Kom snel meer te weten

OHRA zelf biedt geen levensverzekeringen meer, deze tak is door Nationale Nederlanden overgenomen. Toch willen we wel een compleet beeld aanbieden en brengen we ook de OHRA levensverzekering en de OHRA ORV mee in onze reviews.

Alleen de huidige klanten kunnen nog bij OHRA terecht voor puur administratieve zaken. Direct de overlijdensrisicoverzekering vergelijken? Druk op de link voor alle informatie en mogelijkheden.

5 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Prima verder

Rated 5 out of 5
06/01/2022

Een prima verzekering, snelle afwerking van de declaraties, en een goed overzicht wat er betaald is door OHRA.

Bert

Geen gezeur

Rated 3 out of 5
17/09/2021

Voor het tweede jaar met restitutiepolis verzekerd bij Ohra. Geen gezeur, gewoon goed en betaalbaar.

Rinske

Zeer tevreden

Rated 5 out of 5
30/08/2021

Ik heb een aanvullende verzekering en ben zeer tevreden over de keuzevrijheid bij alternatieve geneeswijze. Er worden veel vergoed en ook de hoogte is prima.

Bram

Netjes en snel

Rated 4 out of 5
17/07/2021

Ze reageren snel en informeren netjes. Afhandeling van rekeningen gaat snel bij mijn restitutiepolis. Ook telefonisch staan ze me vriendelijk te woord.

Linde

Snelle afwerking

Rated 3 out of 5
03/03/2021

en prima verzekering, snelle afwerking van de declaraties, en een goed overzicht wat er betaald is door OHRA.

Nina
MEEST GEKOZEN
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 11.11,-

Rated 4.5 out of 5
4.5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 12.12,-

Rated 4.6 out of 5
4.6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 31-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 13-07-1990 (31 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 12.77,-

Rated 4.5 out of 5
4.5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

De overlijdensrisicoverzekering van OHRA

Sinds begin dit jaar wordt de OHRA Overlijdensrisicoverzekering beheert door Nationale-Nederlanden. De overlijdensrisicoverzekering van OHRA is vanaf deze overname geen onderdeel meer van de OHRA administratie. Alle informatie kun je nu in het systeem van Nationale-Nederlanden terugvinden.

Inhoudelijk wijzigt er niets aan de OHRA overlijdensrisicoverzekering die je hebt afgesloten. Ook blijft je oude polisblad gewoon geldig. De Nationale Nederlanden stuurt hiervoor geen nieuw polisblad. Alle contractuele afspraken die je in het verleden hebt gemaakt met OHRA Levensverzekering blijven gewaarborgd en eventuele verzekerde bedragen zullen gewoon worden uitgekeerd in het geval van overlijden.

Het is niet meer mogelijk om je overlijdensrisicoverzekering te wijzigen of te verlengen. Uiteraard is het wel mogelijk om de OHRA overlijdensrisicoverzekering op te zeggen of over te zetten naar een overlijdensrisicoverzekering van Nationale- Nederlanden. Misschien is dit wel het juiste moment om sowieso eens te kijken wat de andere levensverzekeraars je kunnen aanbieden.

Wie weet vind je wel een ORV die nog beter bij je huidige wensen en situatie past. Via onze vergelijker op deze pagina vind je de verschillende opties en premies van de aanbieders.

OHRA levensverzekering opzeggen

Je kunt je OHRA overlijdensrisicoverzekering via OHRA Levensverzekering opzeggen.

  • Je kunt dit doen door online een formulier in te vullen
  • Eventuele benodigde documenten bijvoegen
  • Checken
  • Vervolgens online versturen.

Ze gaan dan bij OHRA aan de slag om dit op orde voor je te maken. Uiteraard is het ook mogelijk om per post je OHRA overlijdensrisicoverzekering op te zeggen. Wanneer je het formulier invult of per post toestuurt kun je de levensverzekering OHRA in een keer uit laten keren.

Met een mooi woord heet dit het “afkopen van je verzekering”. Van OHRA krijg je dan een voorstel en in 15-dagen wordt alles verwerkt, dit van het indienen van het voorstel tot aan geld op de bank.

OHRA Overlijdensrisicoverzekering ervaringen

Ondanks dat OHRA niet meer bestaat, wil dat natuurlijk niet zeggen dat de ervaringen met OHRA als verzekeraar dan opeens niet meer bestaan. OHRA profileerde zich als een no-nonsense verzekeringsmaatschappij. Dit door verzekeringsproducten aan te bieden die hout snijden, concurrerend zijn en op de gewone man toegespitst zijn.

Ze beloofden weinig poespas en kleine lettertjes voor hun levensverzekeringen. Ook kon je deze verzekeringstypes 24-uur per dag afsluiten en had je een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding.

Vanaf €5,00 per maand kon je al €50.000 verzekeren en de premie bleef tijdens de looptijd altijd gelijk, met als kers op de taart een korting wanneer je niet rookte. Ook wanneer je arbeidsongeschikt raakte kreeg je een premievrijstelling.

OHRA Levensverzekering contact

Mocht je bepaalde vragen hebben over je OHRA levensverzekering of OHRA ORV, dan kun je contact met OHRA opnemen. Ook wanneer er iemand is overleden met een overlijdensrisicoverzekering van OHRA dan dien je hiervoor contact met de Levensverzekering OHRA op te nemen.

  • Dat kan via telefoonnummer 026 400 40 40.
  • OHRA is elk werkdag bereikbaar via telefoon, WhatsApp, chat van 08.00 tot 18.00 uur.
  • Ook kun je hen op de zaterdagen tussen 09.00 en 15.00 uur bereiken.
  • Wanneer je een overlijden wilt doorgeven dan kun je hen via een apart nummer bereiken.

Andere lezen ook: