Waar kan ik de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering van 2020 vinden? Lees onze handige gids om direct te zien waar je allemaal op moet letten bij het afsluiten van een goedkope ORV

De goedkoopste overlijdensrisicoverzekering in 2020

Op zoek naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering? Dat kunnen we ons voorstellen, je sluit deze polis toch voor een lange looptijd af en dus wil je zeker weten dat je een scherpe premie met goede voorwaarden hebt gekozen.

Hoe goedkoop een bepaalde overlijdensverzekering is hangt af van een aantal verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het totale verzekerde bedrag, de leeftijd waarop je de verzekering afsluit en de voorwaarden die je gekozen hebt.

Je moet er wel rekening mee houden dat er bij een goedkope ORV voorwaarden gelden die allemaal anders zijn per verzekeraar. Er is in ieder geval een ding zeker, de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering 2020 heeft een vaste einddatum.

Als je binnen de looptijd komt te overlijden wordt het bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Als je buiten de looptijd overlijdt dan heb je geen recht meer op uitkering. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden goed door te nemen. Daarbij raden we je het volgende aan als je een goedkope ORV zoekt.

Snel goedkope overlijdensrisicoverzekering vinden

Tegenwoordig is het gelukkig heel makkelijk geworden om snel een goede vergelijking te maken van alle goedkope overlijdensverzekeringen. Maak gebruik van onze handige tool om direct een overzicht te zien van de totale markt.

Ook zie je direct de meest belangrijke onderwerpen voor een goedkope overlijdensrisicoverzekering staan zodat je een goed beeld krijgt van de voor- en nadelen.

Goedkope overlijdensrisicoverzekering voor een hypotheek

Als je een hypotheek wil afsluiten kan het voorkomen dat er gevraagd wordt om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je kunt dan in het geval van overlijden de openstaande hypotheek aflossen met de goedkope overlijdensrisicoverzekering. In dat geval is de begunstigde bij deze verzekeraar de hypotheekverstrekker. Een hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering is vandaag de dag een lastige klus.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je een andere reden hebt om een goedkope ORV af te sluiten. Wil je bijvoorbeeld dat er een som geld vrijkomt voor de nabestaanden na overlijden?

Ook dan is het mogelijk om een goedkope overlijdensrisicoverzekering te vinden, je betaalt namelijk premie voor een lange periode en dan is het wel prettig om een scherpe premie te betalen.

Ga niet direct op elk aanbod in

We raden je aan om niet direct op het aanbod van de bank of geldverstrekker in te gaan. Je bent namelijk niet verplicht om een ORV af te sluiten bij een bank of geldverstrekker.

Je kunt online zelf een goedkope overlijdensverzekering afsluiten, je bent bijna altijd goedkoper uit in vergelijking met een bank. Zelf als je korting krijgt op de rente kan het nog goedkoper zijn om online een goedkope ORV af te sluiten.

Kies het juiste verzekerde bedrag met een goedkope ORV

Bij een goedkope overlijdensrisicoverzekering is het verstandig om een goed verzekerd bedrag te kiezen. Als je een te hoog verzekerd bedrag kiest is de maandelijkse premie die je moet betalen een stuk hoger.

Hoe hoger de premie, hoe hoger de uitkering zal zijn. Een goedkope overlijdensrisicoverzekering heeft doorgaans dus een lagere uitkering. Ga goed na wat je echt nodig hebt en overleg met je partner om het juiste verzekerde bedrag te vinden.

Verschillende dekkingen goedkope overlijdensrisicoverzekering

Als je op zoek bent naar de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering is het belangrijk om naar de verschillende soorten dekkingen te kijken. De hoogte van het verzekerde bedrag is natuurlijk belangrijk, maar de gekozen dekkingsvorm bepaalt ook een groot deel van de premie.

Als je kiest voor een goedkope gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag gelijk gedurende de hele looptijd. Over het algemeen is deze dekking de meest dure vorm van een ORV. Als je echt de goedkoopste ORV wil hebben is een gelijkblijvende dekking vaak een dure oplossing.

Als je een annuïtair of linear dalende overlijdensverzekering afsluit ben je meestal goedkoper uit. Dat komt omdat het bedrag naarmate de tijd blijft dalen. Doorgaans worden deze soorten dekkingen gekozen bij het afdekken van een hypotheek.

Zelf een goedkope overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Een hypotheekverstrekker biedt vaak een ORV aan, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Je bent namelijk volledig vrij om zelf een goedkopere ORV te kiezen. Je kunt dus het beste beginnen met een goedkope ORV vergelijken op onze website om een goed beeld te krijgen van de markt.

Doorgaans is het namelijk zo dat je online een stuk goedkoper uit bent dan via de bank of geldverstrekker. Als je eenmaal een vergelijking hebt gemaakt kun je direct beginnen met afsluiten bij een van de grote aanbieders op de Nederlandse markt.

Het is een prettig gevoel dat je zelf kunt kijken welke goedkope ORV het beste bij je past. Door vooraf goed onderzoek te doen zorg je voor een rustig en goed gevoel over de toekomst. Dat doe je voor jezelf, maar ook voor de nabestaanden bij een overlijden.

Begin direct met goedkope overlijdensrisicoverzekeringen bekijken en kies de meest scherp geprijsde premie. De premieverschillen kunnen onderling namelijk behoorlijk verschillen. Een premieverschil van € 2 per maand lijkt misschien geen groot verschil, maar door de lange looptijd kan dit behoorlijk oplopen. Als je bijvoorbeeld een levensverzekering voor 30 jaar afsluit dan loopt dit op tot een verschil van € 720.

Goedkope overlijdensrisicoverzekering vergelijken in 2020

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op