GELIJKBLIJVENDE OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING, ALLE INFO HIER

Als je gebruik maakt van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag over de gehele looptijd hetzelfde. De nabestaanden ontvangen bij het overlijden van de verzekerde een vast bedrag dat afgesproken is tussen de verzekeraar en verzekerde. Het is dan ook niet zo gek dat dit soort verzekeringen onder het kopje levensverzekeringen vallen.

Over het algemeen kiezen veel mensen voor de gelijkblijvende overlijdenrisicoverzekering omdat je vooraf exact weet welke premie je betaalt en dat je de zekerheid hebt van een vast bedrag dat uitgekeerd wordt. Als je een koopwoning hebt of over een langlopend krediet beschikt is een gelijkblijvende ORV een prima, veilige oplossing. Vergelijk altijd uitvaartpolissen.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een overlijdensrisicoverzekering.

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Hoe werkt een gelijkblijvende ORV precies?

Om je een goed beeld te geven van een gelijkblijvende ORV hebben we een scenario uitgewerkt van een 35 jarige man. Deze man heeft gekozen voor een gelijkblijvende overlijdensrisico verzekering omdat hij graag een groot deel van zijn inkomen wil opvangen voor de nabestaanden. Hij wil graag een bedrag van van 100.000 euro verzekeren voor een looptijd van 30 jaar.

In het geval dat de man op 60 jarige leeftijd overlijdt krijgen zijn nabestaanden op dat moment een uitkering van 100.000 euro, het verzekerde bedrag wordt volgens afspraak uitgekeerd aan de nabestaanden zodat deze direct aan alle financiële verplichtingen kunnen voldoen.

Veel mensen die te maken hebben met een gelijkblijvende hypotheekschuld kunnen het bedrag dat vrijkomt na het overlijden gebruiken om de schuld af te lossen bij de bank. Daardoor zorgt de gelijkblijvende ORV er voor dat de nabestaanden in de koopwoning kunnen blijven wonen. Als je na een jaar of 10 wil verhuizen naar een grotere woning dan is het zo dat je bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering een even hoge dekking hebt die verpand kan worden aan een nieuwe hypotheek. Afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is tegenwoordig zo gepiept.

Andere voorbeelden waarvoor de verzekering gebruikt kan worden:

* Aflossen van schulden die anders zijn dan uw hypotheek

* Het opkopen van uw aandelen door compagnons

* Aanvulling op het inkomen van de nabestaanden

* Bijdrage aan de studie van de kinderen en/of kinderopvang

Wil je meteen overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken? Klik dan hieronder op de button!

gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekeringen

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op