Sieraden voor herinnering en troost: rouwsieraden met gedenkwaardige elementen

Verlies is een onvermijdelijk onderdeel van het leven, en het omgaan met de dood van een dierbare kan een van de meest uitdagende periodes zijn die we doormaken. Het vinden van manieren om te rouwen en te herinneren is essentieel voor het verwerkingsproces.

Een van de manieren waarop mensen troost en steun vinden, is door rouwsieraden te dragen met gedenkwaardige elementen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze bijzondere sieraden, zoals bijvoorbeeld een ketting met letter en hoe ze kunnen helpen bij het koesteren van herinneringen aan geliefden.

rouwsieraden laten maken

De Betekenis van Rouwsieraden

Rouwsieraden, ook wel gedenksieraden genoemd, zijn speciaal ontworpen om troost te bieden aan mensen die rouwen. Deze sieraden hebben meestal een symbolische betekenis en kunnen worden aangepast om een blijvende herinnering aan een dierbare te bevatten. Ze dienen als een tastbare en emotionele connectie met de overledene, waardoor het rouwproces iets draaglijker wordt.

Gedenkwaardige Elementen in Rouwsieraden

Een van de meest aangrijpende aspecten van rouwsieraden zijn de gedenkwaardige elementen die ze bevatten. Hier zijn enkele van de meest voorkomende gedenkwaardige elementen in rouwsieraden:

1. Ascompartimenten

Sommige rouwsieraden hebben kleine compartimenten waar een deel van de as van de overledene in kan worden bewaard, dit worden ook wel as sieraden genoemd. Deze ascompartimenten zijn vaak subtiel verwerkt in het ontwerp van het sieraad en bieden een intieme en symbolische connectie met de overledene.

2. Haarlokken

Een haarlok van de overledene kan worden verwerkt in een rouwsieraad, zoals een medaillon of een hanger. Dit biedt een persoonlijke en fysieke herinnering aan de dierbare.

3. Gegraveerde Initialen of Datums

Sieraden kunnen worden gegraveerd met de initialen van de overledene, hun geboortedatum en overlijdensdatum, of een speciale boodschap. Deze gravures voegen een persoonlijk tintje toe aan het sieraad.

4. Fotohouders

Sommige rouwsieraden hebben kleine fotolijstjes waarin een foto van de overledene kan worden geplaatst. Op deze manier kunnen geliefden altijd naar het gezicht van de overledene kijken en herinneringen koesteren.

5. Symbolen van Troost

Rouwsieraden kunnen symbolen bevatten die troost bieden, zoals engelen, duiven, harten, of sterren. Deze symbolen kunnen helpen bij het verwerken van verdriet en het vinden van hoop in moeilijke tijden.

Het Vervaardigingsproces van Rouwsieraden

Het maken van rouwsieraden met gedenkwaardige elementen is een delicaat en zorgvuldig proces. Hier zijn enkele stappen die betrokken zijn bij het vervaardigen van deze bijzondere sieraden:

1. Consultatie

Bij het ontwerpen van rouwsieraden is er vaak een consultatie met de klant om hun specifieke wensen te bespreken. Dit omvat het kiezen van het type sieraad, het selecteren van gedenkwaardige elementen en het bespreken van eventuele gravures.

2. Ambachtelijk Ontwerp

Vervolgens wordt het sieraad ambachtelijk ontworpen door ervaren juweliers. Het ontwerp moet zowel esthetisch als functioneel zijn, waarbij de gedenkwaardige elementen naadloos worden geïntegreerd.

3. Inbrengen van Elementen

De gedenkwaardige elementen, zoals as of een haarlok, worden zorgvuldig in het sieraad ingebracht. Dit vereist precisie en vakmanschap om ervoor te zorgen dat ze veilig en discreet worden bewaard.

4. Gravure

Als de klant gravures heeft aangevraagd, worden deze met precisie en aandacht voor detail op het sieraad aangebracht. Dit kan met de hand worden gedaan of met behulp van geavanceerde graveertechnologie.

5. Afwerking en Inspectie

Het voltooide sieraad wordt grondig geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat alles perfect is. Eventuele laatste aanpassingen worden gemaakt voordat het sieraad aan de klant wordt geleverd.

Het Dragen van Rouwsieraden

Rouwsieraden kunnen op verschillende manieren worden gedragen tijdens de rouwperiode en daarna. Hier zijn enkele suggesties:

  • Draag ze dicht bij je hart: Hangers en medaillons met gedenkwaardige elementen kunnen dicht bij je hart worden gedragen, wat een symbolische betekenis heeft.
  • Dagelijkse herinneringen: Draag rouwsieraden als een dagelijkse herinnering aan de persoon die je hebt verloren.
  • Bij speciale gelegenheden: Reserveer je rouwsieraden voor speciale momenten of herdenkingsdagen om de herinnering aan je dierbare te eren.
  • Doorgeven aan volgende generaties: Sommige rouwsieraden worden doorgegeven aan volgende generaties als familie-erfstukken, waardoor de herinnering aan de overledene blijft voortleven.

We hopen dat we je hebben kunnen helpen

Rouwsieraden met gedenkwaardige elementen zijn veel meer dan alleen sieraden; ze zijn een manier om geliefden te eren, te herinneren en dicht bij ons te houden, zelfs nadat ze zijn heengegaan. Deze speciale sieraden bieden troost en steun tijdens de moeilijke rouwperiode en blijven waardevolle herinneringen voor de rest van ons leven. Ze symboliseren de eeuwige liefde en band die we delen met degenen die we hebben verloren, en bieden een tastbare connectie met hun aanwezigheid, zelfs als ze niet meer bij ons zijn.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.