In een wereld vol onvoorspelbaarheden biedt een uitvaartverzekering jonge gezinnen een zekerheid die vaak over het hoofd wordt gezien. Het idee van een uitvaartverzekering kan ontmoedigend lijken, vooral voor jonge gezinnen die zich richten op het leven en de toekomst. Echter, het vroegtijdig overwegen van zo’n verzekering kan een bron van rust en financiële stabiliteit zijn. Dit artikel belicht waarom het essentieel is voor jonge gezinnen om deze stap te overwegen en hoe het hen kan helpen in tijden van nood.

Financiële zekerheid in onzekere tijden

Uitvaartverzekeringen bieden financiële zekerheid in tijden van verlies. Wanneer een gezinslid onverwachts overlijdt, kunnen de kosten van een uitvaart snel oplopen. Deze verzekering dekt niet alleen de basisuitvaartkosten, maar kan ook extra’s zoals bloemarrangementen en rouwauto’s dekken. Het hebben van een uitvaartverzekering betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële last tijdens een emotioneel moeilijke periode.

De kosten van uitvaarten stijgen jaarlijks. Inflatie en stijgende kosten van diensten maken het steeds duurder om een waardig afscheid te regelen. Door nu een uitvaartverzekering af te sluiten, verzeker je jezelf van een vast bedrag dat de toekomstige kosten zal dekken. Dit helpt jonge gezinnen om zich te beschermen tegen toekomstige financiële lasten.

Een uitvaartverzekering kan ook onvoorziene kosten dekken. Vaak zijn er extra kosten waar men niet direct aan denkt, zoals reiskosten voor familieleden, accommodatie, en catering voor de uitvaart. Een uitvaartverzekering kan helpen deze extra lasten te dekken, waardoor het gezin zich kan richten op het rouwproces.

Bescherming tegen onverwachte levenswendingen

Het leven is onvoorspelbaar en soms kunnen onvoorziene gebeurtenissen, zoals een ongeluk of ziekte, leiden tot vroegtijdig overlijden. Jonge gezinnen zijn vaak niet voorbereid op dergelijke tragische gebeurtenissen. Een uitvaartverzekering biedt een vangnet in dergelijke situaties, waardoor gezinnen zich geen zorgen hoeven te maken over de financiële lasten van een uitvaart.

Net zoals bij investeringen in bijvoorbeeld casino’s zonder licentie, waar onverwachte winsten kunnen leiden tot significante voordelen, kan een uitvaartverzekering onverwachte financiële voordelen bieden. Hoewel het risico van een vroegtijdig overlijden klein kan zijn, is de impact ervan enorm. Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat, in het ongelukkige geval dat zoiets gebeurt, het gezin niet belast wordt met financiële zorgen.

Ook helpt een uitvaartverzekering bij het plannen van de toekomst. Het biedt jonge gezinnen de mogelijkheid om vooruit te plannen en zekerheid te bieden voor onvoorziene omstandigheden. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, neem je een proactieve stap in het beschermen van je gezin tegen de onzekerheden van het leven.

Emotionele steun en gemoedsrust

Naast financiële voordelen biedt een uitvaartverzekering ook emotionele steun. Weten dat de financiële aspecten van een uitvaart gedekt zijn, kan een grote bron van troost zijn in tijden van verdriet. Het stelt gezinsleden in staat om zich te concentreren op het rouwproces, zonder de extra stress van financiële zorgen.

Een uitvaartverzekering kan ook helpen bij het vormgeven van de uitvaart volgens persoonlijke wensen. Veel verzekeringen bieden de mogelijkheid om specifieke wensen vast te leggen, wat ervoor zorgt dat de uitvaart een persoonlijke en respectvolle herdenking wordt. Dit kan een belangrijke stap zijn in het rouwproces en biedt troost aan de nabestaanden.

Daarnaast biedt het afsluiten van een uitvaartverzekering een gevoel van verantwoordelijkheid en volwassenheid. Het toont aan dat je proactief zorgt voor je gezin en hun toekomst. Deze gemoedsrust is onbetaalbaar, vooral voor jonge gezinnen die een fundament voor hun toekomst willen bouwen.

Langdurige impact en erfenis

Een uitvaartverzekering gaat niet alleen over het dekken van de kosten van een uitvaart; het gaat ook over het nalaten van een erfenis. Door te zorgen voor een waardige uitvaart, laat je een blijvende indruk achter op je dierbaren. Het laat zien dat je tot het einde toe voor je gezin hebt gezorgd en biedt hen een blijvende herinnering aan je liefde en zorg.

De verzekering kan ook helpen bij het verminderen van de financiële last op de langere termijn. In plaats van dat gezinsleden moeten sparen of lenen om de uitvaartkosten te dekken, zorgt de verzekering voor directe dekking. Dit kan helpen bij het behouden van spaargeld of investeringen die anders gebruikt zouden moeten worden voor de uitvaartkosten.

Bovendien kan een uitvaartverzekering dienen als een vorm van nalatenschap. Het kan worden gezien als een laatste geschenk aan je gezin, een manier om te laten zien dat je tot het laatste moment voor hen hebt gezorgd. Dit kan een bron van troost en trots zijn voor nabestaanden.

Toegankelijkheid en veelzijdigheid

Uitvaartverzekeringen zijn toegankelijk en aanpasbaar aan de behoeften van elk gezin. Ze komen in verschillende vormen en met verschillende dekkingsniveaus, wat betekent dat er voor elk budget een optie is. Dit maakt het gemakkelijker voor jonge gezinnen om een verzekering te vinden die bij hun financiële situatie past.

De veelzijdigheid van uitvaartverzekeringen betekent ook dat ze kunnen worden aangepast als de omstandigheden veranderen. Naarmate het gezin groeit of de financiële situatie verandert, kan de dekking worden aangepast. Dit zorgt ervoor dat de verzekering altijd relevant en nuttig blijft voor het gezin.

Ten slotte bieden veel verzekeraars extra diensten, zoals rouwondersteuning en advies over uitvaartplanning. Deze diensten kunnen van onschatbare waarde zijn voor gezinnen die geconfronteerd worden met het verlies van een dierbare. Het biedt niet alleen financiële steun, maar ook praktische en emotionele ondersteuning tijdens een moeilijke tijd.

Conclusie

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een belangrijke overweging voor jonge gezinnen. Het biedt financiële zekerheid, emotionele steun en draagt bij aan een blijvende erfenis. In een tijd waarin het leven onvoorspelbaar is, biedt een uitvaartverzekering een vorm van zekerheid en bescherming. Voor jonge gezinnen die aan hun toekomst bouwen, is het een verstandige en verantwoordelijke keuze.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.