ING levensverzekering, waarom deze verzekering afsluiten? | Lees er hier alles over & kom erachter!

De ING Bank is in 1927 opgericht onder de naam Nederlandse Middenstandsbank. In 2009 is de ING Bank gefuseerd met de Postbank en zijn ze verder gegaan onder de naam ING. Sindsdien is deze bankverzekeraar niet alleen actief in de financiële dienstverlening maar ook als verzekeraar.

De ING biedt autoverzekeringen, reisverzekeringen, woonverzekeringen en ook een ING levensverzekering. Maar de meeste ING levensverzekeringen worden sinds 1 januari 2012 aangeboden onder de naam Nationale-Nederlanden.

Hypotheek zonder een ING levensverzekering

Sinds 2018 is het niet meer verplicht om bij een nieuw hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Sinds januari 2020 is deze verplichting ook vervallen voor bestaande hypotheken. ING heeft daarom afstand gedaan van het pandrecht op een overlijdensrisicoverzekering hypotheek ING.

Je bent niet meer verplicht om de hypotheek met het geld dat uitgekeerd wordt af te lossen. Sindsdien biedt de ING ook geen overlijdensrisicoverzekering meer aan. Voor alle mensen die in het verleden een ING overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten, geldt dat ze nu mogen kiezen om de overlijdensrisicoverzekering ING te behouden, te beëindigen of aan te passen.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen kun je zelf bepalen wat het verstandigste voor je is. Het initiatief hiervan ligt bij de klant zelf. Mocht je bepaalde vragen hebben over je levensverzekering ING of over een ING overlijdensrisicoverzekering, dan kun je contact opnemen met hun helpdesk. Overlijdensrisicoverzekering vergelijken? Neem snel een kijkje.

Overlijdensrisicoverzekering soms wel verplicht

Naast het feit dat een overlijdensrisicoverzekering niet langer verplicht is bij een hypotheek met NHG heb je ook niet altijd een overlijdensrisicoverzekering nodig. Wanneer je bijvoorbeeld alleenstaand bent of bijvoorbeeld wanneer je partner de hypotheeklasten zelfstandig kan dragen, ook in het geval wanneer jouw inkomen wegvalt.

Tegenwoordig hoeft het bij veel banken ook niet meer. Toch zijn er nog een aantal hypotheekverstrekkers die een ORV verplicht stellen bij een hypotheeklening die hoger is dan een specifiek percentage van de marktwaarde van de woning.

En een ORV afsluiten kan heel slim zijn

in de meeste gevallen is een ORV dus niet meer verplicht. In een aantal gevallen, zoals je hierboven hebt gelezen, is het toch verplicht. Daarnaast kan het toch slim zijn om een ORV af te sluiten.

Je weet immers nooit wat de toekomst brengt. Dit om er zeker van te zijn dat in het geval van overlijden je hypotheek kan worden afgelost en je nabestaanden niet in de financiële problemen komen.

Overlijdensrisicoverzekering ING

Ben je op zoek naar een overlijdensrisicoverzekering ING? Dan zal je deze niet vinden. De ING biedt namelijk geen ING overlijdensrisicoverzekering meer aan in haar verzekeringspakket. Ook word er geen levensverzekering ING meer aangeboden onder deze naam. Wel kun je op deze pagina gebruikmaken van onze vergelijker.

Je komt er zo snel achter wat de andere verzekeraars je kunnen aanbieden. Zo kun je de beste keuze maken en ook die verzekering kiezen die het beste aansluit bij je persoonlijke en specifieke wensen.

Waardering

8.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

100.000,-

Kinder dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,91

Premielooptijd van 20 jaar

€ 10,50 eenmalige kosten

Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

Waardering

8.5 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 100.000,-

Kinder dekking?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,20

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (36 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op