Alle informatie over levensverzekeringen op één centrale plek, profiteer NU!

Een levensverzekering, ze zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten. Echter hebben ze een ding gemeen met elkaar, het draait in alle gevallen om het leven van de desbetreffende verzekerde. Een verzekeraar keert namelijk pas uit, wanneer de verzekerde overlijdt.

Verder komt het voor dat een verzekeraar uitbetaalt wanneer de verzekerde op een bepaald moment nog leeft. Levensverzekering uitbetalen komt dan ook tegenwoordig vaak voor.

Zo zijn er genoeg levensverzekeringen die uitkeren tijdens het leven of pas bij het overlijden. Lees snel verder als u meer wilt lezen over alle mogelijkheden.

Hoe werkt een levensverzekering?

Levensverzekeringen die pas uitkeren na het overlijden van een verzekerde vallen onder de categorieën; uitvaartpolissen en overlijdensrisicoverzekeringen. Het is mogelijk om beide levensverzekering te vergelijken op onze website door middel van gebruik van de handige vergelijker.

Zoals net gezegd zijn er veel verschillende soorten en vormen, zo kunt u ook kiezen voor een levensverzekering die uitkeert wanneer de verzekerde in leven is. Dit soort levensverzekeringen vallen onder de categorieën; lijfrenteverzekeringen en kapitaalverzekeringen.

Wanneer u gebruik wilt maken van beide opties, dan wordt dit een gemengde verzekering genoemd. Beleggingsverzekeringen, spaarverzekeringen en pensioenen worden vaak als levensverzekeringen aangeduid tegenwoordig.

Wat is een levensverzekering en welke soorten zijn er?

Zoals u net al heeft kunnen lezen, is een levensverzekering een verzekering die begint met uitkeren wanneer een verzekerde overlijdt of op een vooraf afgesproken moment nog leeft.

Door middel van gebruik van een levensverzekering, bouwt u in de loop der jaren een ruim kapitaal op. U kunt dit kapitaal in de toekomst gebruiken voor verschillende doelen, denk bijvoorbeeld eens aan de hypotheekaflossing of de studie van de kinderen.

Dus wanneer u de volgende keer denkt; een levensverzekering wat is dat? Of wat is levensverzekering? Dan heeft u hier uw antwoord. Om het allemaal wat duidelijker te maken hebben we hieronder de verschillende soorten levensverzekeringen op een rijtje gezet met handige informatie.

De overlijdensrisicoverzekering

Wanneer u kiest voor een levensverzekering in de vorm van een overlijdensrisicoverzekering, dan bent u ervan verzekerd dat uw nabestaanden goed verzorgd achterblijven na uw overlijden. Het kan namelijk voorkomen, dat wanneer u een partner heeft en die komt te overlijden, dat er als gevolg van het overlijden hoge financiële kosten erbij komen.

Zo moet vaak de huur of de hypotheek ineens door een persoon betaald worden. Kiest u voor een overlijdensrisicoverzekering, dan zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet met hoge financiële zorgen komen te zitten bij uw overlijden. Zo kunnen de nabestaanden zich volledig focussen op de rouwperiode, het is immers al moeilijk genoeg.

De kapitaalverzekering

U kunt het al raden, een kapitaalverzekering is ook een levensverzekering. Bij deze soort levensverzekering wordt er gefocust op de afgesproken datum, het is de bedoeling dat de verzekerde nog leeft op de vooraf afgesproken datum bij een kapitaalverzekering.

U sluit dus een kapitaalverzekering af voor de dagelijkse bezigheden die gebeuren in het leven en u krijgt dan dus ook alleen uitbetaald wanneer u nog leeft of de afgesproken datum.

Er zijn verschillende soorten redenen waarom het slim is om een kapitaalverzekering af te sluiten. Zo kiezen mensen vaak voor deze soort levensverzekering om het aflossen van de hypotheek te vergemakkelijken, de bedrijfsschulden aflossen, kapitaal om de studie van de kinderen te betalen of toch liever voor de financiering van een vervroegd pensioen.

Al met al verzekert u uzelf van een kapitaal voor later met een specifiek vooraf gemaakt doel. Veel mensen met een hypotheek maken de keus voor een kapitaalverzekering.

