Overlijdensrisicoverzekering oversluiten en direct veel geld besparen!

Een overlijdensrisicoverzekering oversluiten, misschien heb je er op de televisie of social media al ooit eens over gelezen en als je deze kanalen mag geloven dan kun je hiermee flinke voordelen behalen. Dit is ook wel waar, want veel mensen kunnen voordeel halen wanneer ze hun overlijdensrisicoverzekering oversluiten.

Doordat premies door de jaren heen veranderen kan het in sommige gevallen zeer voordelig zijn om te kiezen voor een overstap naar een andere overlijdensrisicoverzekering. Lees snel verder als je er meer over te weten wilt komen over oversluiten overlijdensrisicoverzekering.

Oversluiten overlijdensrisicoverzekering mogelijk met iedere variant?

Voordat je kunt kijken naar de oversluit mogelijkheden is het belangrijk om vast te stellen van welk soort overlijdensrisicoverzekering je gebruik maakt. Heb je bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering waarbij je iedere maand premie betaalt? Dan maak je hoogstwaarschijnlijk gebruik van een losse verzekering. Hierdoor is het vaak mogelijk om over te sluiten zonder problemen.

Het kan ook zomaar zijn dat je iedere maand een inleg betaalt, waarvan de premie die je moet betalen wordt ingehouden. Dan kan het zo zijn dat je een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten die is gekoppeld aan een spaarfonds of beleggingsfonds.

Is dit het geval, dan wordt oversluiten vaak al een stukje lastiger, zo moet je allereerst de polis voor een spaar of beleggingsfonds stopzetten en vervolgens kijken naar een andere mogelijkheid.

Overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan hypotheek oversluiten?

Tegenwoordig komt het ook vaak voor dat de bank het hebben van een overlijdensrisicoverzekering verplicht stelt als je een hypotheek gaat afsluiten. De overlijdensrisicoverzekering wordt vervolgens gekoppeld aan je hypotheek, dit betekent dat bij overlijden het uitgekeerde geld direct naar de bank wordt overgemaakt.

Blijft er geld over van de betaalde hypotheek, dan gaat de rest van het geld naar de nabestaanden van de overledene. Het is niet mogelijk om een verpande overlijdensrisicoverzekering over te sluiten. Overlijdensrisicoverzekering oversluiten hypotheek is dus erg lastig. Lees meer over de overlijdensrisicoverzekering bij hypotheek door op de link te klikken.

Hoe zit het met de premie spaarpot als je gaat oversluiten?

Als je graag gebruik wilt maken van een andere overlijdensrisicoverzekering en dus wilt oversluiten, dan is het belangrijk om erachter te komen of je de premie spaarpot terug krijgt. Het komt namelijk vaak voor dat er teveel premie in het begin van de looptijd wordt betaalt, dit wordt naarmate de leeftijd van de verzekerde toeneemt gestopt in een premie spaarpot.

In sommige gevallen houdt de verzekeraar deze spaarpot zelf en ben jij dus je geld kwijt. Ook kan het voorkomen als het opgebouwde kapitaal bedrag onder de € 5.000 is geëindigd, vaak kiezen de verzekeraars er dan voor om de premie te houden.

Let je hier niet op dan kan het alsnog goed zijn dat je geld misloopt en dan heeft het voordeel van het oversluiten geen effect meer en zul je hier niks van merken.

Waar op letten met oversluiten overlijdensrisicoverzekering?

Er zijn nog meer zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat kijken naar de oversluit mogelijkheden, dit is belangrijk om uiteindelijk te kunnen bepalen of het geld oplevert om naar een andere verzekeraar te gaan.

  • Kijk dus allereerst welk soort overlijdensrisicoverzekering je hebt voordat je daadwerkelijk gaat oversluiten, dit is bij sommige varianten zoals hierboven beschreven namelijk niet mogelijk.
  • Bekijk goed de algemene voorwaarden om erachter te komen of de premie spaarpot wordt teruggestort bij een overstap naar een andere verzekeraar.
  • Zeg nooit een oude overlijdensrisicoverzekering op voordat je daadwerkelijk een nieuwe hebt afgesloten. Doe je dit niet dan kan dit gemene gevolgen met zich meenemen.
  • Zorg er altijd voor dat je goed onderzoek doet naar de dekking van de door jouw nieuw gekozen overlijdensrisicoverzekering, zo komen jouw nabestaanden bij een overlijden niet voor verrassingen te staan. Je hebt een lineair dalende overlijdensrisicoverzekeringgelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering of een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering waaruit je kunt kiezen.
  • Bekijk de mogelijkheden om met je partner samen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Het is nogmaals van groot belang dat je eerst goed onderzoekt doet voordat je besluit om over te stappen naar een andere verzekeraar, soms kan dit namelijk nadelige financiële gevolgen hebben.

Bekijk meer informatie

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.