DELA OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

Dela staat in Nederland bekend als de grootste uitvaartpolis aanbieders en tevens ook als uitvaartbedrijf. Hier kan een klant een uitvaartpolis afsluiten en meestal is dat een natura verzekering, waarbij het Dela uitvaartbedrijf de gehele uitvaart verzorgt. Maar Dela heeft meer verzekeringen. Zo biedt men ook het Dela LeefdoorPlan aan.

Dit is een overlijdensrisicoverzekering, waarbij het vooral gaat, dat de nabestaanden na het overlijden van de verzekerde hun normale leven zoveel mogelijk kunnen doorzetten en niet geveld worden door inkomensverlies. 

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een overlijdensrisicoverzekering.

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Over de DELA overlijdensrisicoverzekering

Dela werd in 1937 in Eindhoven opgericht als een begrafenisonderneming onder de naam ‘Draagt elkanders lasten’ en is uitgegroeid tot Nederlands grootste uitvaartverzekeraar. De toenmalige oprichters van het bedrijf waren het niet eens met het enorme verschil in klasse en standen in de maatschappij.

De hele doelstelling was gebaseerd op solidariteit en verbondenheid. In 1942 waren ze al dusdanig gegroeid dat men van de begrafenisonderneming een coöperatie maakte met de naam Dela.

Het was de bedoeling dat alle leden van de coöperatie voor elkaar opkwamen en elkaar bij een overlijden niet in de steek lieten. De coöperatie gebaseerd op solidariteit en naastenliefde had daarom geen winstoogmerk.

Vandaag de dag is Dela eigenaar van 13 crematoria en 47 uitvaartcentra. Ook in België heeft Dela voet aan de grond gezet en bezit daar 4 crematoria en 53 uitvaartcentra. Het hoofdkantoor van Dela staat nog steeds in Eindhoven en het hoofdkantoor van Dela België in Antwerpen.

dela overlijdensrisicoverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Dit is een vorm van een levensverzekering, waarbij vooraf een bedrag wordt afgesproken en waarvoor de verzekerde dan verzekerd is. Het grote verschil met een levensverzekering is dat een overlijdensrisicoverzekering niet na afloop uitbetaald als de verzekerde nog in leven is.

Het is puur een verzekering die ervoor zorgt, dat wanneer de verzekerde voor de afloopdatum overlijdt, de nabestaanden een bepaald bedrag uitgekeerd krijgen om zo bijvoorbeeld aan de hypotheeklasten te kunnen blijven voldoen. In heel veel gevallen is het zo dat een dergelijke verzekering verplicht gesteld wordt bij het afsluiten van een hypotheek.

Zo heeft de hypotheekverstrekker de zekerheid dat de nabestaanden de hypotheek na overlijden van de hypotheeknemer gewoon door kunnen betalen. Wanneer de verzekerde overlijdt, zal het bedrag van de verzekering uitgekeerd worden aan de hypotheekverstrekker, zodat die het bedrag op de hypotheek in mindering kan brengen.

In veel gevallen wordt het bedrag van de risicoverzekering ook door de hypotheekverstrekker bepaald, dus meestal wordt na overlijden de gehele hypotheek afgelost, zodat de nabestaanden sowieso geen hypotheeklasten meer hebben en gewoon in de woning kunnen blijven wonen.

Wil je direct een uitvaartpolis vergelijken? Klik op de groene button.

De Dela overlijdensrisicoverzekering, het leefdoorplan

Dela biedt het Dela LeefdoorPlan aan. Ook bij deze verzekering geldt, dat er een bedrag wordt uitgekeerd wanneer de verzekerde overlijdt voor afloop van de verzekering.

Zo hebben de nabestaanden in ieder geval zekerheid dat zij in de woning kunnen blijven wonen en eventueel ook hun verdere leven op normale wijze kunnen voortzetten.

Het bedrag van de Dela overlijdensrisicoverzekering kan in principe door de verzekerde zelf bepaald worden. Dit kan vanaf € 10.000,- tot € 1.000.000,-. Uitzondering is, als hij de verzekering wil koppelen aan zijn hypotheek.

Het is namelijk mogelijk om de gegevens van je hypotheekverstrekker door te geven, zodat Dela kan zorgen voor een koppeling. Ook kan de verzekerde zelf de looptijd van de verzekering bepalen.

dela leefdoorplan
overlijdensrisicoverzekering dela

Varianten

De Dela overlijdensrisicoverzekering kent een drietal varianten:

Gelijkblijvend kapitaal

Het afgesproken bedrag van de verzekering blijft de gehele looptijd hetzelfde. Ook de te betalen premie zal over de gehele looptijd hetzelfde blijven.

Wanneer de looptijd voorbij is en de verzekerde is nog in leven, dan zal de verzekering komen te vervallen.

Lineair dalend kapitaal

Het verzekerde bedrag zal elke maand met hetzelfde bedrag dalen, totdat het aan het einde van de looptijd nihil is.

De hoogte van de premie blijft wel gelijk, alleen is de looptijd 5 jaar korter.

Annuïtair dalend kapitaal

Het verzekerde bedrag zal elke maand met een steeds groter bedrag dalen totdat het aan het einde van de looptijd nihil is. Ook hier blijft de premie wel gelijk, maar is de looptijd met 5 jaar ingekort. 

Wil je weten wat een gemiddelde overlijdensrisicoverzekering kost? Klik dan snel door op de link.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekering

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op