AEGON OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING REVIEW

Een Aegon overlijdensrisico verzekering (ORV) kiezen is een verstandige investering voor in de toekomst, u kiest namelijk voor financiële zekerheid bij een overlijdensrisicoverzekering van Aegon. Het kan namelijk zo zijn dat u plotseling komt te overlijden, het moet dan niet zo zijn dat kinderen, partner of andere familieleden zonder geld komen te zitten.

Dit kan worden voorkomen door te kiezen voor een OVR, uw nabestaanden ontvangen dan een verzekerd bedrag. Handig wanneer u de enige kostwinner thuis bent en plotseling komt te overlijden. Zo hoeven nabestaanden na het verdrietige verlies zich niet bezig te houden met geldzaken.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een overlijdensrisicoverzekering.

Op 1 centrale plaats overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Aegon overlijdensrisicoverzekering hypotheek

Als u op zoek bent naar uw nieuwe koophuis of u heeft onlangs een geschikt koophuis gevonden, dan is het natuurlijk tijd voor de financiering omtrent het huis. Zo heeft u vaak de beschikking nodig over een hypotheek, verschillende soorten woonverzekeringen en vaak ook een handige overlijdensrisicoverzekering. We leggen je hieronder uit wat het inhoud om te kiezen voor een Aegon overlijdensrisico verzekering met hypotheek

Wat is een Aegon overlijdensrisicoverzekering hypotheek?

Het komt helaas nog steeds voor dat er mensen plotseling overlijden, dit brengt vaak grote financiële problemen met zich mee voor de nabestaanden. Het is puntje waar niet veel mensen graag over praten, maar wanneer het dan plotseling gebeurt moet het toch geregeld zijn. Kiest u voor een Aegon overlijdensrisicoverzekering hypotheek dan zijn uw nabestaanden verzekerd tegen financiële problemen na plotseling overlijden.

Aegon overlijdensrisicoverzekering verplicht bij een hypotheek?

Wanneer u ervoor kiest om een hypotheek af te sluiten, dan is de overlijdensrisicoverzekering van Aegon niet verplicht om af te sluiten. Echter is het wel zo dat het vaak voordelig en slim is om af te sluiten. U voorkomt hiermee financiële problemen en er wordt een deel van de hypotheek afgelost als u of uw partner komt te overlijden.

Het hebben van een overlijdensrisicoverzekering van Aegon bij een hypotheek, geeft vaak het gevoel van geruststelling. U bent er namelijk van verzekerd, dat bij plotseling overlijden uw gezin in hetzelfde koophuis kan blijven wonen. Ook de studie van de kinderen, kosten die hierbij komen kijken worden op deze manier veilig gesteld.

aegon overlijdensrisicoverzekering
aegon overlijdensrisicoverzekering ervaringen

De verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen 

Je kunt bij Aegon kiezen uit drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen, namelijk: losse, verpande of gedeeltelijk verpande verzekeringen. We gaan ze hieronder eventjes netjes voor uw beschrijven. Hierdoor kunt u een weloverwogen keuze maken als het gaat om overlijdensrisicoverzekeringen

Losse overlijdensrisicoverzekering van Aegon

Kiest u ervoor om te kiezen voor een losse overlijdensrisicoverzekering, dan mogen uw nabestaanden zelf bepalen waar ze het verzekerde geld voor gaan gebruiken bij een plotseling overlijden. Zo kunnen de nabestaanden kiezen uit het aflossen van de hypotheek, studie van de kinderen of toch de vrij hoge kosten die komen kijken bij de kinderopvang. Erg fijne keuze, wanneer u keuzevrijheid een belangrijk punt vindt.

Verpande overlijdensrisicoverzekering van Aegon

Wanneer u verplicht bent om bij uw hypotheek een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, dan heet dit een verpande overlijdensrisicoverzekering van Aegon. Wanneer u plotseling overlijdt, dan hebben uw nabestaanden niet zelf de keuze waar het verzekerde geld naartoe gaat.

