Waar moet je allemaal op letten als je een uitvaartverzekering voor studenten wil afsluiten? Lees onze gids en kom alles te weten over dit belangrijke onderwerp.

Hoe werkt een studenten uitvaartverzekering?

Studenten denken op hen leeftijd nog niet na over het overlijden en automatisch dus ook niet aan een uitvaartverzekering. Ze zijn nog jong en in de bloei van hun leven en ondernemen veel zaken en hebben weinig risico tot overlijden, ze zijn dan ook erg geliefd onder de uitvaartverzekeraars.

Speciale uitvaartverzekering voor studenten?

Per definitie zijn er geen uitvaartverzekeringen die speciaal gericht zijn op een student. Een student kan net als een ouder iemand iedere uitvaartverzekering afsluiten die hij of zij wil. Zoals u weet wordt premie op latere leeftijd wel hoger waardoor het voor een student veel voordeliger is om er een af te sluiten. Wil je direct kijken? Begin dan met premie uitvaartverzekering berekenen.

Zeer lage premie voor studenten

Wat je wel vaak ziet tegen komen is dat uitvaartverzekeraars ervoor kiezen om bepaalde pakketten een naam te geven met het woord student erin, dit betekent niet dat deze alleen voor studenten zijn, ook oudere mensen kunnen voor dit pakket kiezen.

Wanneer studenten beslissen om op jonge leeftijd een uitvaartpolis af te sluiten zijn zij hier zeer voordelig mee uit, ze hebben immers nog een heel leven te gaan en genoeg maanden om de premie te betalen, hierdoor is deze premie logischerwijs ook lager.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een polis voor studenten.

Lage premie voor studenten en jongeren

Het grootste voordeel van de studenten is dat zij gebruik kunnen maken van zeer lage tarieven, je kunt al een uitvaartverzekering afsluiten voor maar €1,99 per maand. Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit gaat de uitvaartverzekeraar risico’s voor nu en de toekomst in schatten.

De uitvaartverzekeraar houdt rekening met het feit dat je nog jong bent en dus nog veel tijd hebt om de premie te kunnen betalen, bovendien heb je als studenten een grote kans op een succesvolle baan waardoor de premiebetaling geen enkel probleem hoeft te zijn. Door de zeer lage kans op overlijden zijn verzekeraars enorm blij met studenten.

Soms nog op de polis van de ouders

In Nederland val je onder de 18 jaar onder de uitvaartverzekering van je ouders. Ben je 18 jaar geworden? Dan ligt de verantwoordelijk bij jezelf en dien je een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Over het algemeen ben je tot het 25e levensjaar voordelig uit wanneer we spreken over de maandelijkse premie. 

Premie later afsluiten is duurder

Kies je er voor om je premie op een latere leeftijd af te sluiten dan loopt de premie snel op, het is dan ook verstandig om meteen een uitvaartverzekering af te sluiten wanneer je niet meer gratis gedekt wordt door je ouders. Je kunt je uitvaartverzekering bij verschillende aanbieders in Nederland afsluiten. De bekendste uitvaartverzekeraars in Nederland zijn de Dela, Monuta, Yarden & Ardanta.

Levenslange dekking voor de studenten

In de praktijk komt het het meeste voor dat studenten kiezen voor een levenslange dekking. De uitvaartverzekering wordt vaak afgesloten tussen het 20e en 30e levensjaar waardoor ze nog zeker 50 tot 60 jaar hebben om een interessante dekking op te bouwen. Zij kiezen er dan ook niet snel voor een uitvaartverzekering met een looptijd van 30 jaar, hierdoor zal de premie maandelijks ook flink stijgen.

Studenten kunnen al vroeg beginnen

Zoals al eerder benoemd kunnen studenten voor €1,99 per maand een uitvaartverzekering afsluiten, deze premie zal er voor zorgen dat je bij het overlijden een geschikte dekking zult ontvangen voor een persoonlijk en waardig afscheid. Laat 1 keer per maand die koffie op het station staan en de kosten voor je uitvaartverzekering zijn gedekt, te mooi om waar te zijn eigenlijk.

Oriënteer je op de verschillende vormen van verzekeren

Het is voor een student erg verstandig om zichzelf goed te oriënteren in de verschillende vormen van een uitvaartverzekering, zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een kapitaaldekking of natura dekking.