De spaarverzekering, wat is het?

Een spaarverzekering is een levensverzekering wat een combinatie is met sparen en verzekeren. U betaalt wanneer u hiervoor kiest een bepaalde periode een maandelijkse premie.

Het geld wat u in de afgesproken periode heeft gespaard kan worden uitgekeerd op de vooraf afgesproken datum. Net zoals bij de kapitaalverzekering, wordt er alleen uitgekeerd wanneer de verzekerde nog in leven is op de vooraf afgesproken datum.

U ontvangt dus niks, wanneer u overlijdt voor de afgesproken datum (dit wordt ook wel het risico genoemd). Echter is het wel zo dat u zichzelf hiervoor ook kunt verzekeren, dit kan als u kiest voor een verzekering met restitutie.

U krijgt dan de betaalde premies tot aan het overlijden van de verzekerde teruggestort op uw rekening, dit gebeurt voor de einddatum van de spaarverzekering. Houd er wel rekening mee dat een spaarverzekering met restitutie extra premie kost, u loopt hierdoor immers minder risico

Wanneer is een spaarverzekering interessant?

De hoogte van de premie van een spaarverzekering kan snel oplopen, dit komt door de vele kosten die in deze premie verwerkt zitten. Het is daarom belangrijk om na te denken over het rendement wat u behaalt, wanneer u kiest voor een spaarverzekering.

Is bijvoorbeeld het rendement hoger dan een spaarrekening of deposito? Dan is het vaak een slim idee om is goed te kijken naar de spaarverzekering, dit kan u namelijk geld opleveren.

Ben er wel bewust van dat een spaarverzekering vaak wordt afgesloten voor een langere looptijd. Kies er dus alleen voor wanneer u uw spaargeld voor een langere periode kunt missen.

Wat is een lijfrentepolis?

Kiest u voor een lijfrentepolis, dan bouwt u met een lijfrentepolis in de opbouwfase een ruim aanvullend pensioen op voor in de toekomst. Het pensioen aanvullen doet u door een periodieke premie of door een eenmalige betaling van een groot bedrag. Wilt u gebruik maken van de eenmalige grote betaling, dan wordt dit ook wel een koopsompolis genoemd.

Kiest u ervoor om gebruik te maken van de periodieke premies, dan profiteert u ook van mogelijke rendementen over deze premies. Het rendement wat u kunt behalen hangt af van welke soort lijfrentepolis u gebruik wilt maken.

Zo kunt u kiezen uit drie verschillende soorten lijfrentepolissen: een beleggingspolis, een polis met een rendement wat gegarandeerd wordt of een gecombineerde lijfrentepolis.

Gecombineerde lijfrentepolis

Wilt u gebruik maken van een gecombineerde polis, dan ontvangt u een gegarandeerd rendement over uw inleg, het tweede deel van de inleg wordt gebruikt voor beleggingen door de verzekeraar.

Houd er dus rekening mee dat u rendement kunt krijgen over het tweede deel, maar ook net zo goed kunt verliezen. Het blijft immers beleggen. Bent u overtuigd van uw eigen kunsten en denkt u zelf te kunnen beleggen met het geld, dan is het vaak mogelijk om dit zelf te doen.

Waarom een levensverzekering afsluiten?

Mensen die kiezen voor deze verzekering, hebben verschillende redenen om te kiezen voor deze verzekering, maar waarom een levensverzekering dan? We hebben voor u een aantal voorbeelden bij elkaar gezet, om in te zien of een levensverzekering iets voor u is.

U kunt door gebruik van een levensverzekering kunt u uw pensioen aanvullen, uw hypotheek gemakkelijker afbetalen of een studie van de kinderen gemakkelijker financieren. Ook bij plotseling overlijden zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet met financiële problemen komen te zitten, zo wordt er bijvoorbeeld gezorgd voor inkomensaanvulling.

Zoals u kunt zien hierboven zijn er erg veel soorten levenspolissen, lees jezelf dus goed in over de verschillende mogelijkheden en de dekkingen. Heeft u dit al gedaan en weet u nu al precies wat voor soort levensverzekering u wilt afsluiten, dan kunt u direct gebruik maken van onze handige vergelijker om de goedkoopste levensverzekering en actuele aanbod in te zien.