Het is namelijk zo bij een verpande overlijdensrisicoverzekering, dat het geld direct wordt gebruikt om de hypotheek af te lossen. Is er na het aflossen nog geld over voor de nabestaanden, dan gaat dit naar een aangewezen persoon die hiervoor is aangewezen voor het overlijden.

Gedeeltelijk verpande overlijdensrisicoverzekering van Aegon

Waarschijnlijk na het lezen van de andere twee mogelijkheden zult u  nu wel direct begrijpen wat deze overlijdensrisico verzekering inhoudt. Het is namelijk zo dat wanneer u kiest voor een gedeeltelijk verpande overlijdens risicoverzekering Aegon dat er een deel van het geld wordt gebruikt voor het aflossen van de hypotheek, maar een ander deel wordt gegeven aan uw nabestaanden voor eigen gebruik en dus eigen keuze waaraan.

Aegon gezondheidsverklaring overlijdensrisicoverzekering

Uiteraard is het belangrijk voor Aegon om te weten of de persoon die een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten gezond is. Dit doen ze door middel van een gezondheidsverklaring die moet ingevuld worden. Het kan ook voorkomen dat een gezondheidsverklaring niet voldoende is, dan wordt er gevraagd om aanvullende informatie of een medische keuring. Wij vertellen je hieronder iets meer over!

Hoe gaat de gezondheidsverklaring van Aegon in zijn werk?

Waarschijnlijk vraagt u zichzelf af, wat er allemaal gevraagd gaat worden in deze Aegon gezondheidsverklaring overlijdensrisicoverzekering. U krijgt een vragenlijst waarop u naar waarheid alles invult, op basis hiervan bepaalt de verzekeraar Aegon of u verzekerd kan worden, ja of nee. Met uw persoonlijke gegevens die u invult kan niks gebeuren, u vult deze gegevens namelijk in op een beveiligde website. Bij aanmelding krijgt u een mail met een link waarin u dit kan doen. Veel andere verzekeraars doen dit ook, bijvoorbeeld bij de DELA overlijdensrisicoverzekering is dit ook van toepassing.

De gezondheidsverklaring wordt bekeken door een medisch team

Zoals net verteld gebruikt Aegon een gezondheidsverklaring om te kijken of een mogelijk nieuwe klant gezond is. Dit wordt gedaan door een vakbekwaam medisch team wat gaat kijken naar het risico van de verzekerde tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering.

Al deze moeite moet gedaan worden om er precies achter te komen welk risico u gaat verzekeren. Het kan zoals gezegd wel is voorkomen dat er meer informatie nodig is, er wordt dan gevraagd om extra informatie bij een huisarts of specialist. Aegon vraagt altijd netjes aan de mogelijke klant of ze gemachtigd zijn om dit te doen. Ook kan het zijn dat er meer informatie van uzelf nodig is, er wordt dan een extra vragenlijst gestuurd.

Wanneer wordt er om een medische keuring gevraagd?

Er zijn mensen die zich nu waarschijnlijk afvragen of ze gebruik moeten maken van een medische keuring, dit vanwege een ziekte of handicap. Aegon vraagt om een medische keuring wanneer de gezondheidsverklaring niet voldoende is om te beoordelen, ook wordt er gevraagd om een medische keuring wanneer het verzekerd bedrag hoger komt te liggen als €350.000,-.

Wanneer u een medische keuring moet ondergaan volgens Aegon, dan wordt er allereerst een schriftelijk bericht hierover gestuurd naar de persoon van toepassing. Vanwege regels en wetten zijn verzekeraars verplicht om hier eerst toestemming over te vragen, ook mogen ze niet zomaar alles van u vragen. Een groot voordeel van deze medische keuring is, u hoeft niet op te draaien voor de medische keuring. Aegon betaalt de kosten van de keuring voor u.

aegon overlijdensrisicoverzekering woekerpolis
voorlopige dekking aegon overlijdensrisicoverzekering

Premie is beïnvloedbaar door gezondheidsverklaring & medische keuring

Je hebt bij aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering verschillende keuzes, zo moet je kiezen uit de looptijd van de verzekering en welk specifiek bedrag dat u wilt verzekeren. Op basis van deze twee keuzes wordt uw voorlopige premie gebaseerd. Echter wordt er bij deze voorlopige premie rekening gehouden van een persoon met een goede gezondheid. Het kan namelijk zo zijn dat de premie hoger wordt, dit door de uitslag van de gezondheidsverklaring en de medische keuring.

3 verschillende soorten uitkomsten bij een aanvraag

Na uw aanvraag, gezondheidsverklaring en mogelijke medische keuring zijn er 3 verschillende soorten uitkomsten die aangeboden worden door Aegon. Wij hebben deze drie uitkomsten hieronder voor je neergezet zodat u weet wat u kunt verwachten.

 • Het kan zo zijn dat Aegon de keus maakt om uw aanvraag direct te accepteren. Bij deze uitkomst blijft de premie hetzelfde als de voorlopige premie die eerder werd uitgegeven. De voordeligste uitkomst dus.
 • Uw aanvraag wordt geaccepteerd, maar dit is wel met een hogere premie in vergelijking met de voorlopige premie die geschetst werd. Komt dit voor, dan neemt Aegon contact met je op. Tijdens dit contact wordt de hoogte van de premie besproken en waarom deze keuze zo is uitgevallen. Na dit contact kunt u de keus maken of u kiest voor een Aegon overlijdensrisicoverzekering.
 • Ook kan het voorkomen dat een aanvraag niet wordt geaccepteerd. Er wordt dan direct een schriftelijk bericht gestuurd naar de mogelijk nieuwe klant. In dit bericht wordt aangegeven waarom uw aanvraag is geweigerd. Echter is het wel zo dat dit maar weinig voorkomt. Aegon accepteer over het algemeen 99% van alle aanvragen. Mensen die ernstig ziek zijn of geweest zijn kunnen dus een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij Aegon.

Aegon overlijdensrisicoverzekering opzeggen

U krijgt uiteraard ook de mogelijkheid om uw Aegon overlijdensrisicoverzekering op te zeggen. U kunt via een opzegbrief alle gegevens invullen. Vervolgens print u deze brief uit en ondertekent u de brief met een handtekening eronder. Aegon stuurt bij aankomst en bevestiging een bericht waardoor u weet dat uw automatische incasso naar Aegon stopgezet is.

Pas wel op met overlijdensrisicoverzekering Aegon opzeggen

Is het zo dat u meerdere verzekeringen heeft afgenomen bij Aegon en ontvangt u korting? Let er dan wel op dat het opzeggen van verzekeringen bij Aegon invloed heeft op de korting die u ontvangt.

Premie overlijdensrisicoverzekering Aegon

Een belangrijk punt voordat u een overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten, de premie die komt kijken bij deze verzekering. Zo kunt u ervoor kiezen om een Aegon overlijdensrisicoverzekering op verschillende manieren aan te passen. De kosten van deze verschillende manieren zijn eenmalig en komen bovenop de vastgestelde maandelijkse premie. Dus u keuze bepaalt de hoogte van deze eenmalige premie kosten.

Overlijdensrisicoverzekering online afsluiten

Kiest u ervoor om de verzekering af te sluiten via de website van Aegon, dan doet u dit dus online. Echter krijgt u bij online afsluiten geen adviseur tot uw beschikking. U moet dus zelf de geschikte overlijdensrisicoverzekering kiezen. Het voordeel van online afsluiten is dat je eenmalig € 99,- betaalt bovenop uw maandelijkse premie. Hieronder bespreken we de andere keuze die u kunt gebruiken tijdens het afsluiten. Handig als u wat meer advies wilt.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten met een Aegon adviseur

Ook kunt u ervoor kiezen om een overlijdens risico verzekering af te sluiten met hulp van een adviseur van Aegon. U sluit dan een verzekering af terwijl u contact heeft met een adviseur via de telefoon.

