Goed voorbereid voor later

Vandaag de dag biedt Klaverblad Verzekering twee soorten verzekeringen aan, namelijk Klaverblad levensverzekeringen en Klaverblad schadeverzekeringen. De geschiedenis van deze maatschappij gaat terug naar 1850. Vroeger heette het bedrijf Nederlandse Brandwaarborgmaatschappij voor roerende goederen van enkel Landbouwers en Veehouders onderling, het was toen nog vooral gericht op agrariërs. Vrij snel daarna is het gefuseerd met een soortgelijke verzekeraar.

Ze gingen samen verder onder de naam Klaverblad Verzekeringen. Tegenwoordig is het bedrijf, met ongeveer 375 medewerkers, niet alleen meer gericht op agrariërs. Klaverblad Levensverzekering richt zich nu op particulieren, zzp’ers en het MKB uit verschillende branches.

5 waardevolle reviews
Geverifieerde Reviews

Reviews zijn afkomstig van geverifieerde consumenten

Heb je prettige ervaringen met deze uitvaartverzekeraar? En wil je deze graag delen met anderen? Laat dan hier een review achter.

Goed

Rated 5,0 out of 5
02/02/2022

Goede verzekering met prima hulp en service

Kiki

Top

Rated 4,0 out of 5
17/08/2021

Een prima verzekering.

Zara-Lizzy

Blij

Rated 4,0 out of 5
03/03/2021

Prima te doen

Guusje

Geen gezeur

Rated 3,0 out of 5
17/02/2021

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Sill

Niks te klagen

Rated 3,0 out of 5
10/02/2021

Bedankt klaverbad voor de goede hulp

Ben
MEEST GEKOZEN
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

MEEST FLEXIBEL
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 7.25,-

Rated 4,6 out of 5
4,6/5
Dienstenpakket

Plus

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

BEST BEOORDEELD
Premie 18-jarige

De premies zijn berekend met de volgende gegevens:
– 01-01-2004 (18 jaar)
– Niet roker & gezond persoon
– Geen kinderen of partner

€ 9.42,-

Rated 4,5 out of 5
4,5/5
Dienstenpakket

In geld

Verzekerd bedrag

Bedrag wat verzekerd is voor de uitvaart. Op basis van dit bedrag wordt de premie bepaald. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de maandelijkse premie.

9.000,-

Meest gestelde vragen

Klaverblad Overlijdensrisicoverzekering

Een Klaverblad overlijdensrisicoverzekering doet precies dat, het maakt het voor de nabestaanden gemakkelijker om hun financiële leven weer op te pakken. Het minimale verzekeringsbedrag is €5.000 en kan tot €1.500.000 uitgebreid worden. Naast het te verzekeren bedrag krijg je ook meteen de keuze om te kiezen uit deze drie vormen:

Ook kun je bij een Klaverblad overlijdensrisicoverzekering kiezen uit twee soorten. Je kunt kiezen voor een waardevaste polis of een niet-waarde vaste polis. Een waardevaste polis is het meest voorkomende. Deze uitvaartpolis heeft een iets hogere premie en werkt daardoor een beetje als een “spaarrekening”.

Het maakt het dus mogelijk om de waarde uit kunnen keren, als je besluit om te stoppen met het betalen van premie. Een niet-waarde vaste polis kenmerkt zich door het niet uitkeren van waarde, wanneer je besluit te stoppen met het betalen van de premie. Het voordeel van een niet-waarde vaste Klaverblad levensverzekeringspolis is dat de maandelijkse premie lager is, de korting op je premie kan oplopen tot 37%.

Waarom een Klaverblad levensverzekering of Klaverblad overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Zoals hierboven al besproken wil je je directe nabestaanden niet achterlaten in een financiële puinhoop, wanneer er plotseling een inkomen wegvalt. Dit is natuurlijk niet alles, een levensverzekering is ook een handig financieel middel om tijdelijk waarde in op te slaan. Zo kan je het dus gebruiken om bijvoorbeeld de studie van je kinderen ermee te financieren of juist als een appeltje voor de dorst later.