U kunt alle prijzen van verschillende aanbieders vergelijken. We raden dit aan om gegarandeerd te zijn van de beste levensverzekering voor uw situatie.

Verschil levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering?

Het verschil tussen een levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering is er eigenlijk niet. De term levensverzekering wordt namelijk gebruikt als verzamelnaam van een aantal verzekeringen. Zo dus ook de overlijdensrisicoverzekering die valt onder de term levensverzekering.

Echter zijn er veel verschillende soorten levensverzekeringen die we op deze pagina ook hebben besproken. Een verschil levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering? Eigenlijk niet dus…

Verschillende aanbieders van levensverzekeringen

Tegenwoordig zijn er steeds meer aanbieders van levensverzekeringen. Wij hebben daarom voor u uitgebreid beschreven wat voor aanbieders er zijn met wat meer informatie over deze aanbieders.

Wij raden aan om deze goed te lezen, zo weet u direct wat u heeft aan een bepaalde aanbieder. Lees snel verder om te lezen over de aanbieders.

Reaal levensverzekering

De verzekering van Reaal is een levensverzekering die doet wat die zegt, namelijk een bepaald kapitaal uitkeren voor uw nabestaanden wanneer u er straks misschien niet meer bent. Net zoals bij veel andere levenslange verzekeringen kunnen uw nabestaanden dit kapitaal gebruiken voor kosten die ontstaan bij uw overlijden.

Zo kunnen woonlasten fors stijgen, zorglasten kunnen hoger worden en niet te vergeten al de kosten voor een mooie uitvaart. Kijk snel verder om meer te lezen over verzekeringen van Reaal.

De verzekeraar Reaal biedt verschillende soorten levensverzekeringen, we hebben ze hieronder bij elkaar gezet:

  • Overlijdensrisicoverzekering van Reaal
  • Uitvaartverzekering van Reaal
  • Lijfrenteverzekering van Reaal

Wilt u meer lezen over de eigenschappen van deze soorten verzekeringen, dan raden we u aan om te kijken naar de uitleg van de verschillende levensverzekeringen.

Reaal levensverzekering afkopen

Het is mogelijk bij Reaal om uw polis stop te zetten, u ontvangt dan de waarde die is opgebouwd in een looptijd. Dit wordt ook wel afkopen levensverzekering genoemd. Levensverzekering afkopen bij de verzekeraar Reaal is dus mogelijk. Echter is het natuurlijk wel zo, dat de levensverzekering stopt met bestaan. Het afkopen van een levensverzekering is niet zomaar gepiept, het kan namelijk wat gevolgen met zich meebrengen.

Een levensverzekering afkopen bij Reaal is niet altijd mogelijk, dit kan namelijk grote gevolgen hebben. Wanneer uw levensverzekering bijvoorbeeld gekoppeld zit aan een lening of hypotheek heeft u eerst de toestemming nodig van de geldverstrekker voordat u de verzekering kunt afkopen. Houd er ook rekening mee dat het afkopen gevolgen kan hebben voor uw inkomstenbelasting.

Aegon levensverzekering

De verzekeraar biedt levensverzekeringen aan voor mensen met een speciaal doel. Het fijne bij Aegon is de mogelijkheid om uw verzekering te kunnen aanpassen tijdens de looptijd van uw contract. Zo kunt u zelfs kiezen voor stopzetten, als u dit wenst.

Net zoals bij alle andere aanbieders moet u ook opletten voor de gevolgen van een levensverzekering afkopen. Uw belasting over uw inkomen kan toenemen of u gegarandeerde bedrag wordt aangepast tot een lager bedrag. Levensverzekering Aegon is dus zeker een aanbieder, die u kunt gaan bekijken.

Verschillende soorten levensverzekeringen Aegon

Ook Aegon biedt verschillende soorten levensverzekeringen aan zoals overlijdensrisicoverzekeringen van Aegon, maar ook kapitaalverzekering en lijfrente verzekeringen. We hebben een paar voorbeelden van levens- of beleggingsverzekering van Aegon: ‘Spaarbeurs’, ‘Garantie Inkomen’, ‘Koersplan’ en ‘Fundplan’.