Doe dit aandachtig en neem hier de tijd voor, overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar is namelijk vaak financieel nadelig. Het komt in de praktijk dan ook weinig voor dat mensen voor een andere uitvaartverzekeraar kiezen.

Waar kijkt de uitvaartverzekeraar naar?

Uitvaartverzekeraars kijken naar verschillende factoren wanneer jij bij hen een uitvaartverzekering wilt afsluiten, een van de belangrijkste factoren is de kans op overlijden.

Aan de hand van dit risico wordt een maandelijkse premie vastgesteld. U kunt al bedenken dat het afsluiten op latere leeftijd veel hogere kosten met zich mee brengt, zij hebben immers minder tijd om het gedekte bedrag te betalen en hebben een veel hogere kans op overlijden.

Tevens hebben mensen met een ongezonde leefstijl te maken met een hogere premie, dit is natuurlijk logisch. Iemand die een pakje sigaretten per dag rookt heeft een veel grotere kans op ziektes dan iemand die dit niet doet. Wees verstandig en wacht niet te lang met het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Waarom nu al een studenten uitvaartverzekering?

Het hebben van een uitvaartverzekering brengt een aantal voordelen met zich mee, vooral voor de jongere student. Het grootste voordeel van deze keuze is natuurlijk de kostenspreiding die je over je hele leven maakt, een gemiddelde Nederlander voelt de zeer lage premie maandelijks niet in zijn portemonnee.

Wanneer je tijdens het uitgaan één biertje minder drinkt heb je de kosten er al uit. Oudere mensen hebben vaak te maken met hogere premie die al snel oplopen tussen de 20 en 40 euro per maand. Houd er wel rekening met premieverschillen tussen de uitvaartverzekeraars, vergelijken is een must.

Wij begrijpen dat een student niet haastig op zoek is naar een uitvaartverzekering, dit alles heeft natuurlijk te maken met het feit dat zij nog een heel leven voor zich hebben. Toch kun je niet blindeloos uitgaan van je leeftijd, de dood zit helaas in een klein hoekje en uiteindelijk zal iemand moeten opdraaien voor de te moeten maken kosten.

Zekerheid voor later

Tevens is een uitvaartverzekering enorm fijn voor je nabestaanden. Stel we gaan van het slechte geval uit en je komt plotseling te overlijden, het is voor je nabestaanden niet fijn om in deze emotionele en hectische periode zaken te regelen.

De uitvaartverzekering neemt alle praktische en administratieve zaken uit handen waardoor de nabestaanden rustig kunnen rouwen en een waardig afscheid kunnen nemen. Iets wat natuurlijk erg belangrijk is wanneer iemand komt te overlijden.

Je polis kan in waarde toenemen als je vroeg begint

Ook is het zo dat wanneer je kiest voor een uitvaartverzekering op het moment van uitkeren meer ontvangt dan dat je betaald hebt. Krijgen je nabestaanden alsnog te maken met extra kosten door hun eigen wensen of behoeften dan biedt de uitvaartverzekeraar vaak handige deals die als volgt luiden: wanneer je kiest voor een uitvaartcentra die in bezit is van jouw uitvaartverzekeraar dan willen zij vaak 10% boven op het uitgekeerde bedrag toevoegen.

De perfecte polis voor jongeren vinden

Als student is het erg belangrijk om jezelf te oriënteren in de verschillende vormen van een uitvaartverzekering. Het voornaamste waar je op moet letten bij deze keuze zijn jouw eigen behoeften en wensen bij het afscheid.

Gemakkelijk de kosten berekenen

Door middel van onze uitvaartcalculator kunt u snel en gemakkelijk zien wat uw uitvaart ongeveer gaat kosten. De gemiddelde uitvaart kost al snel €7.000 en zal bij speciale rituelen of wensen alleen maar duurder worden.

Vul onze uitvaartcalculator in naar uw eigen wensen en behoeften en kies aan de hand van deze uitkomst de juiste uitvaartverzekering.

Lees de voorwaarden goed door

Tevens raden wij het aan om altijd goed de voorwaarden door te lezen, we weten dat dit een tijdrovende klus is, maar een uitvaartverzekering houd je meestal voor de rest van je leven.

Wanneer je niet je kosten berekend kan het zijn dat je een verkeerde keuze maakt en bij uitkering van diensten of geld tekort komt, nabestaanden zullen voor deze extra kosten op moeten draaien.

Uitvaartverzekering voor studenten vergelijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op