Uitvaartverzekering aanpassen of uitbreiden

Over het algemeen sluit je uitvaartverzekeringen af voor meerdere jaren. Het kan natuurlijk voorkomen dat je tijdens deze periode een aanpassing wil doorvoeren of dat je graag extra diensten wil toevoegen omdat je wensen veranderd zijn.

Het komt erg vaak voor dat de verzekering op het moment van afsluiten er een stuk anders uitziet als in de toekomst. Vaak zien we dat mensen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering nog geen goed beeld hebben van wat hij/zij op dat moment wilde met de uitvaart. Lees verder als je meer te weten wil komen over de mogelijkheden als het om het aanpassen van de uitvaartpolis gaat.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 
uitbreiden van de uitvaartverzekering

Kun je alle verzekeringen aanpassen?

Het is dus niet raar als je wensen of behoeften veranderen in de loop van jaren, een aanpassing aan de uitvaartpolis komt maar wat vaak voor en gelukkig kun je bij bijna alle uitvaartverzekeraars tussentijds veranderingen doorvoeren zonder enige beperking.

Bij een naturapolis komt het bijvoorbeeld vaak voor dat er gekozen wordt voor extra uitbreidingen aan het dienstenpakket maar het kan ook gaan om een verhoging van het verzekerde geldbedrag dat gedekt wordt door de kapitaal uitvaartverzekering. Een vraag die veel mensen aan ons stellen is of het mogelijk is om alle soorten uitvaartverzekering aan te passen.

Welke uitvaartverzekering kun je aanpassen?

Ja dat is dus goed mogelijk, er zijn over het algemeen 2 a 3 verschillende soorten uitvaartverzekeringen, de meest gekozen types zijn de kapitaalverzekering en de naturaverzekering.

Het verschil zit hem puur in de uitkering, bij de naturapolis krijg je namelijk diensten en producten uitgekeerd en bij de kapitaalverzekering krijg je een bedrag gestort. Aanpassingen aan deze twee verschillende soorten verzekeringen verschillen wel van elkaar omdat de dienstverlening ook anders is.

Hoe werkt het aanpassen en uitbreiden precies?

Als je een naturaverzekering wil aanpassen gaat het vaak over extra diensten of producten toevoegen aan het pakket dat je al afgesloten hebt. Dit is over het algemeen goed mogelijk want uitvaartverzekeraars snappen maar al te goed dat het kan dat je een andere kijk hebt gekregen op je uitvaart.

Je moet er wel rekening mee houden dat de waardebepaling van deze diensten en producten niet onderhandelbaar is en dat de verzekeraar deze waarde bepaald, dat is immers zo omdat deze gekoppeld is aan de maandelijkse premie die je hiervoor betaalt.

Ben je niet tevreden over de uitvaartverzekeraar?

Heb je het gevoel dat een uitvaartverzekeraar je niet de verandering kan bieden die je verwacht? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een overstap naar een andere uitvaartverzekeraar die je deze extra diensten wel wil leveren tegen de prijs die jij daar tegenover wil stellen.

aanpassen uitvaartverzekering
aanpassingen uitbreiden uitvaartverzekering

Aanpassingen aan kapitaalverzekering?

Dat is een stuk gemakkelijker omdat je niet te maken krijgt met diensten en producten die een vaste waarde vertegenwoordigen. Dit is zo omdat je met een kapitaalverzekering een geldbedrag verzekerd waardoor een eventuele premieverhoging makkelijk vast te stellen is. Daarbij gaat het hier altijd om een eventuele verhoging of verlaging van het verzekerde bedrag.

De leeftijd op het moment van aanpassing speelt doorgaans een grote rol, als je namelijk jonger bent dan 25 jaar is het logisch dat je premie een stuk lager is als bij een persoon van 40. Ben je dus ouder geworden en wil je een hoger verzekerd bedrag? Dan kun je er vanuit gaan dat de premie een stuk duurder gaat worden als je gewend bent.

Er zijn echter nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een uitvaartverzekering gaat wijzigen, het is namelijk gebruikelijk dat de verzekerde bij een wijziging opnieuw een gezondheidsverklaring overhandigd waarin de eerste aanvraag nog een keer langs de nieuwe wordt gehouden om zo een goede analyse te maken van de huidige stand van zaken m.b.t. de gezondheid van de verzekerde die een wijziging wil aanvragen.

Is hier erg veel verandering in gekomen en ben je bijvoorbeeld minder vitaal geworden? Dan kun je er ook vanuit gaan dat de premie een stuk hoger wordt of kan het zijn dat de verzekeraar een zogenoemde wachttijd invoert waarbij er nog geen extra dekking actief is. Ook zijn er soms extra kosten verbonden aan de uitbreiding van een uitvaartverzekering.

Een tweede uitvaartverzekering afsluiten

Ook kun je er voor kiezen om nog een uitvaartverzekering af te sluiten waardoor je er in principe 2 hebt. Je kiest er dan voor om de ene uitvaartverzekering exact hetzelfde te laten zoals voorheen en je verzekerd je met een andere verzekering om extra dekking toe te voegen. We zien het regelmatig voorkomen dat mensen besluiten om nog een tweede kapitaalverzekering toe te voegen om een hoger bedrag te verzekeren.

Er zitten geen nadelen aan een extra uitvaartverzekering

Eigenlijk zitten er geen extra nadelen aan het afsluiten van twee verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Bij beide verzekeringen wordt er namelijk uitgekeerd bij een overlijden, dat is ook zo geregeld als je twee verschillende soorten verzekeringen hebt afgesloten bij afzonderlijke verzekeraars.

Administratief kan het hebben van 2 verschillende uitvaartverzekeringen wat meer werk opleveren, maar dan heb je het ook wel gehad. Je kunt je uitvaartverzekering afsluiten bij verschillende uitvaartverzekeraars in Nederland. Je kunt je uitvaartverzekering afsluiten bij verschillende uitvaartverzekeraars in Nederland. Voorbeelden hiervan zijn de Dela, Yarden, Monuta en Ardanta. Houd wel rekening met flinke premie verschillen tussen deze uitvaartverzekeringen.

tweede uitvaartverzekering uitbreiden

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op