Yarden kampt met financiële problemen en klanten hebben dit gemerkt

Yarden is een uitvaartverzorger in Nederland met een groot klantenbestand aan mensen die beschikken over een uitvaartverzekering van Yarden. De afgelopen tijd heeft de uitvaartverzorger last gehad van financiële problemen, waardoor de klanten zelf de stijging in de kosten van de uitvaart moesten bekostigen.

Er komen veranderingen want vanaf 1 januari 2020 wordt namelijk de waarde van maar liefst 380.000 pakketpolissen bevroren. Iedere klant van Yarden krijgt hiervan bericht middels een brief. Hierin wordt uitgelegd hoe de situatie gaat veranderen en of er gevolgen zijn.
Maar wat betekent dit? Als de uitvaart na 1 januari 2020 duurder wordt, door bijvoorbeeld de inflatie.

Dan worden de hogere kosten van de uitvaart niet meer gedekt, terwijl dit wel zo aangegeven stond in de polisvoorwaarden van Yarden. Ook Yarden weet dit maar moet deze regeling doorvoeren door opdracht vanuit De Nederlandsche Bank (DNB). Deze regeling moet ervoor zorgen dat er meer financiële ruimte vrijkomt voor uitvaartverzorger Yarden.

r

Let op

Yarden uitvaartverzekering kan niet meer worden afgesloten. Zie vergelijker voor alternatieven.

Kosten van uitvaart blijven stijgen

Maar hoe kan het nou dat een groot bedrijf zoals Yarden in de financiële problemen komt? Voornamelijk komen de financiële problemen door het nog steeds actief zijn van oude verzekeringen. Onder deze verzekeringen vallen voornamelijk de oude naturapolissen waarbij een verzekerde niet verzekerd is voor een bepaald bedrag, maar voor de algehele kosten van de uitvaart. Dit wordt ook wel een pakketpolis genoemd door de verzekeraars.

In de afgelopen jaren zijn de kosten van een uitvaart fors toegenomen in vergelijking met de tijd wanneer de oude naturapolissen werden afgesloten. Daarnaast is het ook nog eens zo dat beleggingen minder rendement behalen door de lage rente die momenteel wordt gehanteerd.

Helaas moet Yarden dus nu flink inleveren door het nog steeds actief zijn van deze polissen, er zijn pogingen gedaan om oude polissen om te zetten maar dit is niet gelukt.

Zelf sparen voor kostenverhoging van de uitvaart

Uitvaartverzorger Yarden heeft aangegeven te verwachten dat de uitvaartkosten in de nabije toekomst blijven stijgen, dit voornamelijk door de stijging van kosten in producten en andere diensten. Vanzelfsprekend betekent dit dat Yarden in de toekomst nog meer te kampen krijgt met financiële problemen omdat deze kostenstijging van de uitvaart niet gedekt kan worden. Wil je graag meer informatie over Yarden uitvaart? Klik dan op de link.

Om deze reden heeft Yarden de klanten meerdere opties geboden. Je kunt als klant op het moment alvast wat extra’s aan de klant leggen om alvast de kostenstijging van de uitvaart te dekken als deze niet vergoed wordt.

Ook kun je kiezen voor het opzeggen van de polis of niks doen en afwachten wat de toekomst zal brengen. Kies je ervoor om niks te doen en te wachten, dan wordt er bij een uitvaart samen met de nabestaanden en Yarden gekeken welke diensten en producten er allemaal vergoed kunnen worden.

Vergelijk alle aanbieders

Waardering

8.9 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 6.651

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,36

 Voordelige natura uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.4 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 6.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 7,48

✓ Natura uitvaartverzekering

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

7.5 / 10

★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

7.2 / 10

★★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.500

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 14,19

Niet online afsluitbaar

Waardering

6.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 14,53

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 01-02-2021
Laatst geüpdatet op