Wat is een rouwband en hoe wordt deze gedragen in Nederland? Lees alles in onze handige gids.

Wanneer dragen mensen een rouwband?

Het komt regelmatig voor dat er een rouwband gedragen wordt tijdens voetbalwedstrijden, als er een bekend persoon is overleden dan draagt een team wel eens een rouwband als laatste eer. Maar ook Nederlanders maken gebruik van een rouwband bij andere evenementen of gelegenheden, tegenwoordig heb je een ruim aanbod aan rouwbanden te koop, als je dus een rouwband wil kopen kan het slim zijn om alle aanbieders met elkaar te vergelijken.

Een rouwband kopen kan gemakkelijk online

Een normale, zwarte rouwband kopen kan gemakkelijk online gebeuren, er is een divers assortiment aanwezig en je kunt in iedere prijsklasse wel een rouwband vinden die bij jou of je team past. Maar hoe is de rouwband eigenlijk ontstaan, en waarom dragen we die band eigenlijk?

Waar komt de rouwband vandaan

Eigenlijk komt de rouwband uit onze geschiedenis terug, vroeger werd er altijd strikt zwarte kleding gedragen bij een uitvaart. Vroeger waren er strenge regels op het gebied van etiquettes en kleding bij een uitvaart. De rouwband is een onderdeel van de klassieke kledij, en wordt deze nog steeds in ere gehouden bij speciale aangelegenheden rondom de dood.

Rouwband en sport

Sportteams kiezen vaak voor een rouwband omdat het niet mogelijk is om volledig in het zwart te kleden tijdens een wedstrijd. Een rouwband kan daarbij ook makkelijk door mannen en vrouwen gedragen. Ook is het mogelijk om zwarte polsbandjes te dragen die dezelfde boodschap uitdragen als de traditionele rouwband.

Hoe draag je de rouwband precies?

Als je een rouwband gekocht hebt is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet om welke arm deze gedragen moet worden. Bij voetbal is het duidelijk, de rouwband moet om de linkerarm gedragen worden. Ook draag je de rouwband aan de bovenarm. De juiste manier van de rouwband is dus de linker bovenarm.

Als een bekende persoon of bekende voetballer komt te overlijden wordt de rouwband om de bovenarm gedragen. Iedere speler uit een team draagt dan een rouwband, ook de arbitrage in de wedstrijd draagt een rouwband Doorgaans wordt er naast de rouwband ook regelmatig een minuut stilte gehouden om de overleden persoon te herdenken

Waardering

8.9 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.2 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,74

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

Kinderen gratis meeverzekeren

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-08-1987 (32 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 18-03-2020
Laatst geüpdatet op