UITVAARTVERZEKERING EN STUDENTEN

Studenten denken op hen leeftijd nog niet na over het overlijden en automatisch dus ook niet aan een uitvaartverzekering. Ze zijn nog jong en in de bloei van hun leven en ondernemen veel zaken en hebben weinig risico tot overlijden, ze zijn dan ook erg geliefd onder de uitvaartverzekeraars.

Wanneer studenten beslissen om op jonge leeftijd een uitvaartpolis af te sluiten zijn zij hier zeer voordelig mee uit, ze hebben immers nog een heel leven te gaan en genoeg maanden om de premie te betalen, hierdoor is deze premie logischerwijs ook lager.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Vallen onder de uitvaartverzekering van je ouders

In Nederland val je onder de 18 jaar onder de uitvaartverzekering van je ouders. Ben je 18 jaar geworden? Dan ligt de verantwoordelijk bij jezelf en dien je een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Over het algemeen ben je tot het 25e levensjaar voordelig uit wanneer we spreken over de maandelijkse premie. Je wilt natuurlijk de goedkoopste uitvaartverzekering bemachtigen.

Kies je er voor om je premie op een latere leeftijd af te sluiten dan loopt de premie snel op, het is dan ook verstandig om meteen een uitvaartverzekering af te sluiten wanneer je niet meer gratis gedekt wordt door je ouders. Je kunt je uitvaartverzekering bij verschillende aanbieders in Nederland afsluiten. De bekendste uitvaartverzekeraars in Nederland zijn de Dela, Monuta, Yarden & Ardanta.

uitvaartverzekering studenten
studenten en uitvaartverzekering

Lage premie voor je uitvaartverzekering

Het grootste voordeel van de studenten is dat zij gebruik kunnen maken van zeer lage tarieven, je kunt al een uitvaartverzekering afsluiten voor maar €1,99 per maand. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit gaat de uitvaartverzekeraar risico’s voor nu en de toekomst in schatten.

De uitvaartverzekeraar houdt rekening met het feit dat je nog jong bent en dus nog veel tijd hebt om de premie te kunnen betalen, bovendien heb je als studenten een grote kans op een succesvolle baan waardoor de premiebetaling geen enkel probleem hoeft te zijn. Door de zeer lage kans op overlijden zijn verzekeraars enorm blij met studenten.

Risico op overlijden is een grote factor bij het afsluiten van een uitvaartverzekering voor studenten

Uitvaartverzekeraars kijken naar verschillende factoren wanneer jij bij hen een uitvaartverzekering wilt afsluiten, een van de belangrijkste factoren is de kans op overlijden. Aan de hand van dit risico wordt een maandelijkse premie vastgesteld. U kunt al bedenken dat het afsluiten op latere leeftijd veel hogere kosten met zich mee brengt, zij hebben immers minder tijd om het gedekte bedrag te betalen en hebben een veel hogere kans op overlijden.

Tevens hebben mensen met een ongezonde leefstijl te maken met een hogere premie, dit is natuurlijk logisch. Iemand die een pakje sigaretten per dag rookt heeft een veel grotere kans op ziektes dan iemand die dit niet doet. Wees verstandig en wacht niet te lang met het afsluiten van een uitvaartverzekering.

student en uitvaart verzekering
levenslange dekking student

Levenslange dekking voor de studenten

In de praktijk komt het het meeste voor dat studenten kiezen voor een levenslange dekking. De uitvaartverzekering wordt vaak afgesloten tussen het 20e en 30e levensjaar waardoor ze nog zeker 50 tot 60 jaar hebben om een interessante dekking op te bouwen. Zij kiezen er dan ook niet snel voor een uitvaartverzekering met een looptijd van 30 jaar, hierdoor zal de premie maandelijks ook flink stijgen.

Zoals al eerder benoemd kunnen studenten voor €1,99 per maand een uitvaartverzekering afsluiten, deze premie zal er voor zorgen dat je bij het overlijden een geschikte dekking zult ontvangen voor een persoonlijk en waardig afscheid. Laat 1 keer per maand die koffie op het station staan en de kosten voor je uitvaartverzekering zijn gedekt, te mooi om waar te zijn eigenlijk.

Het is voor een student erg verstandig om zichzelf goed te oriënteren in de verschillende vormen van een uitvaartverzekering, zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een kapitaaldekking of naturadekking. Doe dit aandachtig en neem hier de tijd voor, overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar is namelijk vaak financieel nadelig. Het komt in de praktijk dan ook weinig voor dat mensen voor een andere uitvaartverzekeraar kiezen.

