Generali overlijdensrisicoverzekering, waarom deze verzekering afsluiten? | Bekijk alles van A-Z op een rijtje!

De Generali overlijdensrisicoverzekering, ook wel Generali ORV, werd al 1878 aangeboden door Generali. Een interessante anecdote is dat Generali een polis is die in 1920 afgesloten is, en rond 1990 is uitgekeerd. Dit betekent dus dat Generali zelfs na bijna een eeuw zich aan zijn betalingsverplichting heeft gehouden.

Verder wordt Generali over het algemeen als klantvriendelijk, behulpzaam en meedenkend ervaren. Generali is inmiddels al sinds het 1e kwartaal van 2018 onderdeel van ASR levensverzekeringen, dit betekent dat het dus ook niet meer mogelijk is om de Generali overlijdensrisicoverzekering meer af te sluiten.

Toch vinden wij het wel belangrijk om de Generali Overlijdensrisicoverzekering mee in onze vergelijking te nemen, dit zorgt er namelijk voor dat we een goede en eerlijke vergelijking kunnen maken.

Voor de klanten die al een Generali ORV hadden, wijzigt er niks. Uiteraard kun je zelf ook op onze vergelijker op deze pagina onderzoeken wat de andere aanbieders op dit gebied aanbieden. Dan zie je vanzelf of deze Generali overlijdensrisicoverzekering het beste bij je wensen past.

Waarom sluit je een overlijdensrisicoverzekering af van Generali?

Ten tijde van van de introductie van de Generali overlijdensrisicoverzekering waren de toenmalige motieven waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat de nabestaanden over een pot met geld beschikken ten tijde van overlijden. Zo hoefden de nabestaanden niet direct aan de bedelstaf te hangen.

Tegenwoordig sluit men nog steeds een overlijdensrisicoverzekering Generali af om de nabestaanden financieel te ontzorgen. Zo zorg je ervoor dat je een gevoel van rust hebt omdat je weet dat je een bepaalde verantwoordelijkheid hebt genomen voor je gezin. Verder kan het ook zijn dat de bank graag extra zekerheden willen.

Ze willen wel dat de hypotheek betaald wordt wanneer jij wegvalt. Door dit risico af te dekken, verplichten ze je om de overlijdensrisicoverzekering of kortweg ORV te verpanden. Een overlijdensrisicoverzekering kan je ook inzetten om bijvoorbeeld een extra pensioen voor jezelf te regelen, alleen bij de Generali Overlijdensrisico polis is dit in principe niet mogelijk. Zij keren namelijk alleen uit wanneer de verzekeringsnemer overleden is. 

Een overlijdensrisicoverzekering van Generali met waarde-uitkering

Een overlijdensrisicoverzekering Generali met waarde-uitkering kan je gebruiken als financieel instrument om bijvoorbeeld voor grote uitgaven te sparen. De minimale toelatingsleeftijd was 18-jaar oud en kon doorlopen tot 80-jaar. De maximale looptijd was echter 50-jaar. Met je Generali ORV kon je minimaal €10.000 verzekeren met een maximum tot €1.800,000,-

Generali overlijdensrisicoverzekering en de fusie met ASR

Sinds 25 maar 2018 heeft Generali besloten om haar overlijdensrisicoverzekeringen niet meer zelfstandig te verkopen, maar samen met ASR. Je kan dus geen premie meer berekenen voor de Generali ORV. Mocht je al verzekerd zijn bij Generali, dan verandert voor jou niet zo veel. De zaak blijft precies hetzelfde, zoals jij het hebt aangetroffen.

Echter heeft ASR voor haar nieuwe klanten een ORV die net wat scherper is. Ook de eisen op het gebied van medische keuring zijn versoepeld, want pas wanneer je € 1.000.000,00 of meer verzekerd wordt er van je verwacht om medisch gekeurd te worden. Wil je direct weten of deze overlijdensrisicoverzekering Generali het beste aansluit op je wensen? Ga dan snel naar onze vergelijker op deze pagina voor de beste deal.

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op