Vanaf welke leeftijd uitvaartverzekering?

Hoewel je als jongere nog niet nadenkt over je eigen begrafenis of crematie, is het verstandig om al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering te overwegen. Vanaf 18 jaar kun je zelfstandig een begrafenisverzekering afsluiten. Ben je jonger dan 18? Dan hebben je ouders vaak de optie om je op te nemen in hun eigen uitvaartverzekering. Een voordeel van vroeg verzekeren is dat de premie lager is, maar je betaalt dan wel langer premie. Onder de streep betaal je waarschijnlijk meer als je al op jonge leeftijd begint. Toch is het soms behulpzaam om op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Je nabestaanden kunnen dan een waardig afscheid voor je regelen, ook als je jong overlijdt.

Waarom een uitvaartverzekering op jonge leeftijd?

Het is onaangenaam om over te denken, maar ook jongeren overlijden soms onverwacht. Zonder uitvaartverzekering kunnen nabestaanden achterblijven met de hoge kosten van een begrafenis of crematie, die in Nederland snel tussen de €7.500 en €11.000 bedragen. Een uitvaartverzekering dekt deze kosten en beschermt je nabestaanden tegen financiële lasten.

Kinderen zijn vanaf hun geboorte tot 18 of 20 jaar meestal gratis of voor een lage premie meeverzekerd op de polis van hun ouders. Zodra je volwassen bent, begin je zelf de premie voor je eigen uitvaartverzekering te betalen. Als je geen uitvaartverzekering van je ouders hebt gekregen, kun je vanaf je 18e zelf een verzekering afsluiten.

Waar op letten bij een uitvaartverzekering op jonge leeftijd?

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering is het belangrijk om te beslissen tussen een natura- of kapitaalverzekering. Een naturaverzekering dekt specifieke diensten en producten voor je uitvaart, zoals de zaalhuur en de kist, terwijl een kapitaalverzekering een geldbedrag uitkeert waarmee je nabestaanden je uitvaart kunnen regelen. Ga uitvaartverzekeringen vergelijken om de beste premie te vinden die het beste past bij jouw wensen.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen