Zeemansgraf, wat houdt het precies in? Bekijk de mogelijkheden & regels

Een zeemansgraf in Nederlandse wateren is helaas niet meer mogelijk. Als het echter echt uw wens is om uw lichaam overboord te laten zetten nadat u overleden bent, dan kan dat nog. U zult hiervoor naar Engeland moeten reizen, in Engeland zijn er namelijk twee plaatsen waar u nog steeds zo’n zeebegrafenis kunt krijgen.

Isle of Wight is één van de plaatsen waar u terecht kunt voor zo’n soort begrafenis. Aqua-Omega is een organisatie die dit soort begrafenissen kan verwezenlijken, zij zorgen voor het vervoer van de overleden persoon naar Engeland, ook leveren zij persoonlijke zorg en zorgen zij dat alle formaliteiten geregeld zijn.

Aqua-Omega zeemansgraf

Zoals eerder benoemd is het in Nederlandse wateren niet langer toegestaan om een zeemansgraf te krijgen. Het is echter wel mogelijk om zo’n graf in Engeland te krijgen, maar dan hoor ik u al denken: hoe regel ik dit allemaal in Engeland? Gelukkig hoeft u dit niet allemaal zelf te regelen, er zijn verschillende organisaties die u hierbij willen helpen. Aqua-Omega is een van deze organisaties, zij zorgen ervoor dat het lichaam van de overleden persoon in Engeland komt, ook regelen zij de persoonlijke verzorging en al de formaliteiten.

Zij zorgen er voor dat het lichaam op de gewenste manier op het schip terecht komt. Nabestaande krijgen de mogelijkheid om foto’s en bloemen op het graf te leggen, uiteraard is er ook de mogelijkheid om een korte toespraak te geven en muziek af te spelen.

Er zal een uitvaartleider van Aqua-Omega aanwezig zijn die door het gebruik van maritieme tradities er een mooi gedenkwaardig afscheid van zal maken. U zult achteraf een maritieme kaart ontvangen met een officiële verklaring van het zeemansgraf, hierop kunt u het schip, de datum, de tijd en de locatie van de zeebegrafenis terugvinden.

Een zeemansgraf, wat kost dat eigenlijk?

Als het uw wens is om in een zeemansgraf te eindigen dan wilt u natuurlijk weten wat dit ongeveer gaat kosten. Zoals u misschien al verwacht zullen de kosten voor een uitvaart als deze hoger oplopen dan een normale uitvaart. Wij hebben voor u de kosten op een rijtje gezet, ook hebben wij hierbij vermeld wat er allemaal inbegrepen is. Houdt er rekening mee dat dit de kosten zijn van een uitvaart bij de organisatie Aqua-Omega. 

Tarief:

€11.720,- voor het verplaatsen van het lichaam van de overleden persoon naar het schip, het zeemansgraf in bijzijn van de familie en de scheepscharter met bemanning.

Bij deze prijs zit inbegrepen:

 • Regelen van verschillende formaliteiten in de overlijdensplaats.
 • Legeskosten documenten.
 • Vervoer van Haarlem naar Engeland.
 • Standaardverzorging.
 • Hoes en sluiten van de doodskist.
 • Vervoerskist (195cm bij 55cm).
 • Indien noodzakelijk: metalen binnencontainer (195cm bij 55cm).
 • Speciale kist voor de zeebegrafenis.
 • Maritieme kaart met verklaring.
 • Reiskosten uitvaartleider.
 • Begeleiding bijzetting door Aqua-Omega

Waardering

8.9 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

Geen advieskosten

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.4 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 12,32

✓ Levenslang verzekerd

Altijd één vast aanspreekpunt
Deskundig & betrouwbaar
 • Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-08-1987 (32 jaar), niet-roker.
 • Laatste keer gecontroleerd: 07-09-2020
Laatst geüpdatet op