Overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten, hoe vind je er een en waar moet je rekening mee houden?

Wil je een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten afsluiten? Dan is het verstandig om de informatie op deze pagina zorgvuldig door te lezen. Wij gaan jou namelijk precies vertellen waarom het slim is om de beste overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en of het mogelijk is om er een af te sluiten zonder afsluitkosten.

Bij de meeste verzekeraars krijg je bij het afsluiten van een nieuwe polis te maken met een aantal extra kosten. Deze kosten kun je beperken door van te voren goed onderzoek te doen naar verschillende aanbieders en deze met elkaar te vergelijken.

Een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten, is het mogelijk?

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen worden er in de meeste gevallen bij het afsluiten van een nieuwe polis voor een overlijdensrisicoverzekering extra kosten in rekening gebracht. Wanneer je goed onderzoek doet naar verschillende aanbieders, mogelijkheden, premies en extra kosten is het mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering zo goedkoop mogelijk af te sluiten.

Bovendien is het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht in Nederland, maar het kan zeker prettig zijn voor jouw nabestaanden. Daarentegen kan een hypotheekverstrekker jou verplichten om een overlijdensrisicoverzekering, die de looptijd van de hypotheek dekt, af te sluiten in combinatie met de hypotheek.

Hierdoor loopt de hypotheekverstrekker namelijk minder risico, omdat zij na het overlijden kunnen terugvallen op de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering zodat de hypotheek kan worden afgelost. Daarnaast worden de nabestaanden van een overleden persoon hier ook mee ontlast. Verder maakt het vinden van een ORV zonder afsluitkosten het mogelijk om vanaf het begin al flink te kunnen besparen op de verzekering die je nodig hebt voor de toekomst. De afsluitkosten van een overlijdensrisicoverzekering kunnen namelijk best hoog liggen.

Verschillende aanbieders van een overlijdensrisicoverzekering

In dit stuk proberen wij jou een indicatie te geven van de prijzen en verzekeringsvormen van verschillende aanbieders aan de hand van voorbeelden. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden dat de premies in de volgende voorbeelden allemaal gebaseerd zijn op een 34 jarige man die het afgelopen jaar niet heeft gerookt, waarvan het verzekerde bedrag €50.000,- bedraagt met een looptijd van 40 jaar.

Daarnaast is de premie berekend met een annuïteitspercentage van 4%. Wij vergelijken hier 3 verschillende aanbieders in 3 verschillende soorten verzekeringsvormen. Zo zie je direct dat er veel verschillen kunnen zijn in premies, voorwaarden en voordelen bij diverse verzekeraars.

Verzekeraar:Verzekeringsvorm:
Premie per maand:
(indicatie)

Voordelen:
ReaalLineair dalend3,05
Laatste 5 jaar geen premiebetaling
Looptijd bedraagt 2 tot en met 40 jaar
DelaLineair dalend3,90
Laatste 5 jaar geen premiebetaling
Maximaal verzekerd bedrag €1.000.000
Centraal BeheerLineair dalend4,23
Maximaal verzekerd bedrag €2.000.000
Tussentijdse opzegtermijn is 1 dag
ReaalAnnuïtair dalend5,17 Laatste 5 jaar geen premiebetaling
Looptijd bedraagt 2 tot en met 40 jaar
DelaAnnuïtair dalend4,60 Laatste 5 jaar geen premiebetaling
Maximaal verzekerd bedrag €1.000.000
Centraal BeheerAnnuïtair dalend5,57 Maximaal verzekerd bedrag €2.000.000
Tussentijdse opzegtermijn is 1 dag
ReaalGelijkblijvend9,47 Uit te keren bedrag blijft gehele looptijd gelijk
Looptijd bedraagt 2 tot en met 40 jaar
DelaGelijkblijvend7,07
Uit te keren bedrag blijft gehele looptijd gelijk
Maximaal verzekerd bedrag €2.000.000
Centraal BeheerGelijkblijvend13,36
Uit te keren bedrag blijft gehele looptijd gelijk
Tussentijdse opzegtermijn is 1 dag

*Houd er rekening mee dat de premies gebaseerd zijn op een specifieke situatie en dat het indicaties zijn.

Wat zijn alle voordelen van een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten?

Iedere aanbieder van een overlijdensrisicoverzekering bepaalt zelf hoe hoog het bedrag is wat valt onder de afsluitkosten. Dit is namelijk een belangrijke vorm van inkomsten voor de verzekeringsmaatschappij of financiële instelling die een overlijdensrisicoverzekering aanbiedt.

Daarentegen begrijpen steeds meer aanbieders van verzekeringen dat deze afsluitkosten een grote uitgave kunnen zijn voor sommige mensen. Toekomstige klanten die nog geen overlijdensrisicoverzekering worden hiermee belast bij het kiezen van een overlijdensrisicoverzekering.

Daarom kun jij op deze pagina verschillende aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je onafhankelijk een vergelijking kunt maken tussen verschillende verzekeraars. Hierdoor heb je snel zicht op de hoogte van eventuele afsluitkosten of vind je misschien zelfs een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten.

Welke verzekeringsvorm kies ik bij een overlijdensrisicoverzekering zonder afsluitkosten?

Bij een ORV zonder afsluitkosten kun je kiezen uit 3 verschillende soorten verzekeringsvormen. Meestal wordt er hierbij gekozen uit twee verschillende varianten, namelijk de gelijkblijvende- of de lineaire overlijdensrisicoverzekering. Kies je voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering? Dan weet je precies waar je iedere maand aan toe bent, omdat de vastgestelde premie iedere maand hetzelfde blijft.

Daarnaast is het bij de start van de verzekering al bekend dat het verzekerde bedrag tijdens de gehele looptijd ongewijzigd blijft en wordt uitgekeerd bij overlijden van de verzekerde. Bovendien geldt bij iedere verzekeraar van overlijdensrisicoverzekeringen dat als de verzekerde komt te overlijden na de einddatum van de polis, er niets wordt uitgekeerd.

Andere lezen ook:

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.