Begrafenisondernemer Amsterdam

uitvaartverzorging amsterdam

Een begrafenisondernemer Amsterdam is een persoon of een bedrijf die de uitvaart van een overledene verzorgt in de hoofdstad van Nederland. Een uitvaartverzorger in Amsterdam regelt alle praktische, administratieve en ceremoniële aspecten van een begrafenis of een crematie, zoals het vervoer van de overledene, de opbaring, de kist, de bloemen, de rouwkaarten, de muziek, de sprekers, de locatie, de catering en de nazorg. Een begrafenisondernemer kan ook advies en ondersteuning bieden aan de nabestaanden bij het maken van keuzes en het verwerken van het verlies.

289827559 5349796365098869 6947241650153614800 n

Wat zijn de voordelen van een begrafenisondernemer in Amsterdam?

Een begrafenisondernemer in Amsterdam heeft verschillende voordelen, zoals:

 • Een begrafenisondernemer in Amsterdam kent de stad goed en kan gebruik maken van de vele mogelijkheden die Amsterdam biedt voor een persoonlijke en unieke uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan een boottocht over de grachten, een afscheid in een museum, een concertgebouw of een theater, of een bijzondere begraafplaats of crematorium.
 • Een begrafenisondernemer in Amsterdam kan rekening houden met de culturele, religieuze en levensbeschouwelijke diversiteit van de inwoners van Amsterdam. Een begrafenisondernemer in Amsterdam kan een uitvaart verzorgen die past bij de wensen en tradities van de overledene en de nabestaanden, ongeacht hun achtergrond of geloofsovertuiging.
 • Een begrafenisondernemer in Amsterdam kan de nabestaanden ontzorgen en begeleiden in een moeilijke periode. Een begrafenisondernemer in Amsterdam neemt veel taken uit handen en zorgt ervoor dat alles goed geregeld wordt. Een begrafenisondernemer in Amsterdam kan ook helpen bij het regelen van praktische zaken zoals het opzeggen van abonnementen, het opstellen van een testament, het afhandelen van de erfenis of het aanvragen van een uitkering.

Wat zijn de nadelen van een begrafenisondernemer in Amsterdam?

Een begrafenisondernemer in Amsterdam heeft ook enkele nadelen, zoals:

 • Een begrafenisondernemer in Amsterdam kan duurder zijn dan een begrafenisondernemer buiten Amsterdam. Dit komt omdat de kosten voor een uitvaart in Amsterdam hoger zijn dan in andere delen van het land. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor het vervoer, de locatie, de catering of de grafrechten.
 • Een begrafenisondernemer in Amsterdam kan minder persoonlijk zijn dan een begrafenisondernemer uit een kleinere plaats. Dit komt omdat een begrafenisondernemer in Amsterdam meer klanten heeft en minder tijd heeft om zich te verdiepen in de persoonlijke situatie en wensen van elke klant.
 • Een begrafenisondernemer in Amsterdam kan minder flexibel zijn dan een begrafenisondernemer die zelfstandig werkt. Dit komt omdat een begrafenisondernemer in Amsterdam vaak onderdeel is van een grotere organisatie of keten die vaste afspraken heeft met leveranciers en dienstverleners. Hierdoor kan een begrafenisondernemer in Amsterdam minder ruimte hebben om af te wijken van het standaard aanbod of om maatwerk te leveren.

Wat doet een uitvaartverzorger uit Amsterdam?

Een uitvaartverzorger uit Amsterdam doet verschillende dingen om een uitvaart te verzorgen, zoals:

 • Een uitvaartverzorger uit Amsterdam neemt contact op met de nabestaanden om de wensen en mogelijkheden voor de uitvaart te bespreken. Een uitvaartverzorger uit Amsterdam kan ook helpen bij het maken van een draaiboek, een begroting en een checklist voor de uitvaart.
 • Een uitvaartverzorger uit Amsterdam regelt het vervoer van de overledene van de plaats van overlijden naar het mortuarium, de opbaring, de begraafplaats of het crematorium. Een uitvaartverzorger uit Amsterdam kan ook zorgen voor de verzorging en de kleding van de overledene, de kist of de urn, de rouwauto of de rouwkoets, en eventuele dragers of volgauto’s.
 • Een uitvaartverzorger uit Amsterdam verzorgt de aangifte van overlijden bij de gemeente en vraagt de benodigde documenten aan, zoals de akte van overlijden, de verlof tot begraven of cremeren, en eventuele vergunningen voor bijzondere wensen. Een uitvaartverzorger uit Amsterdam kan ook zorgen voor de rouwkaarten, de rouwadvertenties, de dankbetuigingen en de condoleanceregisters.
 • Een uitvaartverzorger uit Amsterdam organiseert de plechtigheid voor de uitvaart, zoals het reserveren van de locatie, het regelen van de bloemen, de muziek, de sprekers, de rituelen, de foto’s of video’s, en het draaiboek. Een uitvaartverzorger uit Amsterdam kan ook fungeren als ceremoniemeester of spreker tijdens de plechtigheid.
 • Een uitvaartverzorger uit Amsterdam regelt de catering voor na de plechtigheid, zoals het reserveren van een zaal, het bestellen van hapjes en drankjes, het regelen van bediening en servies, en het opruimen. Een uitvaartverzorger uit Amsterdam kan ook zorgen voor een gedenkboek, een gedenksteen of een gedenksieraad.
 • Een uitvaartverzorger uit Amsterdam biedt nazorg aan de nabestaanden, zoals het nabellen of bezoeken van de nabestaanden, het doorverwijzen naar professionele hulpverleners of lotgenotengroepen, het adviseren over het afwikkelen van de nalatenschap of het aanvragen van een uitkering.

