DE ANTILLIAANSE UITVAARTVERZEKERING, ALLES WAT JE MOET WETEN!

Je zult het wellicht niet weten maar het is mogelijk om een Antilliaanse uitvaartverzekering te verkrijgen in Nederland. Ons land telt namelijk rond de 150.000 Antilliaanse Nederlanders, grotendeels is rooms-katholiek of protestants. Maar waarom sluiten Antilliaanse Nederlanders niet gewoon een standaard uitvaartverzekering af?

Wanneer we kijken naar de traditionele rituelen na het overlijden van een Antilliaan zien we echter niet alleen christelijke, namelijk ook Afrikaanse en Indiaanse tradities komen aan bod. Lees alle belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij een Antilliaanse uitvaartverzekering.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies van een uitvaartverzekering.

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Een wereld vol met geesten

Een wereld vol met geesten, het klinkt misschien een beetje vreemd maar voor Antilliaans en Carabische Nederlanden is deze wereld onderdeel uit het dagelijkse leven. Hoe dichterbij een overlijden is hoe belangrijker de wereld met geesten wordt.

Dagelijkse gebeurtenissen en symbolen worden gezien als voorbodes van de dood, het krijgen van een blauwe plek of het binnenvliegen van een donkere vlinder zijn zulke gebeurtenissen.

Je zult een Antilliaan na de uitvaart ook nooit horen spreken over een mooie uitvaart, ze vrezen dat de dood hen de volgende dag komt halen. De geesten zijn altijd aanwezig!

Antilliaanse uitvaartverzekering
buitenlandse uitvaartverzekering

Wat gebeurt er na het overlijden met een Antilliaanse uitvaartverzekering?

Het allereerste wat er gebeurt na het overlijden in zowel de Antillen als in Nederland is dat de familie en dichte nabestaanden direct worden ingelicht. Op de Antillen wordt vandaag de dag nog steeds een advertentie geplaatst in de lokale kranten, deze zijn overigens ook nog in Nederland te koop. In Nederland wordt dit tegenwoordig steeds minder gedaan, velen kiezen voor een mooie en iets duurdere rouwkaart.

Binnen de Antilliaanse gemeenschap is het normaal dat iedere bekende van de overledene op rouwbezoek komt, zo zul je op een antilliaanse uitvaart veel kennissen van de overledene tegenkomen. De rouwbijeenkomst telt meestal drie tot vierhonderd personen. De kist is altijd open en wordt afscheid genomen van de overledene, hierna wordt de directe familie gecondoleerd.

Tijdens de rouwbijeenkomst is vaak live muziek aanwezig en de overledene krijgt nog flink wat spullen in zijn kist, van sigaretten, drank tot kindertekeningen. Ook wordt de kist gevuld met vragen en wensen voor eerder gestorven Antilianen. In veel gevallen is het einde van rouwbijeenkomst zeer treurig en erg emotioneel, het kan vaak nog wel uren doorgaan, het is immers het laatste afscheid met hen dierbare.

De begrafenis met de Antilliaanse uitvaartverzekering

Bij de keuze voor een Antilliaanse uitvaartverzekering kiest grotendeels van de Antillianen voor een traditionele begraving in plaats van een crematie. Cremeren komt bij Antillianen namelijk maar zelden voor, ze vinden namelijk dat het lichaam ongeschonden moet beginnen aan de reis in het hiernamaals.

Personen met een Antilliaanse uitvaartverzekering kiezen vaak voor de laatste rustplaats in het moederland, dit is met deze verzekering dan ook goed mogelijk. Heb je een normale uitvaartverzekering met volledig Nederlandse rituelen dan is dit vaak niet mogelijk. Is het in dit geval niet mogelijk om de overledene naar het moederland te brengen dan wordt er vaak gekozen voor de begraafplaats van de kerk waar de overledene lid van was. Hier zal dan ook een afscheidsdienst gehouden worden.

De rouwstoet met een Antilliaanse uitvaartverzekering

Wanneer alle ceremonies en diensten zijn afgerond rijdt de rouwwagen voor de laatste keer van het huis van de overledene. Hier wordt gestopt en dragen nabestaanden de kist in een rondje om of door het huis, dit voor een goed afscheid. Vervolgens wordt de begrafenis afgerond zoals de gewoonten in de kerk zijn. Hier hoeft u geen extra dienst voor bij te nemen op de uitvaartpolis.

Je kunt je Antilliaanse uitvaartverzekering afsluiten bij de Yarden uitvaartverzekeringen, Monuta uitvaartverzekeringen, Dela uitvaartverzekeringen & Ardanta uitvaartverzekeringen.

antilliaanse uitvaartpolis

Het graf met de Antiliaanse uitvaartverzekering

Antilianen voelen het als hen plicht om een graf van een dierbare goed bij te houden, de keuze voor een Antiliaanse uitvaartverzekering is dan ook erg slim want het graf kan nog best wel duur zijn. Je moet hierbij denken aan grafrechten. Vaak wordt het graf net als in Nederland verzorgt met kleine steentjes en bloemen.

De rouwperiode na de uitvaart

Wanneer de uitvaart is afgelopen gaat er een periode van 8 dagen in, dit wordt ook wel de ocho dia genoemd. In de periode zal een voorbidster, die meestal een vrouw van boven de 50 is, litanieën bidden. In deze gebeden wordt gevraagd of god de overledene bij zich kan nemen voor de troost van alle nabestaanden. Na de gebeden worden de emoties de vrije loop gelaten en wordt er veelal gesproken over de overledene en zijn weg in het hiernamaals.

Vooral de laatste dag van de gebeden liggen de emoties erg hoog, alle ramen in huis gaan open om de overledene veilig te laten gaan naar het hiernamaals. Zoals we al zeiden geloven Antilianen in een wereld vol met geesten. Om alles af te sluiten wordt er gezamenlijk gegeten en rum gedronken.

De veerstigste dag na het overlijden van de dierbare is ook een belangrijke, er wordt namelijk nog een herdenkingsdienst gehouden. Je kunt dit het beste vergelijken met wat Nederlanders doen op de verjaardag van de overledene.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen en andere handige zaken die u moet weten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Uw partner en een uitvaartverzekering

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het kijken bent naar een uitvaartverzekering en dat je jezelf afvraagt: Kan ik dit beter alleen afsluiten of een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten? Om daar goed antwoord op te krijgen helpen we je op weg met een aantal...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering

Beoordeel nu!
Laatst geüpdatet op