uitvaartverzekering bij echtscheiding

Het kiezen van de juiste uitvaartverzekering is een belangrijke en persoonlijke beslissing. Deze verzekering zorgt ervoor dat jouw uitvaart volgens jouw wensen verloopt, zonder financiële lasten voor je nabestaanden. Elke persoon heeft unieke wensen en behoeften, wat de keuze voor een uitvaartverzekering complex kan maken. In dit artikel onderzoeken we verschillende aspecten van uitvaartverzekeringen en helpen we je bepalen welke optie het beste bij jouw unieke situatie past.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken. De eerste keuze die je moet maken, is tussen een natura- en een kapitaalverzekering. Bij een naturaverzekering worden de diensten en producten voor de uitvaart direct geregeld door de verzekeraar, terwijl bij een kapitaalverzekering een vast bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden, die dan zelf de uitvaart regelen. Beide opties hebben voor- en nadelen, afhankelijk van hoeveel vrijheid je wilt geven aan je nabestaanden en hoe gedetailleerd je jouw uitvaart van tevoren wilt plannen.

Een belangrijk aspect om te overwegen is de flexibiliteit van de verzekering. Sommige polissen staan aanpassingen toe naarmate je situatie verandert, terwijl andere meer rigide zijn. Het is belangrijk om een verzekering te kiezen die ruimte biedt voor veranderingen, zoals het aanpassen van het dekkingsbedrag of het wijzigen van de uitvaartwensen.

Tot slot is het essentieel om de financiële stabiliteit en reputatie van de verzekeraar te overwegen. Een betrouwbare verzekeraar met een goede track record biedt meer zekerheid dat de uitvaart volgens jouw wensen wordt uitgevoerd en dat de uitkering soepel verloopt.

Kiezen op basis van financiële mogelijkheden

Je financiële situatie speelt een grote rol bij het kiezen van een uitvaartverzekering. Net zoals bij snel uitbetalende casino’s, waar je directe uitbetalingen en helderheid verwacht, is het belangrijk dat een uitvaartverzekering financieel haalbaar en transparant is. Overweeg wat je maandelijks kunt missen voor de premie, zonder dat dit ten koste gaat van je huidige levensstandaard.

Een ander belangrijk punt is de looptijd van de verzekering. Sommige verzekeringen hebben een vaste looptijd, terwijl je bij andere tot aan je overlijden premie betaalt. Een langere looptijd kan leiden tot een lagere maandelijkse premie, maar het totaal betaalde bedrag kan hoger uitvallen.

Het is ook belangrijk om na te denken over de uitkering van de verzekering. Sommige polissen keren een vast bedrag uit, ongeacht de werkelijke kosten van de uitvaart. Anderen passen de uitkering aan op basis van de daadwerkelijke kosten. Zorg ervoor dat je een verzekering kiest die past bij jouw financiële situatie en wensen voor de uitvaart.

Aanvullende dekkingen en opties

Naast de basisdekking kun je kiezen voor aanvullende opties die meer specifieke wensen dekken. Dit kan variëren van een extra bedrag voor een grafsteen tot dekking voor een uitvaart in het buitenland. Overweeg welke aanvullende wensen je hebt en controleer of deze gedekt kunnen worden.

Een belangrijk element om te overwegen is de indexatie van de verzekering. Dit houdt in dat de dekking periodiek wordt aangepast aan de inflatie, zodat de waarde van de verzekering overeen blijft komen met de stijgende kosten van uitvaarten. Dit zorgt ervoor dat je nabestaanden niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Ten slotte is het belangrijk om de voorwaarden van de verzekering grondig te lezen, vooral met betrekking tot uitsluitingen en beperkingen. Sommige verzekeringen hebben beperkingen met betrekking tot de uitvaartdienstverlener, locatie of type uitvaart. Zorg ervoor dat de verzekering overeenkomt met jouw wensen en dat er geen onverwachte beperkingen zijn.

Invloed van gezondheid en leeftijd

Je gezondheid en leeftijd zijn belangrijke factoren bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Over het algemeen geldt: hoe jonger en gezonder je bent bij het afsluiten, hoe lager de premie. Het is daarom aan te raden om niet te lang te wachten met het afsluiten van een verzekering.

Sommige verzekeraars vragen om een medische keuring of gezondheidsverklaring. Afhankelijk van je gezondheidstoestand kan dit invloed hebben op de premie of dekking. Er zijn echter ook verzekeringen waarbij geen gezondheidsvragen worden gesteld, hoewel deze vaak een hogere premie hebben.

Het is belangrijk om eerlijk te zijn over je gezondheidstoestand. Onjuiste of onvolledige informatie kan later problemen opleveren bij de uitkering van de verzekering. Zorg ervoor dat je alle informatie correct verstrekt, zodat de verzekering naar behoren kan functioneren.

Persoonlijke wensen en voorkeuren

Uiteindelijk draait het bij het kiezen van een uitvaartverzekering om jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Denk na over hoe je wilt dat jouw uitvaart eruitziet. Wil je een grote ceremonie of juist een intieme bijeenkomst? Heb je specifieke wensen voor je grafsteen of urn? Deze keuzes beïnvloeden de soort verzekering en de dekking die je nodig hebt.

Het is ook belangrijk om na te denken over duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Steeds meer mensen kiezen voor een ‘groene’ uitvaart met biologisch afbreekbare materialen en een natuurlijke begraafplaats. Als dit belangrijk voor je is, zorg dan dat je verzekering deze opties dekt.

Tot slot, overweeg het betrekken van je familie en dierbaren bij deze beslissing. Hun input kan waardevol zijn, omdat zij uiteindelijk betrokken zullen zijn bij het regelen van de uitvaart. Het is belangrijk dat zij comfortabel zijn met de regelingen en begrijpen wat jouw wensen zijn.

Conclusie

Het kiezen van de juiste uitvaartverzekering is een persoonlijk proces dat afhangt van jouw unieke wensen, financiële situatie, gezondheid, leeftijd en persoonlijke voorkeuren. Door de verschillende opties en voorwaarden zorgvuldig te overwegen, kun je een verzekering vinden die zowel financieel haalbaar is als aansluit bij jouw wensen voor je uitvaart. Onthoud dat deze keuze niet alleen over jou gaat, maar ook over het gemak en comfort van je nabestaanden. Een weloverwogen beslissing zorgt voor gemoedsrust voor jou en je dierbaren.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.