Wat doet een begrafenisondernemer uit Amsterdam niet?

Een begrafenisondernemer uit Amsterdam doet niet alles wat met een uitvaart te maken heeft. Er zijn ook dingen die een begrafenisondernemer uit Amsterdam niet doet, zoals:

 • Een begrafenisondernemer uit Amsterdam doet niet aan euthanasie of orgaandonatie. Dit zijn medische handelingen die alleen door artsen mogen worden verricht. Een begrafenisondernemer uit Amsterdam kan wel informatie geven over deze onderwerpen of doorverwijzen naar relevante instanties.
 • Een begrafenisondernemer uit Amsterdam doet niet aan opgraving of herbegraving. Dit zijn juridische handelingen die alleen door de gemeente mogen worden verricht. Een begrafenisondernemer uit Amsterdam kan wel informatie geven over deze onderwerpen of bemiddelen bij het aanvragen van toestemming.
 • Een begrafenisondernemer uit Amsterdam doet niet aan verzekering of financiering. Dit zijn financiële handelingen die alleen door verzekeraars of banken mogen worden verricht. Een begrafenisondernemer uit Amsterdam kan wel informatie geven over deze onderwerpen of doorverwijzen naar geschikte partijen.

Wat kost een uitvaartverzorger in Amsterdam?

De kosten van een uitvaartverzorger in Amsterdam hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • De diensten die de uitvaartverzorger levert. Hoe meer diensten de uitvaartverzorger verzorgt, hoe hoger de kosten. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de plechtigheid, de catering, de nazorg, etc.
 • De tarieven die de uitvaartverzorger hanteert. De tarieven van een uitvaartverzorger kunnen variëren per bedrijf, per regio of per kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan het uurtarief, het basistarief, het kilometertarief, etc.
 • De wensen van de overledene en de nabestaanden. Hoe meer wensen de overledene en de nabestaanden hebben, hoe hoger de kosten. Denk bijvoorbeeld aan het type kist of urn, de bloemen, de muziek, de locatie, etc.

De gemiddelde kosten van een uitvaartverzorger in Amsterdam liggen tussen de € 1.500 en € 3.000. Dit is exclusief de kosten voor de begrafenis of crematie zelf. Deze kosten zijn afhankelijk van de keuze voor een begraafplaats of crematorium, het type graf of asbestemming, de duur van de huur of het onderhoud.

289827559 5349796365098869 6947241650153614800 n

Wat kost een uitvaart in Amsterdam?

De gemiddelde kosten van een uitvaart in Amsterdam hangen af van de keuze voor een begrafenis of een crematie. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie, omdat er meer kosten zijn voor het graf en het onderhoud. Een crematie is over het algemeen goedkoper dan een begrafenis, omdat er minder kosten zijn voor de asbestemming en het onderhoud.

Wat kost een begrafenis in Amsterdam?

De gemiddelde kosten van een begrafenis in Amsterdam liggen tussen de € 7.000 en € 10.000. Dit is inclusief de kosten voor de uitvaartverzorger, maar exclusief de kosten voor een grafsteen of gedenkteken. De kosten voor een begrafenis in Amsterdam zijn hoger dan in andere delen van het land, omdat de grafrechten in Amsterdam duurder zijn.

De grafrechten zijn de kosten die de gemeente rekent voor het gebruik van een stuk grond op een begraafplaats. De grafrechten in Amsterdam variëren per begraafplaats en per type graf. Een algemeen graf kost gemiddeld € 3.000 voor tien jaar. Een eigen graf kost gemiddeld € 6.000 voor twintig jaar. Een familiegraf kost gemiddeld € 9.000 voor dertig jaar.