Echter is het wel zo dat de kosten van een adviseur vrij hoog liggen, u betaalt namelijk eenmalig € 200,- voor deze optie. Daarnaast komen er nog kosten bovenop voor de informatie, deze liggen op € 150,-. Alles bij elkaar betaalt u voor het afsluiten met een adviseur € 350,-. Handig wanneer u wat meer informatie en hulp wilt bij het afsluiten, zo zit u meteen goed.

keuringsgrens overlijdensrisicoverzekering aegon
aegon overlijdensrisicoverzekering verplicht

Aegon overlijdensrisicoverzekering polisvoorwaarden

Veel mensen hebben de vraag over de polisvoorwaarden die worden toegepast bij een overlijdensrisico verzekering van Aegon. De polisvoorwaarden kunnen we helaas niet in het geheel hier voor u opschrijven, wel kunnen we u de belangrijkste vragen en de inhoud van de polisvoorwaarden laten inzien.

We hebben daarom voor u hieronder de inhoud van de polisvoorwaarden op een rijtje gezet, ook hebben we een rijtje van zaken wanneer u niet wordt uitbetaald met een overlijdensrisicoverzekering. U kunt de gehele Aegon overlijdensrisicoverzekering polisvoorwaarden terugvinden op de website van Aegon.

Inhoud polisvoorwaarden overlijdensrisicoverzekering

 • U krijgt te lezen over de voorlopige dekking die u heeft.
 • Wanneer uw overlijdensrisicoverzekering gestart is.
 • Wanneer uw overlijdensrisicoverzekering beëindigd is.
 • Aan wie er wordt uitbetaald bij een uitkering van Aegon.
 • Alles wat u moet weten over de premie van de afgesloten verzekering.
 • Wat u kunt wijzigen aan de verzekering en welke regels hieraan verbonden zijn.
 • De mogelijkheden om de verzekering stop te zetten.
 • Alles wat u moet weten, wanneer er een uitkering plaatsvindt
 • Mogelijkheden om een klacht in te dienen bij ontevredenheid.
 • Hoe er wordt omgegaan door Aegon met uw persoonlijke gegevens
 • Wat voor recht er geldt en van toepassing is bij een overlijdensrisicoverzekering

Wanneer wordt er niet uitgekeerd door de verzekeraar?

Er zijn een aantal situaties waarin de verzekeraar niet uitkeert, we hebben ze hieronder voor je besproken.

 • De verzekeraar Aegon keert geen uitkering uit, wanneer de verzekerde overlijdt voor de ingangsdatum van de verzekering. ( Echter heeft u dan wel de voorlopige dekking bij overlijden door een ongeval, het kan soms zijn dat u nabestaanden dan wel een uitkering ontvangen van de verzekeraar)
 • Er wordt niet uitgekeerd door de verzekeraar, wanneer een verzekerde zelfdoding pleegt binnen een jaar na de ingangsdatum van de verzekering
 • De verzekeraar betaalt niet uit, wanneer de verzekerde komt te overlijden door eigen opzet of eigen schuld van de verzekerde. (ook wanneer een begunstigde van het geld een actie onderneemt waardoor de verzekerde komt te overlijden keert de verzekeraar niet uit).
 • Wanneer de verzekerde overlijdt in een oorlog of een strijd waar wapens van pas kwamen.
 • Ook wordt er niet uitgekeerd als er sprake is van fraude. Ook bij verzwijging over de gezondheid van de verzekerde wordt er niet uitgekeerd.

Aegon overlijdensrisicoverzekering afkopen

Het is mogelijk om uw verzekering bij Aegon af te kopen. Echter is het wel een zaak waar goed naar gekeken moet worden, het kan namelijk zo zijn dat er gevolgen bij komen kijken. Zo kunt u last gaan krijgen van fiscale gevolgen. Aegon biedt een handige pagina en keuzehulp aan om het afkopen van de verzekering een stuk gemakkelijker te maken.

