Lifetri uitvaartverzekering, bekijk hoe deze uitvaartverzekering zich onderscheidt! | Alles van A-Z op een rijtje!

Lifetri biedt alleen natura uitvaartverzekeringen aan en werkt met een groot landelijk netwerk van uitvaartorganisaties. De verzekeraar heeft ruim 300.000 klanten. Lifetri heeft in 2018 Nuvema overgenomen en zijn in zomer van 2019 verder gegaan onder de naam Lifetri.

Datzelfde jaar heeft Lifetri ook de uitvaartverzekeringen van Klaverblad overgenomen. Lifetri wil graag altijd goed bereikbaar zijn voor hun klanten. Je kunt over een Lifetri uitvaartverzekering altijd contact met hen opnemen via de verschillende communicatie kanalen. Lifetri staat elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Lifetri uitvaartverzekering in natura

Hiermee zijn de kosten van de uitvaartverzorger en de kosten voor begraven of cremeren gedekt. Je kunt ook de laatste verzorging, de bloemen en catering meeverzekeren. Vaak wordt er ook nog eens een vrij te besteden bedrag uitgekeerd. Elke uitvaartverzekering wordt aan de hand van je wensen, je postcode en geboortedatum samengesteld.

Op basis van de prijzen van uitvaartondernemers in je regio berekent Lifetri de uitvaartkosten, dit bedrag wordt verzekerd. Lifetri controleert vervolgens elk jaar opnieuw de prijzen. Zodoende kunnen ze je bijtijds laten weten of je nog goed verzekerd bent.

Het staat de nabestaanden vrij om je uitvaart anders in te vullen, maar het bedrag dat Lifetri betaalt staat vast. Deze manier van werken onderscheidt de Lifetri uitvaartverzekeringen van andere uitvaartverzekeraars.

Een Lifetri uitvaartverzekering onderscheidt zich

Lifetri is anders dan de meeste uitvaartverzekeringen. Zij onderscheidt zich op de volgende punten van andere verzekeraars bij het afsluiten van een uitvaartverzekering:

 • Je verzekert alleen wat je wilt of nodig hebt voor je uitvaart. Dit kun je zelf bepalen op basis van je uitvaartwensen.
 • De begrafeniskosten zijn op basis van de prijzen in je regio.
 • Het is altijd mogelijk om je uitvaartwensen gratis aan te passen. Dit kan gedurende de hele looptijd van de verzekering. (uitvaartverzekering aanpassen)
 • Lifetri controleert jaarlijks of je nog voldoende verzekerd bent. Dit voorkomt onderverzekering.
 • Je hebt de onbeperkte vrijheid in de keuze van uitvaartondernemer.

De voordelen en nadelen

De voordelen van een Lifetri uitvaartverzekering zijn onder andere dat de uitvaart volledig vergoed wordt. Anders dan bij andere verzekeraars is de uitvaartverzekering gebaseerd op de werkelijke kosten en niet de geschatte kosten. Zo hoef je niet onnodig te betalen voor overbodige zaken. Ook heb je de vrije keuze voor de uitvaartverzorger.

Een nadeel van een Lifetri uitvaartverzekering is dat het geen persoonlijk verzekeringsadvies geeft. Een ander nadeel is dat Lifetri relatief hoge distributiekosten heeft. De kosten van een begrafenisverzekering zijn bij Lifetri hoger dan de kosten van een crematie verzekering. In de basis betaal je circa 10 euro premie per maand. Wanneer je voor extra opties kiest, zal de premie hoger liggen.

De verschillende Lifetri uitvaartverzekeringen

Iedereen wil een goede uitvaartverzekering. Het liefst natuurlijk zo goedkoop mogelijk, maar vooral ook een uitvaartverzekering die het beste bij je uitvaartwensen past. Lifetri biedt altijd een maatwerk uitvaartverzekering voor een goede prijs. De prijsberekening van de uitvaartverzekering is afhankelijk van je wensen, je regio en je leeftijd, gezondheid, het verzekerde bedrag en het type dekking.

Daarom is het advies om voordat je een uitvaartverzekering afsluit, je de verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Zo betaal je niet onnodig veel premie en kun je ook uit de verschillende verzekeringsopties kiezen. Hieronder vind je een opsomming van de maandelijkse premies van de beste uitvaartverzekeraars.

Verzekeraar Verzekerd bedrag € 8.000 Verzekerd bedrag € 11.000
Lifetri € 11,61 € 14,55
DELA€ 9,35 € 12,35
Yarden€ 10,33 € 12,26
Ardanta € 12,65 € 13,39
PC Uitvaart € 12,65 € 13,39

Online Lifetri uitvaartverzekering afsluiten

Een uitvaartverzekering Lifetri kun je online snel en eenvoudig afsluiten. Op basis van je postcode en uitvaartwensen berekent Lifetri de kosten voor je begrafenis of crematie. Je kunt hier zelf wensen aan toevoegen. Vervolgens kun je de premie berekenen voordat je een van de natura Lifetri uitvaartverzekeringen afsluit.

Liever eerst een persoonlijk gesprek met één van de Lifetri adviseurs? Dan kun je online een afspraak maken. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je met Lifetri uitvaartverzekering contact opnemen. Hieronder de gegevens waarop je met Lifetri uitvaartverzekering contact kunt opnemen.

Lifetri Uitvaartverzekering

 • Tel: 035 – 548 08 08 (Ma t/m vr – 9:00 – 17:00)
 • Email: info@lifetri.nl
 • Website: www.lifetri.nl
 • Adres: Olympia 1, 1213 NS Hilversum

Reviews van klanten

Het is altijd prettig om meer te weten te komen over de ervaringen van anderen over Lifetri. Zo weet je of degenen die een polis voor de uitvaart hebben afgesloten blij zijn met de premie die betaald dient te worden. Ook kun je zo snel ontdekken of men tevreden is met de diensten die geboden worden.

Over het algemeen zijn de reviews over de uitvaartverzekering Lifetri door de klanten als zeer goed te beschouwen. Sommige geven aan dat het een hele goede verzekeraar is. Weer een ander is zeer tevreden met de service en de declaratie afhandeling.

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op