Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte, hoe werkt dat nou precies? Kom er nu achter & profiteer!

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte zal in de meeste gevallen moeten lukken. Je zal namelijk bij veel situaties een gezondheidsverklaring in moeten vullen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering, houdt hier dan ook rekening mee. De uitvaartverzekeraar kan met deze verklaring inschatten hoe groot het risicoprofiel is.

Mocht het zo zijn dat de uitvaartverzekeraar meer risico neemt dan zal de premie hoger worden, ook zullen er andere voorwaarden gesteld worden aan het afsluiten van een uitvaartverzekering met ziekte. Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte, waar moet ik nog meer rekening mee houden? Lees snel alle antwoorden op deze vraag in de rest van het artikel.

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte is in veel situaties mogelijk

Zoals eerder benoemd is een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte mogelijk. Je zult tijdens het aanvragen van deze uitvaartverzekering antwoord moeten geven op enkele medische acceptatie vragen met betrekking tot je gezondheid.

De uitvaartverzekeraar zal vervolgens op basis van de antwoorden de beslissing nemen of zij jou wel of niet in het klantenbestand willen opnemen, dit recht heeft een verzekeraar namelijk.

Wanneer de uitvaartverzekeraar de vragen heeft bekeken en deze heeft goedgekeurd, dan zullen zij bekend maken welke premie je zult moeten betalen en welke voorwaarden er verbonden zijn aan de polis.

Ben je benieuwd wat de verschillende premies zijn die uitvaartverzekeraars aanbieden? Begin dan nu met het gebruiken van de vergelijker!

Uitvaartverzekeraars hebben geen acceptatieplicht

Een uitvaartverzekeraar heeft geen acceptatieplicht en mag dus zelf bepalen welke klanten zij wel of niet accepteren. In sommige situaties kan de verzekeraar er dus voor kiezen om je af te wijzen als nieuwe klant.

Deze zullen je alleen weigeren als er sprake is van een te groot risico met betrekking tot de ziekte of handicap die je hebt.

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte zal dus per situatie erg verschillen, je zal merken dat het aanbod van uitvaartverzekeraars anders zal zijn dan normaal, houd hier dan ook rekening mee.

Ook zal je merken dat de premies per verzekeraar nogal verschillend zullen zijn, we raden je dan ook altijd aan om premies en voorwaarden met elkaar te vergelijken.

Waarom kan een uitvaartverzekeraar je weigeren?

Zoals eerder besproken in de tekst neemt een uitvaartverzekeraar een groter risico met betrekking tot een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte. Het kan namelijk in het ergste geval zo zijn dat je net na het afsluiten van een uitvaartverzekering komt te overlijden.

In dit geval zal de verzekeraar nog niet voldoende premie ontvangen hebben om de uitvaart te kunnen bekostigen. Het is voor een uitvaartverzekeraar dan ook het gunstigst als je zo lang mogelijk leeft en dus meer premie betaalt. Helaas valt dit nooit van te voren te bepalen als je ziek bent.

Als je eerder komt te overlijden is de kans dus groot dat de verzekeraar niet voldoende premie heeft ontvangen, waardoor vervolgens de uitvaart hen meer zal kosten dan dat het hen heeft opgeleverd.

Ongeneeslijk ziek en een uitvaartverzekering afsluiten, hoe zit dat?

Een uitvaartverzekering afsluiten als je chronisch ziek bent zal erg lastig worden. Zoals eerder besproken hebben verzekeraars geen acceptatieplicht, de meeste verzekeraars zullen je dan ook afwijzen als zij te horen krijgen dat je ongeneeslijk ziek bent.

Je vormt dan een te groot risico met betrekking tot het betalen van voldoende premie. Gelukkig is er nog een andere oplossing mocht het niet lukken om een uitvaartverzekering af te sluiten: het afsluiten van een koopsompolis.

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte is vaak lastig zoals je nu wel weet, een koopsompolis daarentegen kun je altijd afsluiten als je ziek bent. Een ander voordeel van een koopsompolis is dat je geen gezondheidsverklaring hoeft af te leggen.

