Is een uitvaartverzekering uitbreiden of aanpassen, mogelijk als ik er al een afgesloten heb?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering gebeurd meestal voor meerdere jaren. Het kan zijn dat je tijdens deze periode de uitvaartverzekering graag wil aanpassen of uitbreiden. Maar het komt vaak voor dat de verzekering op het moment van afsluiten er een stuk anders uitzag als op dit moment. Het is daarbij ook nog eens vaak zo dat een persoon op het moment van afsluiten nog niet goed wist wat hij/zij op dat moment wilde met de uitvaart.

Je ziet het al, er kan in de loop van jaren veel veranderen en de behoefte om een uitvaartpolis aan te passen komt maar wat vaak voor. Er worden vaak uitbreidingen aan het dienstenpakket toegevoegd bij een naturaverzekering, maar het kan ook gaan om een aanpassing van het geldbedrag dat gedekt wordt door een kapitaal uitvaartverzekering.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Is het mogelijk om alle soorten uitvaartverzekeringen aan te passen?

Zoals je misschien al weet zijn er 2 soorten uitvaartverzekeringen. Je hebt de kapitaalverzekering waarbij er een gekozen bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden of een naturaverzekering waarbij diensten worden geleverd voor de betaalde premie. Er zijn wel wat verschillen tussen de aanpassingsmogelijkheden van beide verzekeringen.

Een natura verzekering aanpassen

Als je een naturaverzekering wil aanpassen dan gaat het over extra diensten of producten die moeten worden toegevoegd aan de uitvaart. De bepaling van de waarde van deze diensten wordt door de verzekeraar en is over het algemeen niet onderhandelbaar. Het is belangrijk om goed te kijken naar de impact van de verandering in relatie tot je maandelijkse premie. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een overstap naar een andere uitvaartverzekeraar.

Een kapitaalverzekering wijzigen

Een wijziging aanbrengen in een kapitaalverzekering is gemakkelijker omdat er een geldbedrag verzekerd wordt. Daardoor kun je een premieverhoging of verlaging gemakkelijk toetsen. Leeftijd speelt bij deze berekening een grote rol, als je jonger bent dan 25 is het logisch dat je minder premie betaald als een persoon van 40.

Wil je meer weten over de voordelen van een uitvaartverzekering? Bekijk dan eens ons artikel over de voordelen.

Welke procedure volgt er bij een wijziging van de uitvaartverzekering?

Als je er voor gekozen hebt om een uitvaartverzekering uit te bereiden dan is het gebruikelijk dat de verzekerde een gezondheidsverklaring overhandigd waarin de eerste aanvraag langs de nieuwe wordt gehouden. Zo weet de verzekeraar de huidige stand van zaken m.b.t. de gezondheid van de verzekerde.

Als hier veel verandering in is gekomen in de loop der jaren dan kan de premie hoger uitvallen. Het kan zijn dat de verzekeraar een wachttijd, waarin er nog geen extra dekking is.

Ook zijn er soms extra kosten verbonden aan de uitbreiding van een uitvaartverzekering, je wilt natuurlijk de goedkoopste uitvaartverzekering.

Is het mogelijk om 2 uitvaartverzekeringen af te sluiten?

Het kan voordelig zijn om een bestaande uitvaartverzekering hetzelfde te laten maar om een nieuwe tweede uitvaartverzekering af te sluiten. Dit is zeker zo als je een kapitaalverzekering afsluit waarbij je simpelweg een hoger bedrag verzekerd.

Er zitten eigenlijk geen nadelen aan het afsluiten van twee uitvaartverzekeringen. Deze verzekeringen worden namelijk beide uitgekeerd bij een overlijden. Dit is ook zo als er twee verschillende verzekeraars gekozen worden. Administratief kan het hebben van 2 verschillende uitvaartverzekeringen wat meer werk opleveren.

Je kunt je uitvaartverzekering afsluiten bij verschillende uitvaartverzekeraars in Nederland. Voorbeelden hiervan zijn de Dela, Yarden, Monuta en Ardanta. Houd wel rekening met flinke premie verschillen tussen deze uitvaartverzekeringen.

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.”

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Ongeveer vier vijfde van de Nederlanders hebben een lopende uitvaartverzekering. Waar je vroeger dit nog kon aftrekken van je belasting, is dit sinds 2009 niet meer mogelijk. Ook al is deze mogelijkheid verdwenen, toch kiest een grote meerderheid ervoor om verzekerd...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering