Daling van de hoogte overlijdensrisicoverzekering premies in 2019, lees er hier alles over!

Vandaag de dag worden de mensen gemiddeld ouder dan voorheen, hierdoor is het zo dat de premie voor de overlijdensrisicoverzekering goedkoper wordt doordat zij minder hoeven uit te keren.

Uit een onderzoek van Moneyview blijkt dat de premie maar liefst met 3,6% is gedaald ten opzichte van het afgelopen jaar. De premie is zelfs sinds 2002 zo sterk gedaald dat deze meer dan gehalveerd is met een percentage van 58%.

Hypotheek bij ORV

De meeste bezitters van een huis hebben een overlijdensrisicoverzekering die in verband staat met zijn/haar hypotheek. Wanneer een persoon overlijdt wordt er een bedrag uitgekeerd aan de nabestaanden zodat zij niet voor financiële verrassingen komen te staan.

Zij kunnen hierdoor bijvoorbeeld gewoon in hun eigen woning blijven wonen wat voor hen een veilige omgeving is. Graag meer lezen over overlijdensrisicoverzekering hypotheek? Klik dan op de link om er meer over te lezen. 

Het zou zomaar voor kunnen komen dat uw hypotheekverstrekker u verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten samen met de hypotheek. Wanneer er maximaal wordt geleend is dit meestal het geval. 

Oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering

Het is vandaag de dag redelijk eenvoudig om uw maandlasten omlaag te brengen door middel van het oversluiten van uw hypotheek. Vele woningeigenaren met een actieve ORV kunnen deze eenvoudig oversluiten en aanpassen op hun persoonlijke situatie. Een overlijdensrisicoverzekering oversluiten werkt zo:

  • Sluit ten allereerste een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af. Deze kunt u daarna verpanden aan uw hypotheekverstrekker.
  • Vervolgens pand u uw huidige verzekering af zodat u deze op kan zeggen. Let wel op dat u altijd al een nieuwe verzekering hebt afgesloten om te voorkomen dat u onverzekerd raakt.
  • Let bij het oversluiten van een nieuwe verzekering ook op het feit dat de hypotheekverstrekker administratiekosten kan verrekenen voor het afpanden en verpanden.

Wanneer u niet zeker weet of u zelfstandig over kan sluiten zijn hier altijd nog hypotheekadviseurs voor die u hierin kunnen helpen. Zij kijken daarbij ook meteen of u op andere gebieden nog kunt besparen. Overlijdensrisicoverzekering vergelijken raden we ook altijd aan als je kiest om over te stappen naar een andere verzekeraar, zo ben je ook verzekerd van een goede deal. 

Bekijk alle uitvaartpolissen van 2019

Waardering

8.9 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.2 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,74

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

Kinderen gratis meeverzekeren

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Waardering

8.3 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,81

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Distributiekosten verwerkt in de premie

Vrije keuze uitvaartverzorging

Waardering

8.0 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.250

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 12,12

✓ Premielooptijd tot 80 jaar

Je kiest zelf de duur van premiebetaling

Bepaal zelf bedrag van uitkering

  • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-08-1987 (32 jaar), niet-roker.
  • Laatste keer gecontroleerd: 08-08-2019