overlijdensrisicoverzekering en de hypotheek, op een of twee levens afsluiten?

Het komt vaak voor dat mensen een overlijdensrisicoverzekering afsluiten in combinatie met een hypotheek. Het is dan ook vrij gebruikelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten op twee levens.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats Overlijdensrisicoverzekeringvergelijken

Betaal minder premie voor je Overlijdensrisicoverzekering

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

Twee verzekerden op een polis

Je hebt dan twee verzekerden op de polis staan, de uitkering van de verzekering komt dan na het overlijden van een van de twee verzekerden op de polis. Het is ook mogelijk om dubbel uit te laten keren door middel van de DUBO clausule.

Toch weten heel veel mensen niet dat twee lossen polissen vaak maar een klein beetje duurder is. Nu meteen een uitvaartpolis vergelijken? Druk op de groene button!

Zeker als je jong bent kunt je twee levens verzekeren voor de overlijdensrisicoverzekering

Nogmaals, het afsluiten van een dubbele polis brengt dus nogal wat voordelen met zich mee. Zo heb je als verzekerde altijd de garantie dat 1 van de 2 polissen blijft doorlopen. Ook bij een scheiding is het mogelijk om de overlijdensrisicopolis mee te nemen.

Het is belangrijk om toch eerst het verschil uit te rekenen tussen beide polissen. Je kunt dan de best afgewogen beslissing maken. Zeker als er zaken als gezondheid spelen is het belangrijk om alle opties goed te bekijken.

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek
overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Een huis huren en een overlijdensrisicoverzekering

Vaak is het zo dat als je een huis koopt dat het verplicht is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dat komt omdat de bank graag een extra garantie wil op de hypotheek. Maar hoe zit dit als je een huis huurt?

Wil je meer informatie lezen over de kosten van een overlijdensrisicoverzekering, klik dan op de link!

Niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

Als je een woning huurt dan ben je wettelijk niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Het is echter wel aan te raden om dit te doen. Het kan namelijk zo zijn dat je partner overlijdt, je wil dan wel graag in je huidige huurhuis blijven wonen.

De kosten ineens alleen dragen is voor veel mensen geen optie, en dan komt de overlijdensrisicoverzekering echt van pas. Met de overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat de lastenstijging wordt gedragen door de uitkering die door de verzekeraar wordt gestort na het overlijden van een van de verzekerden. 

Heb je al wel eens gehoord van de overlijdensrisicoverzekering van DELA? Zo niet, klik dan snel op de link.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

De website was overzichtelijk en ik kon snel een overlijdensrisicoverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met overlijdensrisicoverzekering maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op overlijdensrisicoverzekeringen

Premievrije waarde, wat is het?

Wanneer u als een heeft gekeken naar een levensverzekering, dan bent u dit woord vast tegengekomen; premievrije waarde. Veel mensen vragen zichzelf dan ook af, wat betekent dit? Wij leggen het hieronder voor je uit. Wanneer u ervoor kiest om uw polis stop te zetten,...

Levensverzekering – Alles van A-Z!

U heeft de keus uit veel verschillende soorten en vormen van levensverzekeringen. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde...

Begin nu met het vergelijken van een overlijdensrisicoverzekering

x Gedeeld