Aegon levensverzekering uitkeren

Wanneer u levensverzekering afloopt is het natuurlijk vanzelfsprekend, dat u een bedrag krijgt uitgekeerd. De waarde die u door afloop van het contract krijgt uitgekeerd, wordt bepaald op basis van de slotkoers die van toepassing was op de laatste werkdag voor de einddatum van uw levenspolis. Houdt dus rekeningen met de weekenden als u wilt zien wat u krijgt uitgekeerd.

De waarde die u krijgt, wanneer u kiest voor Aegon levensverzekering uitkeren, kunt u terugvinden op de website van Aegon. U kunt de koers vinden op de pagina fondsen & koersen, klik op de link om direct de waarde in te zien.

Zorg ervoor dat u tijdig laat weten aan Aegon dat u uw levensverzekering wilt stopzetten. Er wordt dan zo snel mogelijk actie ondernomen door verzekeraar Aegon. Lees jezelf altijd goed in over levensverzekering uitbetalen, dit is verstandig.

FBTO levensverzekering

FBTO is een grote naam in de verzekeringswereld. Zo bieden ze dus ook levensverzekeringen aan, in verhouding met andere verzekeraars biedt FBTO maar weinig soorten levensverzekeringen.

Zo zijn ze sinds kort gestopt met de lijfrente verzekeringen. U kunt er wel nog steeds voor kiezen om een uitvaartverzekering of overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij FBTO.

Centraal Beheer levensverzekering

Volgens de verzekeraar Centraal Beheer is het verstandig om een levenspolis af te sluiten. Dit zodat uw nabestaanden zonder financiële zorgen verder kunnen na uw overlijden.

De extra kosten kunnen flink oplopen door bijvoorbeeld: kosten van studie van de kinderen, kinderopvang, de hypotheek, huur of schuld die nog afbetaald moet worden. Allemaal extra kosten die komen kijken bij het plotseling overlijden van uw partner of uzelf. U kunt zichzelf hiervoor verzekeren door te kiezen voor een Centraal Beheer levensverzekering.

De bekendste verzekeringen zijn toch de uitvaartverzekeringen en de overlijdensrisicoverzekeringen van Centraal Beheer. Ook biedt Centraal Beheer andere levensverzekering aan. Zo kunt u kiezen voor een lijfrenteverzekering, een kapitaalverzekering of toch maar een gemengde verzekering.

Levensverzekering afkopen

Het is tegenwoordig mogelijk om een levenspolis af te kopen. Echter is het wel belangrijk om te kijken van welke levensverzekering u gebruikt maakt.

Afkopen levensverzekering kan niet bij elke soort levensverzekering. Zo kunt u een overlijdensrisicoverzekering niet afkopen. We vertellen er hieronder wat meer over.

Waarom kan u geen overlijdensrisicoverzekering afkopen?

Dit komt doordat u tijdens de looptijd geen kapitaal heeft opgebouwd. Er wordt namelijk alleen uitgekeerd bij een overlijdensrisicoverzekering wanneer de verzekerde binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Als u de waarde van de verzekering wilt terug ontvangen, dan heet dit afkopen en aangezien u geen waarde opbouwt kunt u ook niks terugvragen.

Wel is het mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering maandelijks op te zeggen, dit kan op de premievervaldatum. Echter moet het wel zo zijn, dat u een maandelijkse premie betaalt. Betaalt u een jaarlijkse premie? Dan kunt u dus jaarlijks opzeggen. Ook wordt daarnaast vaak de mogelijkheid geboden bij veel aanbieders om de levensverzekering afkopen berekenen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Gemengde levensverzekering & kapitaalverzekering afkopen

Als u een kapitaalverzekering gecombineerd heeft met een overlijdensdekking verzekering, dan wordt dit in de verzekeringswereld een gemengde levensverzekering genoemd. Net zoals bij een overlijdensrisicoverzekering kunt u met een gemengde kapitaalverzekering per premievervaldatum de verzekering opzeggen. Wanneer u dit doet, wordt dit ook afkopen genoemd.

