Wanneer wordt een overlijdensrisicoverzekering geweigerd?

Wanneer wordt een overlijdensrisicoverzekering geweigerd en wat moet je dan doen? Het kan wel eens gebeuren dat een verzekeraar de overlijdensrisicoverzekering weigert, wordt in dit geval niet te bang, u kunt zeer waarschijnlijk bij een andere verzekeraar terecht waar u wel verzekerd wordt. Uiteraard is dit geen prettige situatie waar u in terecht bent gekomen.

Wij willen u graag helpen en daarom geven wij in dit artikel meer informatie met betrekking tot de verschillende redenen voor afwijzing van een overlijdensrisicoverzekering. Ook geven wij meer algemene informatie met betrekking tot de weigering van de overlijdensrisicoverzekering. Zo weet u na het lezen van dit artikel precies wat u kunt doen op het moment dat u in deze situatie terecht komt. Direct benieuwd naar de mogelijkheden en de overlijdensrisicoverzekering aanbieders vergelijken? Neem snel een kijkje en druk op de link.

Redenen afwijzing overlijdensrisicoverzekering

De meeste verzekeraars maken gebruik van drie tot vier verschillende redenen waarom zij uw overlijdensrisicoverzekering kunnen weigeren. Ook het oversluiten van de overlijdensrisicoverzekering kan worden geweigerd. Wij hebben voor u de vier verschillende redenen van weigering die het vaakst voorkomen op een rijtje gezet:

Medische redenen

Op het moment dat u ziek of ongezond bent en duidelijk is geworden dat u niet lang meer te leven heeft, heeft de verzekeraar helaas niets meer met u van doen. De verzekeraar gaat namelijk geen sterfgevallen verzekeren. Verzekeraars maken daarom ook gebruik van een gezondheidscheck, zo is de verzekeraar ‘verzekerd’ dat er voldoende premie ontvangen zal worden. Na het uitvoeren van deze check kan de verzekeraar er dus voor kiezen om u te weigeren als klant.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er hartfalen geconstateerd is, als gevolg van overgewicht, of als blijkt dat er sprake is van hersentumoren, ook diabetes en de overlijdensrisicoverzekering zijn geen ideale combinatie. Deze medische vragen bepalen uiteindelijk wat uw gezondheidstoestand is, des te hoger deze is, des te groter de kans is dat u een overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten.

Op het moment dat de verzekeraar er achter komt, na afsluiting van de verzekering, dat de gezondheidsverklaring niet naar waarheid is ingevuld, kunnen zij de premie flink verhogen of alsnog de verzekering weigeren. In het ergste geval wordt er ook geen uitkering van de levensverzekering uitgevoerd. Vul de medische vragen dus altijd naar waarheid in.

De verzekeraar kan er achter komen of u de waarheid heeft vertelt door het uitvoeren van een medische keuring of door u verplicht een bezoek te laten doen bij uw huisarts. Het is ook van belang of u rookt of chronisch ziek bent, dit zal namelijk resulteren in hogere premiekosten. Wel is het goed om te weten dat ex-rokers voortaan profiteren van lagere premies.

Veel reizen

Op het moment dat u veel reizen maakt naar verre, exotische landen kan een verzekeraar er voor kiezen om u als klant te weigeren. Het risico is namelijk veel groter dat u komt te overlijden in het buitenland, ook is de kans op het krijgen van ziekte zoals Malaria of Polio een stuk groter als u veel naar verre landen reist.

De verzekeraar heeft op zo’n moment te weinig zekerheid, u vormt een te groot risico doordat de kans groter is dat u blootgesteld wordt aan ziektes die in Nederland niet voorkomen.

Beroep en/of hobby

Als u een gevaarlijk stuntberoep heeft of als hobby een verzameling giftige spinnen in huis heeft, kunt u geweigerd worden door een verzekeraar. Veel voorkomende beroepen die een te groot risico vormen zijn bijvoorbeeld parachutisten of duikers. De verzekeraar heeft in dit geval het recht om u als klant te weigeren.

Laatste wensen

U kunt ook geweigerd worden door een verzekeraar op basis van uw wensen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de leeftijd, als u verzekert wilt worden tot 85 jaar en de verzekeraar gaat maar tot 80 jaar, dan kunt u geweigerd worden.

Op het moment dat u een hogere netto uitkering ORV wilt voor uw nabestaanden dan de verzekeraar toelaat, kan het zijn dat verzekeraar u weigert. Echter mag u in dit geval ook de verzekeraar weigeren. U heeft altijd het recht om een verzekeraar te weigeren op basis van uw wensen, u kunt dus opzoek naar de verzekeraar die het best bij uw situatie past.

Hoogte bedrag overlijdensrisicoverzekering

Zoals u ondertussen weet is een verzekering voor het overlijden van een persoon de overlijdensrisicoverzekering. Er zijn diverse verzekeraars die verschillende verzekeringen aanbieden op dit gebied, de keuze is helemaal aan u. Houd rekening bij het maken van uw keuze met het bedrag dat u wilt nalaten aan uw nabestaanden.

Vaak is een indicatie in overleg met de verzekeraar voldoende, het verschilt namelijk per persoon wat degene aan geld kan missen. U kunt er zelf voor kiezen of u de nabestaande in één keer een volledig bedrag wilt nalaten of dat u maandelijks een bedrag nalaat. Zo’n maandelijkse bijdrage kan bijvoorbeeld van pas komen als één van de twee partners komt te overlijden, er is op dat moment namelijk nog maar één iemand met inkomen. Op zo’n moment kan een maandelijkse bijdrage beter zijn dan eenmalig een flink bedrag.

Wij hopen dat we u voldoende informatie gegeven hebben met betrekking tot een overlijdensrisicoverzekering. U heeft antwoord gekregen op de vraag: wanneer wordt een overlijdensrisicoverzekering geweigerd? Ook weet u nu wat u te doen staat op het moment dat een verzekeraar uw overlijdensrisicoverzekering niet meer accepteert, er blijven gelukkig nog voldoende andere verzekeraars over die u mogelijk wel willen verzekeren. Start daarom vandaag met vergelijken en vindt de verzekeraar die aansluit op jouw wensen.

Andere lezen ook:

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.