Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte, hoe werkt dat nou precies? Kom er nu achter & profiteer!

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte zal in de meeste gevallen moeten lukken. Je zal namelijk bij veel situaties een gezondheidsverklaring in moeten vullen voor het afsluiten van een uitvaartverzekering, houdt hier dan ook rekening mee. De uitvaartverzekeraar kan met deze verklaring inschatten hoe groot het risicoprofiel is.

Mocht het zo zijn dat de uitvaartverzekeraar meer risico neemt dan zal de premie hoger worden, ook zullen er andere voorwaarden gesteld worden aan het afsluiten van een uitvaartverzekering met ziekte. Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte, waar moet ik nog meer rekening mee houden? Lees snel alle antwoorden op deze vraag in de rest van het artikel.

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte is in veel situaties mogelijk

Zoals eerder benoemd is een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte mogelijk. Je zult tijdens het aanvragen van deze uitvaartverzekering antwoord moeten geven op enkele medische acceptatie vragen met betrekking tot je gezondheid.

De uitvaartverzekeraar zal vervolgens op basis van de antwoorden de beslissing nemen of zij jou wel of niet in het klantenbestand willen opnemen, dit recht heeft een verzekeraar namelijk.

Wanneer de uitvaartverzekeraar de vragen heeft bekeken en deze heeft goedgekeurd, dan zullen zij bekend maken welke premie je zult moeten betalen en welke voorwaarden er verbonden zijn aan de polis.

Ben je benieuwd wat de verschillende premies zijn die uitvaartverzekeraars aanbieden? Begin dan nu met het gebruiken van de vergelijker!

Uitvaartverzekeraars hebben geen acceptatieplicht

Een uitvaartverzekeraar heeft geen acceptatieplicht en mag dus zelf bepalen welke klanten zij wel of niet accepteren. In sommige situaties kan de verzekeraar er dus voor kiezen om je af te wijzen als nieuwe klant.

Deze zullen je alleen weigeren als er sprake is van een te groot risico met betrekking tot de ziekte of handicap die je hebt.

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte zal dus per situatie erg verschillen, je zal merken dat het aanbod van uitvaartverzekeraars anders zal zijn dan normaal, houdt hier dan ook rekening mee.

Ook zul je merken dat de premies per verzekeraar nogal verschillend zullen zijn, we raden je dan ook altijd aan om premies en voorwaarden met elkaar te vergelijken.

Waarom kan een uitvaartverzekeraar je weigeren?

Zoals eerder besproken in de tekst neemt een uitvaartverzekeraar een groter risico met betrekking tot een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte. Het kan namelijk in het ergste geval zo zijn dat je net na het afsluiten van een uitvaartverzekering komt te overlijden.

In dit geval zal de verzekeraar nog niet voldoende premie ontvangen hebben om de uitvaart te kunnen bekostigen. Het is voor een uitvaartverzekeraar dan ook het gunstigst als je zo lang mogelijk leeft en dus meer premie betaalt. Helaas valt dit nooit van te voren te bepalen als je ziek bent.

Als je eerder komt te overlijden is de kans dus groot dat de verzekeraar niet voldoende premie heeft ontvangen, waardoor vervolgens de uitvaart hen meer zal kosten dan dat het hen heeft opgeleverd.

Ongeneeslijk ziek en een uitvaartverzekering afsluiten, hoe zit dat?

Een uitvaartverzekering afsluiten als je chronisch ziek bent zal erg lastig worden. Zoals eerder besproken hebben verzekeraars geen acceptatieplicht, de meeste verzekeraars zullen je dan ook afwijzen als zij te horen krijgen dat je ongeneeslijk ziek bent.

Je vormt dan een te groot risico met betrekking tot het betalen van voldoende premie. Gelukkig is er nog een andere oplossing mocht het niet lukken om een uitvaartverzekering af te sluiten: het afsluiten van een koopsompolis.

Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte is vaak lastig zoals je nu wel weet, een koopsompolis daarentegen kun je altijd afsluiten als je ziek bent. Een ander voordeel van een koopsompolis is dat je geen gezondheidsverklaring hoeft af te leggen.

Een koopsom uitvaartverzekering kan uitkomst bieden

In het geval van een koopsom uitvaartverzekering zal je eenmalig een bepaald bedrag (koopsom) moeten afstaan waarmee vervolgens je uitvaart bekostigt zal worden.

Het is echter wel zo dat je in dit geval moet beschikken over voldoende financiële middelen, je betaalt namelijk geen maandelijkse premie maar in plaats daarvan in één keer het volledige bedrag.

Een voordeel van een koopsompolis is dat je een hogere rente zult ontvangen op het bedrag in vergelijking met de rente die je zult ontvangen op je spaarrekening. Verschillende aanbieders van zo’n koopsompolis zijn Yarden en DELA.

Uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte zonder medische keuring

Gelukkig bestaan er ook uitvaartverzekeraars die niet vragen om een gezondheidsverklaring als je bij hen een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Deze uitvaartverzekeraars vinden het namelijk belangrijk dat iedereen in aanmerking moet kunnen komen voor dit soort verzekeringen, ongeacht of er sprake is van een ziekte of handicap.

Het is dan ook verstandig om een oogje in het zeil te houden voor verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden zonder dat je hiervoor medisch gekeurd hoeft te worden. Daarnaast is het erg verstandig om de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Zoals eerder benoemd is een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte wat lastiger en kunnen de premies en voorwaarden nogal verschillen per verzekeraar. Door te vergelijken zul je de beste deal kunnen sluiten voor jou persoonlijke situatie, goed vergelijken kan je dus veel geld besparen.

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op