Dit komt doordat u met deze gemengde levensverzekering spaart en dus een gespaard bedrag kunt terugkrijgen bij afkoop. Echter krijgt u niet het totale bedrag terug, er wordt van te voren een afkoopbedrag berekend door de verzekeraar. Let wel op bij afkopen levensverzekering vanwege de financiële gevolgen die erbij komen kijken. We raden dan ook altijd aan om levensverzekering berekenen in overweging te nemen.

Waar moet u op letten tijdens levensverzekering afkopen?

Wanneer u een levensverzekering wilt afkopen, is het belangrijk om te kijken naar de afkoopwaarde van de verzekering. Deze afkoopwaarde levensverzekering verschilt per verzekeraar en hangt af van welke afkoopwaarde u heeft opgebouwd. Zo krijg u bijvoorbeeld een hogere afkoopwaarde voor uw levensverzekering, wanneer u lang gebruikt van een levensverzekering.

Zo krijgt u een lage afkoopwaarde levensverzekering, wanneer u nog niet lang gebruik maakt van de verzekering, dit komt omdat u nog niet veel krediet heeft opgebouwd. We leggen het hieronder uitgebreider uit.

Afkoopwaarde berekenen

U krijgt een afkoopwaarde op basis van het opgebouwde krediet van de levensverzekering. Deze waarde wordt gebaseerd op de rendement van de inleg, de periodieke inleg en alle kosten die voor zijn gevallen. Let wel op met afkopen, dit is namelijk niet vaak in uw voordeel door de hoge kosten die in rekening worden gebracht bij een afkoop. De berekening wordt vaak op deze manier vastgesteld door de verzekeraars.

Wat kost een levensverzekering?

Een levensverzekering is vanzelfsprekend niet gratis, maar we willen wel altijd een goedkope levensverzekering. Zo moet u vaak maandelijks een premie betalen aan de verzekeraar. Veel mensen hebben vragen over kosten van de levensverzekeringen. Kosten levensverzekering zijn verschillend van elkaar.

We kunnen u nu al vertellen, dat dit geen vaste premie is voor elke soort levensverzekering. Zo wordt er naar verschillende factoren gekeken zoals: leeftijd, of u gezond bent, welk bedrag u wilt verzekeren en of dat de mogelijke verzekerde rookt ja of nee.

Productkosten

Ook wordt er bij de premie vaak productkosten toegevoegd, dit zijn kosten die worden gemaakt voor de medische keuring en de administratie werkzaamheden. Bekijk snel onze vergelijker om direct de kosten levensverzekering te kunnen inzien.

U krijgt een overzicht van alle aanbieders van levensverzekeringen, zo kunt u een weloverwogen keuze maken. Verder is het fijn om te zien wat een verzekering kost per maand, afgestemd op uw wensen.

Ga voor de goedkope levensverzekering, maar let wel op uw dekking. Het is namelijk niet altijd slim om voor de goedkoopste levensverzekering te gaan, soms zijn er wat duurdere die beter bij uw persoonlijke situatie passen.

Premies levensverzekering aftrekbaar bij de Belastingdienst?

Levensverzekering belasting, bestaat het eigenlijk? We kunnen u mededelen dat het niet mogelijk is om de premie van de overlijdensrisicoverzekering af te trekken van de belasting. Zelfs wanneer u wordt verplicht vanuit de bank i.v.m. de hypotheek om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, dan is het helaas ook niet mogelijk om deze premie aftrekbaar te maken bij de Belastingdienst.