Daarentegen kiezen mensen wel veel voor het aanpassen of uitbreiden van de uitvaartpolis.

Waarom moet ik als student nu al een uitvaartverzekering afsluiten?

Het hebben van een uitvaartverzekering brengt een aantal voordelen met zich mee, vooral voor de jongere student. Het grootste voordeel van deze keuze is natuurlijk de kostenspreiding die je over je hele leven maakt, een gemiddelde Nederlander voelt de zeer lage premie maandelijks niet in zijn portemonnee. Wanneer je tijdens het uitgaan één biertje minder drinkt heb je de kosten er al uit. Oudere mensen hebben vaak te maken met hogere premie die al snel oplopen tussen de 20 en 40 euro per maand. Houd er wel rekening met premieverschillen tussen de uitvaartverzekeraars, vergelijken is een must.

Wij begrijpen dat een student niet haastig op zoek is naar een uitvaartverzekering, dit alles heeft natuurlijk te maken met het feit dat zij nog een heel leven voor zich hebben. Toch kun je niet blindeloos uitgaan van je leeftijd, de dood zit helaas in een klein hoekje en uiteindelijk zal iemand moeten opdraaien voor de te moeten maken kosten.

Tevens is een uitvaartverzekering enorm fijn voor je nabestaanden. Stel we gaan van het slechte geval uit en je komt plotseling te overlijden, het is voor je nabestaanden niet fijn om in deze emotionele en hectische periode zaken te regelen. De uitvaartverzekering neemt alle praktische en administratieve zaken uit handen waardoor de nabestaanden rustig kunnen rouwen en een waardig afscheid kunnen nemen. Iets wat natuurlijk erg belangrijk is wanneer iemand komt te overlijden.

Ook is het zo dat wanneer je kiest voor een uitvaartverzekering op het moment van uitkeren meer ontvangt dan dat je betaald hebt. Krijgen je nabestaanden alsnog te maken met extra kosten door hun eigen wensen of behoeften dan biedt de uitvaartverzekeraar vaak handige deals die als volgt luiden: wanneer je kiest voor een uitvaartcentra die in bezit is van jouw uitvaartverzekeraar dan willen zij vaak 10% boven op het uitgekeerde bedrag toevoegen. 

voordeligste uitvaartverzekering student
goedkoopste uitvaartverzekering student

De perfecte uitvaartverzekering berekenen

Als student is het erg belangrijk om jezelf te oriënteren in de verschillende vormen van een uitvaartverzekering. Het voornaamste waar je op moet letten bij deze keuze zijn jouw eigen behoeften en wensen bij het afscheid. Door middel van onze uitvaartcalculator kunt u snel en gemakkelijk zien wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten. De gemiddelde uitvaart kost al snel €7.000 en zal bij speciale rituelen of wensen alleen maar duurder worden.

Vul onze uitvaartcalculator in naar uw eigen wensen en behoeften en kies aan de hand van deze uitkomst de juiste uitvaartverzekering. Tevens raden wij het aan om altijd goed de voorwaarden door te lezen, we weten dat dit een tijdrovende klus is, maar een uitvaartverzekering houd je meestal voor de rest van je leven.

Wanneer je niet je kosten berekend kan het zijn dat je een verkeerde keuze maakt en bij uitkering van diensten of geld tekort komt, nabestaanden zullen voor deze extra kosten op moeten draaien.

Zijn er speciale uitvaartverzekering voor studenten?

Per definitie zijn er geen uitvaartverzekeringen die speciaal gericht zijn op een student. Een student kan net als een ouder iemand iedere uitvaartverzekering afsluiten die hij of zij wil. Zoals u weet wordt premie op latere leeftijd wel hoger waardoor het voor een student veel voordeliger is om er een af te sluiten.

Wat je wel vaak ziet tegen komen is dat uitvaartverzekeraars ervoor kiezen om bepaalde pakketten een naam te geven met het woord student erin, dit betekent niet dat deze alleen voor studenten zijn, ook oudere mensen kunnen voor dit pakket kiezen. Wil je alles te weten komen over uitvaartverzekeringen? Neem dan eens een kijkje in onze informatiegids over uitvaartverzekeringen in 2018.

speciale uitvaartverzekering voor studenten

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op