Wat kost een crematie in Amsterdam?

De gemiddelde kosten van een crematie in Amsterdam liggen tussen de € 5.000 en € 8.000. Dit is inclusief de kosten voor de uitvaartverzorger, maar exclusief de kosten voor een urn of sieraad. De kosten voor een crematie in Amsterdam zijn vergelijkbaar met die in andere delen van het land, omdat de crematierechten in Amsterdam ongeveer gelijk zijn aan het landelijk gemiddelde.

De crematierechten zijn de kosten die het crematorium rekent voor het verbranden van het lichaam en het bewaren of verstrooien van de as. De crematierechten in Amsterdam variëren per crematorium en per type dienstverlening. Een eenvoudige crematie zonder plechtigheid kost gemiddeld € 500. Een standaard crematie met plechtigheid kost gemiddeld € 1.000. Een luxe crematie met plechtigheid en catering kost gemiddeld € 1.500.

Hoe kies je een betrouwbare uitvaartverzorger?

Om een betrouwbare uitvaartverzorger te kiezen, kun je de volgende stappen volgen:

Stap 1: Vergelijk verschillende uitvaartverzorgers

Je kunt verschillende uitvaartverzorgers vergelijken op basis van hun aanbod, hun tarieven, hun kwaliteit en hun reviews. Je kunt hiervoor gebruik maken van online vergelijkingssites.  Je kunt ook persoonlijke aanbevelingen vragen aan familie, vrienden of kennissen die ervaring hebben met een uitvaartverzorger.

Stap 2: Vraag een offerte aan bij de uitvaartverzorger

Je kunt een offerte aanvragen bij de uitvaartverzorger die je hebt gekozen of die je interesseert. Een offerte is een schriftelijke prijsopgave waarin alle kosten en diensten voor de uitvaart worden gespecificeerd. Een offerte geeft je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten en wat je moet betalen. Je kunt meerdere offertes aanvragen bij verschillende uitvaartverzorgers om ze te vergelijken en de beste keuze te maken.

Stap 3: Maak een afspraak met de uitvaartverzorger

Je kunt een afspraak maken met de uitvaartverzorger om de wensen en mogelijkheden voor de uitvaart te bespreken. Een afspraak geeft je de kans om de uitvaartverzorger persoonlijk te ontmoeten en te beoordelen op zijn of haar professionaliteit, betrouwbaarheid en empathie. Een afspraak geeft je ook de gelegenheid om vragen te stellen, advies te krijgen en afspraken te maken over de uitvaart.

Meest gestelde vragen

Wat verdient een uitvaartverzorger in Amsterdam?

Het salaris van een uitvaartverzorger in Amsterdam hangt af van het opleidingsniveau, de ervaring, de werkgever en de cao. Volgens het Nationale Salaris Onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit verdient een uitvaartverzorger in Nederland gemiddeld € 2.800 bruto per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 38 uur per week. Het salaris van een uitvaartverzorger in Amsterdam kan hoger of lager zijn dan dit landelijk gemiddelde, afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Is het verplicht om een uitvaartverzorger uit Amsterdam in te huren?

Het is niet verplicht om een uitvaartverzorger uit Amsterdam in te huren. Je kunt ook zelf een uitvaart regelen of een uitvaartverzorger uit een andere plaats kiezen. Het is wel belangrijk om te weten dat je aan bepaalde wettelijke regels en termijnen moet voldoen als je zelf een uitvaart regelt.

Zo moet je binnen zes werkdagen na het overlijden de uitvaart laten plaatsvinden, moet je toestemming hebben van de gemeente voor het begraven of cremeren, en moet je een arts inschakelen voor het vaststellen van de doodsoorzaak en het afgeven van een verklaring van overlijden. Als je een uitvaartverzorger inhuurt, dan zorgt hij of zij ervoor dat aan deze regels wordt voldaan, vaak is het zo dat een uitvaartverzekering de kosten van een begrafenisonderneming afdekt.

Waarom een uitvaartonderneming uit Amsterdam inschakelen?

Een uitvaartonderneming uit Amsterdam inschakelen heeft verschillende voordelen, zoals:

1. Een uitvaartonderneming uit Amsterdam kan een persoonlijke en unieke uitvaart verzorgen die past bij de wensen en tradities van de overledene en de nabestaanden.

2. Een uitvaartonderneming uit Amsterdam kan gebruik maken van de vele mogelijkheden die Amsterdam biedt voor een bijzondere en memorabele uitvaart.

3. Een uitvaartonderneming uit Amsterdam kan rekening houden met de culturele, religieuze en levensbeschouwelijke diversiteit van de inwoners van Amsterdam.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.