Bij de kapitaalverzekering is het in sommige gevallen niet nodig om belasting te betalen over de waarde van uw kapitaalverzekering. Er zijn een aantal zaken waar dit afhankelijk van is. We sommen ze hieronder voor u op;

  • Er wordt gekeken naar de waarde van uw bezittingen. Het is namelijk zo dat uw belastingvrijstelling krijgt tot een bepaald vastgesteld vermogen. Dit wordt ook wel het heffingsvrij vermogen genoemd. Het is niet verplicht om bezittingen aan te geven bij de belasting, wanneer deze waarde valt onder het heffingsvrij vermogen.
  • Uw ingangsdatum van uw kapitaalverzekering. Het kan namelijk zijn dat de waarde van uw verzekering vrijgesteld kan zijn voor de belasting. U kunt dit terugvinden in de jaaropgave. Een pluspunt is dan dus ook dat de waarde niet meetelt met de totale bezittingen, die vallen in belasting box 3.
  • Als u beschikt over een kapitaalverzekering eigen woning. Dan wordt er geen fiscale opgave geëist door de Belastingdienst. Er is daarbij dus geen sprake van levensverzekering belasting

Zorg ervoor dat u deze informatie goed doorleest om hoge fiscale gevolgen te voorkomen.

Uitvaartverzekering premie aftrekbaar?

Ook merken we dat veel mensen vragen hebben over de fiscale aftrekbare kosten van een uitvaartverzekering. Er is een simpel antwoord op deze vraag; nee, dit is helaas niet mogelijk. Door nieuwe regel- en wetgeving sinds 2009 is het niet meer mogelijk om de premie die u betaalt te laten aftrekken van het belastbaar inkomen. Lees er meer over in ons artikel over de uitvaartverzekering en belasting.

Echter zijn er wel een paar situaties, hoe u aanspraak kunt maken op belastingvoordeel, we hebben ze hieronder voor u bij elkaar gezet;

  • Kiest u voor een koopsom uitvaartverzekering? Dan kan u belastingvoordeel ontvangen door in één keer een vooraf afgesproken bedrag te betalen om de uitvaart te dekken.
  • Wanneer u kiest voor een uitvaartdeposito.
  • Als u kiest voor eigen financiering van de uitvaart.
  • De uitkering van de levensverzekering is belastingvrij.

Kijk dus altijd goed of een van deze situaties van toepassing is op uw persoonlijke situatie.

Levensverzekering en de hypotheek

Het kan voorkomen, dat wanneer u een hypotheek afsluit, dat u verplicht kan worden om een levensverzekering af te sluiten. Er wordt dan vaak gezegd dat u een overlijdensrisicoverzekering moet afsluiten bij uw hypotheek.

Hierdoor zijn uw nabestaanden en uw bank verzekerd van een krediet voor de hypotheeklening. Zo kan uw partner altijd nog de hypotheek financieren.

Is een levensverzekering bij een hypotheek altijd verplicht?

Als u ervoor heeft gekozen om te kiezen voor een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan is de overlijdensrisicoverzekering verplicht. Dit is verplicht wanneer uw hypotheek een waarde heeft wat gelijk staat aan 80% van de woning.

Als u gebruik maakt van een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie, dan is het vaak niet verplicht vanuit de bank om een overlijdensrisico verzekering af te sluiten.

Echter willen we u wel meegeven, dat het slim is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten gecombineerd met een hypotheek, zo komen uw nabestaanden niet met hoge financiële kosten te zitten.

Levensverzekering vergelijken

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er veel verschillende soorten levensverzekeringen. Het is daarom van groot belang dat u een levenspolis kiest die perfect bij uw wensen aansluit. Wij bieden daarom een handige vergelijker waardoor een levensverzekering vergelijken mogelijk wordt.

Ook kunt u zien wat een levensverzekering per maand kost. Daarnaast bieden vrijwel alle verzekeraars een optie om alle soorten levensverzekeringen te bereken. Een levensverzekering vergelijken is al binnen enkele minuten gebeurd, zo bespaart u direct veel geld.

Conclusie

Wij raden aan om te kijken naar een levensverzekering. Op deze manier zijn uw nabestaanden altijd verzekerd tegen onverwachte hoge kosten bij een plotseling overlijden. Tegenwoordig zijn er steeds meer levensverzekeringen beschikbaar tegen voordelige prijzen.

Bekijk het volledige aanbod in onze handige vergelijker en kies vervolgens de levensverzekering aanbieder die het best aansluit op uw wensen. De beste levensverzekering is binnen enkele minuten gevonden en zo gepiept. We wensen u succes en hopen dat u kunt profiteren.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 13-07-1990 (31 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 100.000,-
1
Dienstenpakket LeefdoorPlan
4,0
Rated 4,0 out of 5
7 reviews 4,0/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen en partner zijn niet gratis meeverzekerd.

