Overlijdensrisicoverzekering overgewicht, wat zijn zaken om rekening mee te houden?

Hoe zit het precies met een overlijdensrisicoverzekering en overgewicht? Veel mensen vragen het zich af. Een overlijdensrisicoverzekering is steeds vaker een normale verzekering om af te sluiten. Ondanks dat deze niet verplicht is, in normale omstandigheden, blijkt deze verzekering steeds populairder. Wij vergelijken op onze website de verschillende aanbieders van de levensverzekering en bepalen voor jou de meest gunstige verzekeraar.

Op deze manier betaal jij nooit te veel voor jouw verzekering. Daarnaast geven we graag informatie en helpen we je op weg naar de juiste keuze. Eén van de factoren waar je namelijk rekening mee moet houden bij het afsluiten van de verzekering is je eigen gezondheid.

Overgewicht bij een overlijdensrisicoverzekering wordt gezien als hoger risico

Omdat de verzekeraar moet uitkeren wanneer de verzekerde overlijdt is het voor een verzekeraar erg belangrijk om te weten hoe fit en gezond je bent. Zo is bij een overlijdensrisicoverzekering overgewicht zeker een punt om rekening mee te houden. Net als de vraag of je rookt en/of er bijzondere ziektes in de familie voorkomen wordt overgewicht ook meegenomen als belangrijke factor.

Overlijdensrisicoverzekering overgewicht: hoe makkelijk is het afsluiten?

Als je kampt met overgewicht en je wil een overlijdensrisicoverzekering afsluiten dan is dit niet altijd mogelijk. Doordat overgewicht een groot risico kan vormen voor je eigen gezondheid dien je aan een aantal eisen te voldoen voor het afsluiten. Veel verzekeraars gebruiken hiervoor de Body Mass Index (BMI). De BMI bepaalt aan de hand van jouw lengte, leeftijd en gewicht in welke categorie je valt:

 • Ondergewicht: 18,5 of minder;
 • Normaal gewicht: 18,5 tot 24,9;
 • Overgewicht: 25 tot 29,9;
 • Obesitas: 30 of meer.

De overlijdensrisicoverzekering bij overgewicht wordt aangepast als er sprake is van ernstig overgewicht. Want, hoe meer overgewicht, hoe groter de kans is dat er sprake is van vroegtijdig overlijden. Verzekeraars mogen daarom hun premies aanpassen als er sprake is van overgewicht bij de te verzekeren persoon. Dit kan gaan om enkele tientjes per maand, oftewel ruim tweehonderd euro op jaarbasis.

Overgewicht de enigste factor in de premiebepaling?

Niet alleen overgewicht heeft invloed op de overlijdensverzekering. Ook roken maakt het lastig om een goedkope overlijdensrisicoverzekering te vinden. In de basis betalen de gezondste mensen de minste premie en de meest ongezonde mensen de meeste premie. Dit doet de verzekeraar natuurlijk om hun risico te dekken.

Een goede oplossing om lager in de premies te komen is dan ook om te stoppen met roken en om af te vallen. Beide hebben een positieve invloed op jouw gezondheid, waardoor niet alleen je gezondheid daadwerkelijk beter wordt, ook het geld wat je betaald voor een levensverzekering wordt minder.

Je wordt dus zowel fysiek als financieel beloond door middel van de overlijdensrisicoverzekering overgewicht. Direct benieuwd geworden? Neem snel een kijkje naar de vergelijker op deze pagina.

Overgewicht: de gezondheidsrisico’s

Als je last hebt van overgewicht heb je automatisch meer kans op vervelende fysieke en mentale gebreken. Obesitas, (de heftigste vorm van overgewicht), ontstaat doordat er ernstig te veel vet in het lichaam is opgeslagen. Door deze ophoping van vet kunnen organen in de verdrukking raken. Daarbij hebben mensen met deze ernstige vorm van overgewicht een verhoogd risico op onder andere:

 • Diabetes II
 • Hart- en vaatziekten
 • Slijtage van gewrichten
 • Onvruchtbaarheid
 • Depressies
 • Beroertes
 • Nier-, borst en darmkanker.

Dit is een heftig lijstje en laat daarom goed zien dat de gevolgen van overgewicht ernstig kunnen zijn. Het is vanuit het oogpunt van de verzekeraar daarom ook niet gek dat ze deze risicogroep voor de overlijdensrisicoverzekering een hogere premie laten betalen.

Lees ook: wanneer wordt een ORV geweigerd?

Medische keuring overlijdensrisicoverzekering overgewicht

Het is zeker niet makkelijk om opeens de knop om te zetten en overgewicht weg te gaan werken. Dit is een flinke uitdaging en gaat gepaard met veel ups en downs. Het is gelukkig niet onmogelijk en velen hebben het al gedaan! Een medische keuring kan hierbij helpen.

De medische keuring overlijdensrisicoverzekering overgewicht geeft je een beginpunt. Samen met een (sport)arts ga je kijken naar de verschillende mogelijkheden voor jou om te beginnen met afvallen. Niet alleen wordt er gekeken naar sporten, maar ook naar voeding en andere gewoontes. Op deze manier ga je helemaal vanuit de basis kijken naar de beste manier om voor jou af te vallen.

Daarbij geeft deze keuring de verzekeraar een goed beeld van jouw situatie. Dit kan de premie verlagen. Natuurlijk wordt de premie alleen maar lager als jij voortgang laat zien! Een medische keuring voor overlijdensrisicoverzekering bij overgewicht is hierin een goed startpunt.

Overlijdensrisicoverzekering overgewicht: vergelijken!

Ondanks dat het wellicht wat duurder is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als je last hebt van overgewicht is het niet per se onmogelijk. Denk je eraan dit type verzekering af te sluiten, dan is het, net als bij alle typen verzekeringen, altijd goed om te vergelijken. Dit faciliteren we graag voor je. Simpel, gratis en vrijblijvend kun je op deze pagina de huidige overlijdensrisicoverzekering overgewicht vergelijken!

Andere lezen ook:

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.