pexels polina tankilevitch 5585791 1

Een uitvaartverzekering is meer dan alleen een financiële regeling; het is een manier om zekerheid en rust te bieden in een tijd van verdriet. Dit artikel belicht hoe een uitvaartverzekering je kan helpen bij het plannen van een waardig afscheid, waarbij elk aspect van het proces wordt overwogen. Van financiële dekking tot emotionele steun, een uitvaartverzekering biedt een uitgebreide oplossing voor een van de meest uitdagende momenten in het leven.

Financiële zekerheid voor nabestaanden

Een uitvaartverzekering verlicht de financiële last voor nabestaanden. Het biedt de nodige middelen om de uitvaartkosten te dekken zonder dat je dierbaren zich zorgen hoeven te maken over financiële belemmeringen. Deze verzekering garandeert dat de kosten voor de uitvaartdienst, de kist, bloemen, en andere uitgaven gedekt zijn.

Daarnaast zorgt een uitvaartverzekering voor een vlotte afhandeling van de financiën. Nabestaanden hoeven niet te wachten op de afwikkeling van een nalatenschap of andere juridische procedures. Dit stelt hen in staat om zich te concentreren op het rouwproces, in plaats van op financiële zorgen.

Ten slotte biedt een uitvaartverzekering flexibiliteit in uitvaartkeuzes. Of je nu een traditionele begrafenis, crematie of een persoonlijke ceremonie voor ogen hebt, de verzekering kan worden aangepast aan je specifieke wensen. Dit zorgt ervoor dat je afscheid kunt nemen op een manier die bij jou en je levensvisie past.

Emotionele steun en begeleiding

Het plannen van een uitvaart kan overweldigend zijn, maar een uitvaartverzekering biedt naast financiële ook emotionele steun. Veel verzekeraars bieden diensten zoals rouwbegeleiding en emotionele ondersteuning voor de nabestaanden, wat essentieel is in deze moeilijke periode.

Daarnaast helpen uitvaartverzekeraars vaak bij het regelen van de uitvaart. Dit omvat het adviseren over de keuze van de uitvaartondernemer, de locatie, en andere logistieke aspecten. Door deze hulp kunnen jij en je dierbaren zich richten op persoonlijke momenten van herinnering en afscheid.

Een interessante vergelijking kan worden gemaakt met het gemak van online casino ideal zonder registratie. Net zoals deze diensten een zorgeloze ervaring bieden zonder de noodzaak van een complexe registratie, zo biedt een uitvaartverzekering een naadloze en ongecompliceerde ondersteuning tijdens een uitvaartproces.

Persoonlijke wensen en voorkeuren

Een uitvaartverzekering stelt je in staat om je eigen uitvaart vooraf te plannen. Dit geeft je de vrijheid om je persoonlijke wensen en voorkeuren vast te leggen, wat een grote troost kan zijn voor je nabestaanden.

Deze voorbereiding helpt bij het verminderen van onzekerheid en conflicten binnen de familie. Wanneer je wensen duidelijk zijn vastgelegd, is er minder ruimte voor interpretatie of onenigheid over wat je zou hebben gewild.

Bovendien biedt een uitvaartverzekering de mogelijkheid om unieke elementen toe te voegen aan de uitvaartceremonie. Of het nu gaat om een specifieke religieuze dienst, een persoonlijk muziekstuk of een unieke locatie, de verzekering helpt bij het realiseren van deze specifieke wensen.

Duurzaamheid en toekomstgerichtheid

Een uitvaartverzekering kan ook een duurzame en toekomstgerichte keuze zijn. Veel verzekeraars bieden nu groene of eco-vriendelijke uitvaartopties, wat overeenkomt met een groeiende behoefte aan duurzaamheid in alle aspecten van het leven.

Deze groene uitvaarten kunnen variëren van biologisch afbreekbare kisten tot natuurvriendelijke asbestemmingen. Het kiezen voor een duurzame uitvaart is een manier om een blijvende positieve impact op de planeet achter te laten.

Daarnaast zorgen uitvaartverzekeringen ervoor dat je uitvaart in lijn is met de toekomstige ontwikkelingen en trends. Of het nu gaat om technologische innovaties in de uitvaartbranche of veranderende maatschappelijke normen, een uitvaartverzekering kan zich aanpassen aan deze veranderingen.

Bescherming tegen onvoorziene omstandigheden

Een uitvaartverzekering biedt bescherming tegen onvoorziene omstandigheden. Het leven is onvoorspelbaar, en een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat je voorbereid bent op onverwachte situaties.

Het biedt ook een vangnet voor gezinnen met een beperkt budget. In tijden van economische onzekerheid kan de zekerheid van een uitvaartverzekering een belangrijke steunpilaar zijn.

Ten slotte draagt een uitvaartverzekering bij aan gemoedsrust. Weten dat alles geregeld is, kan een grote bron van troost zijn, zowel voor jou als voor je dierbaren.

Conclusie

Een uitvaartverzekering is een essentieel instrument voor het plannen van een waardig afscheid. Het biedt niet alleen financiële zekerheid, maar ook emotionele steun, persoonlijke aanpassingen, duurzame opties en bescherming tegen onvoorziene omstandigheden. Door te kiezen voor een uitvaartverzekering, kun je rust vinden in de wetenschap dat jouw afscheid wordt verzorgd op een manier die jouw leven eer aandoet en je dierbaren ontlast.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.