4.78

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 4,78,-
Distributiekosten € 16,80,-
Poliskosten € 6,50,-

*Eenmalige distributiekosten van € 16,80,-. Deze kosten worden over een periode van 10 jaar verrekend met de maandelijkse premie, wat neerkomt op € 0,14 per maand.

**De poliskosten kunnen verschillen per betalingsperiode. Er kan gekozen worden uit jaarlijkse betaling, half jaar betaling, kwartaal betaling of maandelijkse betaling.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van DELA. Deze verzekering is dan ook pas af te sluiten tussen een leeftijd van 18 en 65 jaar.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van DELA te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De minimale looptijd waarvoor gekozen moet worden is 10 jaar. Deze overlijdensrisicoverzekering loopt tot een maximale leeftijd van 75 jaar. Bij DELA kun je zelf de duur van de looptijd bepalen. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en waar je de verzekering voor afsluit.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 16,80,-.

Deskundig en goede hulp

Rated 4,0 out of 5
29/03/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Kyra

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/03/2022

goede dekking

Jasper Jansen

DELA overlijdensrisicoverzekering

Rated 5,0 out of 5
03/02/2022

Met het verzekerde bedrag een mooie uitvaart kunnen realiseren voor mijn vader, goede hulp gehad na het overlijden van dela

M. de Boer

Behulpzaam

Rated 3,0 out of 5
19/09/2021

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Louke

Prima

Rated 4,0 out of 5
09/09/2021

Een prima verzekering.

Bertie
2
Dienstenpakket ORV
4,1
Rated 4,1 out of 5
7 reviews 4,1/5
Verzekerd bedrag
€ 100.000,-

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Met een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering staat het bedrag dat wordt uitgekeerd bij een overlijden vast. Het bedrag blijft de gehele looptijd hetzelfde. De premie van deze verzekering blijft ook over de hele looptijd gelijk. Daarnaast is een annuïtaire of lineaire verzekeringsvorm ook mogelijk.

Kinderen & partner gratis meeverzekerd?

Nee, kinderen & partner zijn niet gratis meeverzekerd.

6.33

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Maandelijkse premie € 6,33,-
Distributiekosten € 69,-
Poliskosten

*Eenmalige distributiekosten van € 69,-.

**Centraal Beheer hanteert enkel distributiekosten en maandelijkse premie.

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd bij een overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer.

Hypotheek & de overlijdensrisicoverzekering

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak vereist vanuit de bank of kredietverstrekker. Het is dan ook mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer te koppelen aan de hypotheek, dit wordt ook wel verpanden genoemd.

Welke looptijd kan gekozen worden?

De overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer kan worden afgesloten voor personen met een minimale leeftijd van 15 jaar, hierbij moet de verzekeringnemer minimaal 18 jaar oud zijn. De polis loopt tot maximaal 75 jarige leeftijd en moet minimaal actief worden voor de leeftijd van 68 bereikt wordt.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij Centraal Beheer apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig € 69,-.

behulpzaam

Rated 5,0 out of 5
20/05/2022

Iedereen was behulpzaam, dacht mee, was flexibel en dacht in oplossingen. De aanvraag van mijn verzekering was zo geregeld!

Anita

Duidelijk

Rated 5,0 out of 5
13/05/2022

Je krijgt duidelijk en snel de informatie die je nodig hebt. Ook na het afsluiten is de uitleg helder.

Jan

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
17/02/2022

Goed geholpen na overlijden van dierbare. Alles regelen was nieuw voor me maar zo gedaan uiteindelijk

Willie-love

Deskundig personeel

Rated 4,0 out of 5
13/01/2022

Ik ben deskundig en goed geholpen. Aanpassingen aan de verzekering werden snel afgehandeld.

Anna

Centraal Beheer overlijdensrisicoverzekering

Rated 4,0 out of 5
01/01/2022

Zat met wat vragen en moest vrij lang wachten bij de klantenservice helaas, uiteindelijk wel goed op weg geholpen door een werknemer van Centraal Beheer

S. Jansen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.