Een koopsom uitvaartverzekering kan uitkomst bieden

In het geval van een koopsom uitvaartverzekering zal je eenmalig een bepaald bedrag (koopsom) moeten afstaan waarmee vervolgens je uitvaart bekostigt zal worden.

Het is echter wel zo dat je in dit geval moet beschikken over voldoende financiële middelen, je betaalt namelijk geen maandelijkse premie maar in plaats daarvan in één keer het volledige bedrag.

Een voordeel van een koopsompolis is dat je een hogere rente zult ontvangen op het bedrag in vergelijking met de rente die je zult ontvangen op je spaarrekening. Verschillende aanbieders van zo’n koopsompolis zijn Yarden en DELA.

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte zonder medische keuring

Gelukkig bestaan er ook uitvaartverzekeraars die niet vragen om een gezondheidsverklaring als je bij hen een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Deze uitvaartverzekeraars vinden het namelijk belangrijk dat iedereen in aanmerking moet kunnen komen voor dit soort verzekeringen, ongeacht of er sprake is van een ziekte of handicap.

Het is dan ook verstandig om een oogje in het zeil te houden voor verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden zonder dat je hiervoor medisch gekeurd hoeft te worden. Daarnaast is het erg verstandig om de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Zoals eerder benoemd is een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte wat lastiger en kunnen de premies en voorwaarden nogal verschillen per verzekeraar. Door te vergelijken zul je de beste deal kunnen sluiten voor jou persoonlijke situatie, goed vergelijken kan je dus veel geld besparen.

Direct het gehele aanbod van alle verzekeraars bekijken met o.a. premies, dekkingen & voorwaarden? Druk hier voor een totaal overzicht.

- Jasper Jansen

Vergelijken

De premies zijn berekend met:

Geboortedatum 01-01-2005 (18 jaar)

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag waarmee deze vergelijking tot stand is gekomen. Daarbij is de verzekerde persoon een niet-roker & zijn er geen kinderen en/of partner aanwezig.

€ 9.000,-
1
Dienstenpakket Plus
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

7.34

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €6.000,-
Vrij te besteden €3.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In diensten Plus is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Speciale wensen zijn in de meeste gevallen onderhevig aan meerkosten.

Kies je voor een andere uitvaartverzorger buiten DELA dan ontvang je een beperkte vergoeding voor deze diensten. Weet je dit op voorhand al? Dan is het handig om te kiezen voor het DELA in Geld pakket.

De DELA uitvaartverzorger uit je eigen omgeving komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Teams met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen
2
Dienstenpakket Plus
4,6
Rated 4,6 out of 5
8 reviews 4,6/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?
Tot 18 jaar

6.74

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket €2.200,-
Vrij te besteden €6.800,-
€9.000,-

*Inclusief distributiekosten a €64,-

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Bij de keuze voor een uitvaartverzekering van Monuta zijn je kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e levensjaar. Je kinderen zijn voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder het in rekening brengen van een hogere premie. Kinderen worden dus gratis meeverzekerd bij Monuta, ongeacht de hoeveelheid kinderen.

Premie indexatie

De uitvaartverzekering van Monuta wordt één keer per jaar geïndexeerd. Deze wijziging vindt altijd plaats op 1 januari. Als je verzekering wordt geïndexeerd ontvangt je hier vóór 1 december bericht over.

Monuta kijkt jaarlijks naar de stijging van de kosten voor een uitvaart en past aan de hand daarvan het verzekerde bedrag aan. Door deze aanpassing ben je gegarandeerd van een dekkende verzekering voor alle kosten van een uitvaart. Of het verzekerde bedrag uiteindelijk voldoende is voor de kosten van je uitvaart, is afhankelijk van jouw uitvaartwensen.

Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta regelt en verzorgt de complete uitvaart en adviseert de nabestaanden bij de vele beslissingen die zij in een relatief korte periode moeten nemen.

De uitvaartverzorger vormt samen met de overige medewerkers van het uitvaartcentrum een team. Zij zorgen ervoor dat een uitvaart vlekkeloos verloopt, volgens de wensen van de overledene en de nabestaanden. Kies je niet voor een Monuta uitvaartverzorger? Dan wordt alleen het vrij besteedbare bedrag uitgekeerd.

Distributiekosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Dit bedrag wordt verdeeld over de looptijd van de premiebetaling.

Met dit bedrag zorgen Monuta er onder andere voor dat je polis wordt opgemaakt en dat je deze op tijd ontvangt. Getoonde premies van Monuta zijn altijd inclusief eenmalige distributiekosten ter hoogte van €64,-.

Via familie & vrienden

Rated 4,0 out of 5
16/09/2022

Van familie en vrienden kreeg ik al veel positieve geluiden te horen over Monuta.

Piet

Goede service

Rated 4,0 out of 5
22/05/2022

Helemaal nu besef ik dat het premie bedrag absoluut niet alleen belangrijk is. Monuta was voor mij iets duurder, maar wat een goede service!.

Bep

Monuta uitvaartverzekering

Rated 4,0 out of 5
08/04/2022

Alles was goed geregeld voor ons afscheid van familielid, mede dankzij de hulp van Monuta

Monique

Blij

Rated 5,0 out of 5
13/03/2022

Wat ben ik blij met mijn keuze voor Monuta.

Maikel

Duurder maar waard

Rated 5,0 out of 5
20/02/2022

Duurder maar wel heel fijn. Dat is veel waard

Berta
3
Dienstenpakket In geld
4,5
Rated 4,5 out of 5
8 reviews 4,5/5
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verdeling verzekerd bedrag
Kapitaal verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld aan de nabestaanden.

Kinderen gratis?
Nee (wel korting voor kinderen)

9.42

Euro per maand
BEKIJKEN

Premie opbouw

Dienstenpakket n.v.t.
Vrij te besteden €9.000,-
€9.000,-

*Exclusief distributie- en poliskosten a €20,30

**Jaarlijks een minimale premie indexatie

Kenmerken

Kinderen meeverzekerd

Je kinderen zijn in de basis niet automatisch meeverzekerd. Uitzondering is dat tot 60 dagen na de geboorte van je kind(eren) wel zijn meeverzekerd voor de basisdiensten van de gekozen verzekering. Na het verlopen van deze 60 dagen zijn je kinderen niet meer verzekerd.

Deze dienen te worden bijgeschreven op de polis na de termijn van 60 dagen. Je kinderen zullen bij de keuze voor een DELA uitvaartverzekering niet gratis zijn meeverzekerd, wel wordt er gewerkt met een voordelige korting.

Premie indexatie

DELA In geld is een waardevaste verzekering. De waarde van je verzekering stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 14.300.

De premie wordt hier jaarlijks op aangepast. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie wordt deze premiestijging sterk beperkt. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen.

Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Uitvaartverzorger

In dit pakket zitten geen basisdiensten. Je nabestaanden ontvangen een geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. De nabestaanden kiezen zelf een uitvaartverzorger. Het DELA In geld pakket is niet geschikt als je al weet dat je je uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dit geval kun je beter kijken naar het DELA In diensten PLUS pakket.

Distributie kosten

Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van de verzekeringsaanvraag. Deze worden bij DELA apart in rekening gebracht.

Deze kosten worden dan ook niet verrekend met winstdeling of je inleg wat de uiteindelijke premie ten goede komt. Via het internet afsluiten levert je de laagste distributiekosten op, namelijk eenmalig €13,20.

Goed te doen

Rated 4,0 out of 5
10/05/2022

Prima te doen

Joost

Niet snel verder goed

Rated 3,0 out of 5
19/04/2022

Niet even snel, meer de hulp en adviezen waren goed

Fleur

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
14/04/2022

Prachtige uitvaart gehad voor mijn oma, samen met Dela geregeld en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Kirsten

DELA uitvaartverzekering

Rated 5,0 out of 5
08/04/2022

Samen met familie en DELA een prachtige uitvaart verzorgd voor mijn moeder. Alles met veel respect en geduld, zeer content over de gang van zaken

Wilma

Fijn

Rated 4,0 out of 5
03/04/2022

Een fijne uitvaart gehad met goede zorgen

Jeroen

Laat een reactie achter

Je bericht zal eerst gecontroleerd worden voordat het online komt. Dit kan een tijd duren.