Ook kan je bij Klaverblad overlijdensrisicoverzekering twee personen tegelijk op een polis schrijven, dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een hypotheek met zijn tweeën afsluit. Een Klaverblad levensverzekering is verder niet verplicht, maar zoals met alle goede dingen in het leven, de dingen die het waard zijn hebben een investering nodig.

Naast de algemene zaken die bekend zijn, willen wij ook een misverstand uit de wereld helpen. Een uitvaartverzekering is namelijk niet hetzelfde als een levensverzekering. De eerstgenoemde keert altijd een bedrag uit en dit om de kosten van de uitvaart mee te denken, nadien is er dus geen geld meer om de financiën van het gezin geolied te houden.

Neem er de tijd voor, maar wacht niet te lang

Een levensverzekering is een investering, het geeft je rust in je hoofd. Niet alleen nu, maar ook later en wanneer je ziet dat nu al niemand je gaat helpen, waarom zou je dan denken dat het straks met je nabestaanden wel gebeurt? Daarnaast biedt Klaverblad levensverzekering ook een niet-rokers tarief is.

Voor dit tarief kom je in aanmerking wanneer je in de afgelopen 24-maanden niet gerookt hebt. Verder kan je tot je 65ste een Klaverblad levensverzekering afsluiten, wacht hier dus niet te lang mee en houd er rekening mee dat je een medische vragenlijst moet invullen. Stel je verzekerd meer dan €300.000, dan moet je ook medisch gekeurd worden.

Wanneer keert de Klaverblad levensverzekering uit?

Klaverblad levensverzekering keert het verzekerde bedrag in een keer uit. Je zult dan eerst contact moeten leggen met Klaverblad om hen te informeren over het overlijden. Dit door telefonisch of per e-mail contact op te nemen met het kantoor van Klaverblad.

Over de uitkering van een Klaverblad levensverzekering hoeft geen inkomstenbelasting betaalt te worden, maar wel mogelijk erfbelasting. Het is goed om je hierin van te voren te verdiepen, zo weet je alle ins en outs aangaande je Klaverblad overlijdensrisicoverzekering. Vergelijk overlijdensrisicoverzekering ten alle tijde.

Een Klaverblad overlijdensrisicoverzekering opzeggen: hoe werkt het precies?

Het opzeggen van de Klaverblad overlijdensrisicoverzekering gaat door middel van een ondergetekende brief naar het postadres. Tegenwoordig is het ook mogelijk om het door middel van mail en telefoon te doen. In de brief is het dan belangrijk om je naam, je polisnummer en natuurlijk de ingangsdatum te vermelden. Het opzeggen van een overlijdensrisicoverzekering noemen we ook wel het ‘afkopen van een ORV‘.

Verder moet je er rekening mee houden dat er sprake is van een opzegtermijn. Wil je contact opnemen met hen opnemen over je Klaverblad overlijdensverzekering of Klaverblad levensverzekering? Dit gaat vrij eenvoudig via het contactformulier of door hen te bellen. Uiteraard is het ook mogelijk om per post contact met hen op te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om langs het kantoor te gaan van Levensverzekering Klaverblad.

Contactgegevens

  • E-Mail: Gaat via een contactformulier
  • Telefoonnummer: 079 – 3 204 543

Bezoekadres
Levensverzekering Klaverblad
Afrikaweg 2
2713 AW Zoetermeer
Postadres:
Postbus 3012
2700 KV Zoetermeer

De beste keuze maken?

Het kan soms lastig voor je zijn om de juiste keuze te maken. Wil je nou direct weten of de Klaverblad overlijdensverzekering de beste keus is voor jouw situatie? Maak dan nu gebruik van de vergelijker op deze pagina. Zo kun je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken voor de beste deal!

Andere lezen ook: