiële zorgen gedekt zijn mocht het ooit nodig zijn. Je kunt bij deze verzekering zelf aangeven wie de eenmalige storting, gekoppeld aan jouw verzekering, ontvangt.

Of dit je partner, kind(eren), vriend(en) of andere nabestaanden zijn maakt niet uit. Ook zijn er mensen die de Rabobank overlijdensrisicoverzekering laten uitkeren aan het goede doel. Wat er gedaan wordt met het vrijgekomen kapitaal uit de verzekering verschilt. Toch zijn er een aantal vaste bestedingspunten te noemen waar de uitkering van de Rabobank overlijdensrisicoverzekering het meeste naar toe gaat, zoals:

 • De kinderopvang ;
 • Hulp bij het huishouden ;
 • Een tijdje onbetaald verlof voor je partner;
 • De studie van de kinderen;
 • De hypotheek of de huur;
 • Blijven leven zoals je gewend bent, denk aan sportverenigingen of vakanties.

Op deze manier kan het gezin financieel doorgaan, net zoals voor het overlijden van de verzekerde. Dit kun je ook regelen voor je partner, want wie er ook wegvalt, financieel geeft dit (naast emotionele lasten) altijd een flinke klap. Een levensverzekering Rabobank neemt deze financiële klap voor je uit handen. Zo weet je zeker dat nabestaanden er niet alleen voor zullen staan. Meer weten? Neem een kijkje op onze homepage voor interessante informatie.

Verplicht of vrijwillig?

Zoals bij iedereen wel bekend zijn sommige polissen in Nederland verplicht en andere vrijblijvend. Zo is de zorgverzekering een verzekering die je verplicht afsluit, maar blijft bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering enkel een vrijblijvende optie. De overlijdensrisicoverzekering valt in principe in de tweede categorie en is dus vrijblijvend.

Toch is dit niet altijd het geval. Je sluit de overlijdensrisicoverzekering Rabobank voor je nabestaanden maar ook zeker jezelf af. Je wilt immers niet dat jouw geliefden blijven zitten met financiële problemen na het overlijden. De kans is klein dat je tussen de leeftijd van 25 en 55 jaar komt te overlijden, namelijk 0,12%, maar de kans bestaat helaas altijd. Dan wil je dat alles goed geregeld is, uit onderzoek blijkt namelijk dat:

 • De financiële gevolgen van het overlijden van een partner op jongere leeftijd vaak niet zelf te dragen zijn;
 • 45% van de Nederlanders de huur of hypotheek niet meer kan betalen bij plotseling overlijden van een partner;
 • 60% financieel veel moet inleveren en een derde de manier van leven drastisch moet aanpassen.

Hoewel de kans dus klein is, is die wel altijd aanwezig. En zoals bij elke verzekering dek je jezelf in voor iets wat hopelijk niet nodig gaat zijn. Ondanks dit alles wil je er toch op kunnen vertrouwen dat alles goed is geregeld mocht het nodig zijn. Dat maakt de Rabobank overlijdensrisicoverzekering een verstandige keuze.

Overlijdensrisicoverzekering verplicht bij hypotheek Rabobank

Hoewel een overlijdensrisicoverzekering Rabobank niet per se verplicht is, is deze wel verplicht in combinatie met een hypotheek van de Rabobank. De overlijdensrisicoverzekering hypotheek Rabobank regeling. De levensverzekering hypotheek Rabobank regeling is bedoeld om extra zekerheid aan jezelf, het gezin en de bank te geven.

Als iemand in het gezin zou overlijden en er is geen levensverzekering van Rabobank in het spel, dan bestaat de kans dat de hypotheek niet meer betaald kan worden. Iets waar jezelf, het gezin en de Rabobank natuurlijk niet op zitten te wachten. Door de overlijdensrisicoverzekering Rabobank verplicht te stellen bij het afsluiten van een hypotheek kan een gedwongen verkoop in dergelijke situaties vaak worden voorkomen.

Lees ook: Rabobank compenseert te hoge overlijdensrisicoverzekering premies

Rabobank overlijdensrisicoverzekering opzeggen

Een Rabobank overlijdensrisicoverzekering is ten alle tijden op te zeggen. De enige uitzondering is, je raadt het al, tijdens de looptijd van een hypotheek. De verplichting om een overlijdensrisicoverzekering Rabobank af te sluiten stopt natuurlijk niet na het afsluiten van de hypotheek, want dan zou de verplichting geen nut meer hebben. Het idee is echt om de kosten van de hypotheek te dekken zodra het inkomen van de partner wegvalt. Een extra verzekering voor alle partijen als het ware.

Rabobank overlijdensrisicoverzekering: twee vormen

Er zijn twee soorten verzekerde bedragen waar je uit kunt kiezen, namelijk de gelijkblijvende en de dalende Rabobank overlijdensrisicoverzekering

Levensverzekering Rabobank: gelijkblijvend bedrag

 • Gedurende de looptijd blijft het verzekerde bedrag gelijk;
 • Ongeacht het moment van overlijden krijgen de nabestaanden een vaste uitkering.

Verwacht je dat een tekort voor je nabestaanden voor een langere periode gelijk blijft? Dan is deze Rabobank overlijdensrisicoverzekering een goede optie.

Rabobank levensverzekering: dalend bedrag

 • Het verzekerde bedrag neemt af tijdens de loop van de verzekering;
 • Bij vroeg overlijden keert dit type dekking meer geld uit dan bij later overlijden;
 • De biedt twee leenvormen voor dit type: een lineair- of annuïtair dalend bedrag.

Als je verwacht dat het tekort voor de nabestaanden in de loop van de jaren minder wordt, bijvoorbeeld door het aflossen van een lening, dan is deze vorm van de overlijdensrisicoverzekering Rabobank voordeliger. Specifiek op zoek naar de goedkoopste ORV? Druk op de link.

Levensverzekering afsluiten Rabobank

De overlijdensrisicoverzekering van de Rabobank is één van de levensverzekeringen op de Nederlandse markt. Deze kun je afsluiten, maar hoeft voor jou natuurlijk niet het meest voordelig te zijn. Op onze website vergelijken we alle levensverzekeringen, waaronder die van de Rabobank.

Op deze manier betaal je nooit te veel voor een Rabobank levensverzekering of welke overlijdensrisicoverzekering dan ook. Ga naar onze vergelijker, let op je wensen en ontvang een geheel vrijblijvend en onafhankelijk overzicht! Simpel en gratis. Of je nu uitkomt op de Rabobank overlijdensrisicoverzekering of niet, je betaalt zeker niet te veel!

Andere lezen ook:

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag
€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.