Waar moet je allemaal op letten als je een uitvaartverzekering met medische acceptatie wil afsluiten? Lees onze gids en kom alles te weten over dit belangrijke onderwerp.

Uitvaartverzekering zonder medische acceptatie

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie. Dat is mogelijk bij sommige uitvaartverzekeraars, je moet dan wel gebruik maken van de zogenoemde Carenzjaren. Bekijk hier de beste uitvaartverzekeringen van 2022.

De reden voor deze wachtjaren heeft te maken met het risico dat een verzekeraar loopt als je een uitvaartverzekering zonder medische keuring afsluit. Doorgaans betekent dit bijvoorbeeld dat de polis pas na 2 jaar uitkeert, indien je binnen de eerste 2 jaar komt te overlijden wordt er niet uitgekeerd door de verzekeraar.

Indien je geen gebruik wil maken van de wachtjaren kun je een uitvaartverzekering met gezondheidsvragen zoeken, aan de hand van een gezondheidsverklaring wordt er dan een inschatting gemaakt van het risico.

Gezondheidsredenen

Een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie kan om bepaalde gezondheidsredenen nodig zijn. Als je door meerdere uitvaartverzekeraars wordt geweigerd kun je zonder moeite een polis zonder medische acceptatie vinden. Je hoeft dan alleen risico te houden met de wachtperiode, zodra die voltooid is ben je gewoon verzekerd. Normaliter geldt een wachtperiode van twee jaren, maar dit kan per situatie afwijken.

Risico verzekeraar verkleinen

De wachttijd wordt ingesteld omdat de uitvaartverzekeraar een groter risico loopt omdat er geen medische keuring is uitgevoerd. Om het risico te verkleinen wordt er een wachttijd gehanteerd zodat iedereen, ongeacht de gezondheid zich kan verzekeren. De wachtjaren gaan direct in als de uitvaartverzekering zonder medische acceptatie is afgesloten.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een goedkope begrafenisverzekering in Nederland.

Overlijden binnen wachtjaren

Als je komt te overlijden binnen de wachtjaren wordt alleen het bedrag dat tot dan toe aan premie is betaald uitgekeerd. Dat bedrag kan eventueel nog verhoogd worden als er geld overblijft min de kosten van de uitvaartverzekeraar. Indien je binnen de wachtjaren komt te overlijden als gevolg van een ongeluk wordt er overigens wel gewoon volledig uitgekeerd. Het is wel belangrijk om de voorwaarden te bekijken omdat dit kan afwijken per verzekeraar.

Hogere premie

Het kan ook zijn dat de medische acceptatie wordt omgezet naar een hogere premie. Je wordt dan niet afgewezen maar betaalt een hoger maandelijks bedrag aan premie om het risico te verkleinen.

Aanvraag afgewezen

Indien de aanvraag wordt afgewezen is het mogelijk om een gesprek aan te gaan met de uitvaartverzekeraar. Wellicht zijn er mogelijkheden beschikbaar om een behoorlijke dekking mogelijk te maken. Het is mogelijk om een herbeoordeling aan te vragen als de termijn voor afwijzing is verstreken.

Het kan natuurlijk zijn dat je gezondheid vooruit is gegaan. Bij de meest verzekeraars kun je een herbeoordeling van je aanvraag een keer per vijf jaar aanvragen.

Medische acceptatie en chronische ziekte

Een verzekeraar hoef niemand verplicht toe te laten tot de verzekering. Als je een chronische ziekte hebt kan het daarom soms lastig zijn om door de medische acceptatie te komen. Een chronische ziekte hoeft zeker niet tot een afwijzing te leiden, door de Carenzjaren kun je het risico behoorlijk goed afdekken.

Ook kun je er voor kiezen om een hogere premie te betalen voor de polis. Bij een chronische ziekte is het van belang om alle verzekeraars goed langs elkaar te houden, misschien nog belangrijker dan het normaliter al is, dat komt omdat het van cruciaal belang is hoe een uitvaartverzekeraar. omgaat met je ziekte en de gevolgen die hier tegenover staan.

Gezondheidsverklaring

Het kan ook zijn dat je een gezondheidsverklaring moet tekenen. Dat betekent dat je een aantal vragen moet beantwoorden over de gezondheid. Deze vragen moeten in alle eerlijkheid worden beantwoord. Als de gezondheidsverklaring is ingeleverd wordt deze beoordeeld door een verzekeraar.

De medische acceptatie wordt bij uitvaartverzekeraars beoordeeld door medisch acceptanten die speciaal zijn opgeleid. Deze acceptanten staan onder leiding van een ervaren medisch adviseur, deze adviseur is een arts.

Medische acceptatie uitvaartverzekering bekijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op