Wanneer u al de definitieve keus heeft gemaakt, dan kunt u dit doorgeven aan de verzekeraar. Dit doet u door naar uw eigen account te gaan van Aegon, log daar in en je vindt een pagina waar u kunt aangeven dat u de overlijdensrisico verzekering wilt afkopen.

Als u dit heeft gedaan, dan ontvangt u vanzelf een voorstel met daarin de akkoordverklaring of het aanvraagformulier. Het enigste wat u dan nog hoeft te doen is het onderteken en terugsturen. De afkoop is dan definitief en gelukt.

Aegon overlijdensrisicoverzekering wijzigen

Het is natuurlijk mogelijk dat uw wensen veranderen tijdens de looptijd van uw overlijdensrisicoverzekering, u wilt deze dan ook kunnen aanpassen tijdens de looptijd. Dit is mogelijk bij Aegon, echter zitten hier wel een aantal gevolgen aan vast.  Zo kan de belastingdienst om de hoek komen kijken en wordt bij aanpassing van de verzekering het gegarandeerde bedrag mogelijk aangepast. Hieronder hebben we er wat meer uitleg over gegeven.

Een aantal voorbeelden waarom u de verzekering wilt aanpassen

 • De premie van de verzekering valt niet meer te betalen, bijvoorbeeld door onverwachte werkloosheid.
 • U kiest ervoor om het geld ergens anders aan te besteden, zoals de grote vakantiereis of studie van de kinderen.
 • Uw thuissituatie is drastisch veranderd, bijvoorbeeld door een scheiding.

Aanpassen van de overlijdensrisicoverzekering

U kunt uw wijzigingen doorgeven aan Aegon door middel van inloggen op uw eigen account en dit aan te geven via een formulier. Ben er wel van bewust dat dit gevolgen met zich mee kan brengen, heeft u hulp nodig? Dan kunt u altijd gebruik maken van de keuzehulp of een adviseur van Aegon.

aegon overlijdensrisicoverzekering contact
aegon overlijdensrisicoverzekering review

Aegon contact

U kunt gebruik maken van de contactmogelijkheden van Aegon via verschillende manieren. Zo kunt u gebruik maken van de F.A.Q. pagina, hier staan de meest gestelde vragen met antwoorden op een rijtje. We raden aan om deze eerst te bezoeken, vaak vind u hier al het antwoord op uw vraag. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een handige chat robot, deze chat robot helpt u met de meest actuele en veelgestelde vragen.

Hebt u voorkeur voor persoonlijk contact? Dan kunt u ervoor kiezen voor de chat, bellen of Whatsapp functie. Deze opties zijn te bereiken vanaf 08:00 in de ochtend. Zoals al vaker gezegd kunt u ook gebruik maken van vakbekwame adviseurs die u graag willen helpen bij een keus.

Conclusie overlijdensrisicoverzekering van Aegon

Na het lezen van deze review is het vanzelfsprekend om af te sluiten met een conclusie. Onze ervaringen met Aegon en hun verzekeringen is goed verlopen. Als we gaan kijken naar de hulp die je kunt krijgen bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is groot. Zo is er voor iedereen een keus. Ook de dekking van de verzekering ligt hoog.

Aanpassen van de overlijdensrisicoverzekering is niet moeilijk, dit is zo geregeld met uw eigen account. Groot voordeel is dat Aegon je de mogelijkheid biedt om in contact te komen met een adviseur die ervoor zorgt dat alle keuzes goed gemaakt worden. Al met al een goede keus om te kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering van Aegon. Check de vergelijker om direct het beste aanbod te zien van alle aanbieders en verschillende soorten ORV te vergelijken, ook uitvaartpolissen kunt u hier bekijken.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekering

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op