Axent uitvaartverzekering, lees hier alles wat je erover moet weten! | Alles van A-Z op een rijtje

De Axent uitvaartverzekering is net even anders dan bij andere uitvaartverzekeringen. Bij de meeste uitvaartverzekeringen sluit je namelijk een natura verzekering af, terwijl je bij Axent een kapitaalverzekering afsluit. Dit doen zij vooral om transparantie en eenvoud te bieden aan hun klanten.

Zij verzekeren zich voor een bepaald bedrag, waarmee zij de uitvaart volledig kunnen indelen naar eigen wens. Daarnaast is Axent sinds oktober 2016 samen gegaan met Ardanta en dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo behoudt je de goede zorg en service die je gewend bent van Axent die wordt aangevuld met de ervaring van Ardanta.

De Axent uitvaartpolis, welke keuze heb je?

Wil je een uitvaartverzekering van Axent afsluiten? Dan heb je hierbij de keuze om een bepaald bedrag te verzekeren voor de uitvaart. Zo kies je een bedrag tussen de €3.000,- en €25.000,-. Hierbij is het handig om te weten dat een gemiddelde uitvaart in Nederland ongeveer €8.000,- bedraagt. Natuurlijk hangt dit bedrag volledig af van hoe uitgebreid de uitvaart is.

Als je kiest voor een standaard uitvaart, dan kost dat gemiddeld €8.000,-. Denk je eerder aan een uitgebreide uitvaart? Dan is het verstandig om je voor een hoger bedrag te laten verzekeren, zodat je nabestaanden niet met onverwachtse kosten komen te zitten. Direct je eigen uitvaartverzekering vergelijken? Het is binnen 3 minuten geregeld! Daarnaast kun je bij ons de kosten berekenen.

Uitvaartverzekering van Axent afsluiten, hoe doe ik dat?

De uitvaartverzekering van Axent is heel eenvoudig online af te sluiten. Zo bepaal je een verzekerd bedrag, selecteer je jou leeftijd en kies je voor hoelang je premie wilt betalen. Hierbij heb je de keuze uit 10, 20 of 30 jaar of kies ervoor om tot je 65e of 85e premie te betalen, die keuze is geheel aan jou.

Als je alles hebt ingevuld kun je een offerte laten maken, zodat je weet hoeveel premie je per maand moet betalen. Bovendien kun je zelf kiezen of je de premie per maand, per kwartaal of per jaar betaald.

Axent uitvaartverzekering contact: hoe kan ik ze bereiken?

Heb je vragen over de uitvaartverzekering van Axent? Dan is het op verschillende manieren mogelijk om contact op te nemen. Zo is het mogelijk om een bericht te sturen via Facebook. Er wordt dan zo spoedig mogelijk gereageerd op je bericht. Heb je liever persoonlijk contact met een medewerker? Dan is het verstandig om contact op te nemen met de klantenservice van Axent.

Er is zelfs een speciaal nummer dat je kunt bellen om in contact te komen met jouw tussenpersoon, die je helpt met vragen over de verzekering. Wijzigingen van de verzekering zijn heel eenvoudig online door de geven via MijnArdanta. Een overledene melden doe je ook gemakkelijk via een speciaal telefoonnummer, waarna het proces in werking wordt gezet.

Axent uitvaartverzekering afkopen: is het slim?

In de meeste gevallen is het niet verstandig om een uitvaartverzekering af te kopen. Dit komt mede doordat het afkoopbedrag dat je uiteindelijk ontvangt niet erg veel is. In heel veel gevallen is dit maar 10% of 20% van de betaalde premie, waardoor je dus verlies lijdt. Het is daarom slimmer om te kiezen voor het premievrij maken van de verzekering.

Dit houdt in dat je geen premie meer hoeft te betalen, maar wel nog verzekerd bent. Natuurlijk ben je dan wel voor een lager bedrag verzekerd dan dat je gewoon door zou betalen. Dit verzekerde bedrag hangt namelijk volledig af van de looptijd van de uitvaartverzekering en hoelang je al premie betaald. Neem snel een kijkje in de kosten berekenaar voor een goed beeld.

Waardering

8.9 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.4 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 12,32

✓ Levenslang verzekerd

Altijd één vast aanspreekpunt
Deskundig & betrouwbaar
  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-08-1987 (32 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 10-05-2020
Laatst geüpdatet op