Afbeelding1

De dood is een onvermijdelijk onderdeel van het leven, en hoewel het een moeilijk onderwerp is, is het belangrijk om voorbereid te zijn. Een uitvaartverzekering speelt hierin een cruciale rol. Dit artikel belicht hoe een uitvaartverzekering de last voor geliefden kan verminderen, door de financiële en organisatorische druk van een uitvaart te verlichten.

Financiële zekerheid bieden

Een uitvaartverzekering biedt financiële zekerheid. Wanneer je overlijdt, worden de kosten voor je uitvaart gedekt door de verzekering. Dit betekent dat je familie niet geconfronteerd wordt met hoge uitvaartkosten. De kosten van een begrafenis of crematie kunnen aanzienlijk zijn, en niet iedereen heeft het vermogen om deze onverwachte kosten te dekken. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, zorg je ervoor dat je geliefden zich geen zorgen hoeven te maken over financiële lasten in een periode van rouw.

Daarnaast kan een uitvaartverzekering helpen bij het plannen van de uitvaart volgens jouw wensen. Je kunt specifieke wensen aangeven voor je uitvaart, zoals het type ceremonie, de muziek, en de locatie. Dit helpt je geliefden om een uitvaart te organiseren die jouw leven eer aandoet, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over of ze jouw wensen wel juist interpreteren.

Tot slot biedt een uitvaartverzekering flexibiliteit. Je kunt kiezen uit verschillende soorten verzekeringen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en financiële situatie. Dit kan variëren van een eenvoudige dekking die alleen de basisdekking biedt, tot een uitgebreide polis die extra diensten en ondersteuning omvat. Door de juiste verzekering te kiezen, kun je zorgen voor een waardig afscheid dat past binnen je budget.

Verminderen van organisatorische stress

Het organiseren van een uitvaart kan een uitdagende en stressvolle taak zijn. Met een uitvaartverzekering worden veel van deze organisatorische taken uit handen genomen. Veel verzekeraars bieden diensten aan die helpen bij het regelen van de uitvaart, van het kiezen van een uitvaartondernemer tot het regelen van bloemen en vervoer. Dit vermindert de druk op je geliefden tijdens een al emotioneel belastende tijd.

Bovendien kan de ondersteuning van een uitvaartverzekeraar cruciaal zijn bij het navigeren door de complexe juridische en administratieve processen die komen kijken bij een uitvaart. Van het verkrijgen van de nodige vergunningen tot het afhandelen van de nalatenschap, een uitvaartverzekering kan helpen om deze processen soepel en efficiënt te laten verlopen.

Een interessant aspect is dat het beheren van een uitvaartverzekering vergelijkbaar kan zijn met het beheren van financiën in andere gebieden, zoals bij een casino online Nederland. Net zoals je strategisch moet denken en plannen bij online gokken, vereist het kiezen van de juiste uitvaartverzekering ook zorgvuldige overweging en planning. Het gaat erom de beste optie voor je persoonlijke situatie te vinden.

Emotionele ondersteuning bieden

Naast financiële en organisatorische hulp, biedt een uitvaartverzekering ook emotionele ondersteuning. Veel uitvaartverzekeringen bieden toegang tot rouwbegeleiding en ondersteuning voor je geliefden. Dit kan een belangrijke bron van troost en steun zijn in een moeilijke tijd. Het hebben van een professional om mee te praten kan helpen bij het verwerkingsproces.

De emotionele last van het organiseren van een uitvaart kan overweldigend zijn. Een uitvaartverzekering kan helpen om een deel van deze last te verlichten door begeleiding en ondersteuning te bieden bij het maken van beslissingen die overeenkomen met jouw wensen en die van je familie. Dit zorgt ervoor dat de uitvaart een waardige afspiegeling is van het leven dat gevierd wordt.

Tot slot kan een uitvaartverzekering je geliefden helpen om samen te komen en steun bij elkaar te vinden. Door praktische zaken zoals financiën en organisatie uit handen te nemen, kunnen ze zich concentreren op het herinneren en eren van jouw leven, en op het vinden van troost bij elkaar.

Flexibiliteit in uitvaartplanning

De flexibiliteit die een uitvaartverzekering biedt, is een belangrijk voordeel. Je kunt een verzekering kiezen die past bij jouw unieke wensen en voorkeuren. Of je nu een traditionele begrafenis, een crematie, of een niet-traditionele ceremonie wenst, er zijn opties beschikbaar die aan jouw behoeften voldoen.

Een ander aspect van flexibiliteit is de mogelijkheid om de verzekering aan te passen naarmate je situatie verandert. Je kunt de dekking of de details van de uitvaart aanpassen als je wensen in de loop van de tijd veranderen. Dit zorgt ervoor dat de uitvaart altijd aansluit bij jouw huidige levenssituatie en wensen.

De flexibiliteit strekt zich ook uit tot de betalingsopties. Je kunt kiezen voor verschillende betalingsplannen, zoals een eenmalige premie of gespreide betalingen over een langere periode. Dit maakt het mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten die past binnen je financiële mogelijkheden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de uitvaart.

Gemoedsrust voor jou en je geliefden

Ten slotte biedt een uitvaartverzekering gemoedsrust. Weten dat alles geregeld is voor je uitvaart, kan een grote bron van comfort zijn. Het helpt om te weten dat je geliefden niet overbelast zullen worden met financiële zorgen of organisatorische problemen tijdens een periode van rouw.

Het biedt ook gemoedsrust voor je geliefden. Zij kunnen zich troosten met de gedachte dat ze jouw laatste wensen kunnen respecteren en uitvoeren zonder extra stress. Dit kan hen helpen om zich te richten op het rouwproces en het herdenken van jouw leven, in plaats van zich zorgen te maken over praktische zaken.

Een uitvaartverzekering zorgt er ook voor dat je geliefden niet voor moeilijke financiële beslissingen komen te staan. Ze hoeven niet te beslissen tussen wat ze zich kunnen veroorloven en wat ze voor jouw uitvaart zouden willen doen. Dit kan helpen om potentiële conflicten of schuldgevoelens te voorkomen, en zorgt voor een meer harmonieuze en respectvolle uitvaartervaring.

Conclusie

Een uitvaartverzekering is meer dan alleen een financieel product; het is een manier om zorg en ondersteuning te bieden aan je geliefden in een tijd van verlies. Door de financiële, organisatorische en emotionele lasten te verlichten, kunnen je geliefden zich concentreren op wat echt belangrijk is: het herdenken van je leven en het vinden van troost bij elkaar. Het biedt niet alleen gemoedsrust voor jezelf, maar ook voor de mensen die je achterlaat.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.