Hond cremeren: hoe werkt het & wat zijn de kosten?

Uw eigen hond laten cremeren, het zijn zaken die u het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Het verlies van een trouwe viervoeter betekent voor velen een flinke klap in het gezicht, dat begrijpen we goed. Honden zijn een essentieel onderdeel in veel gezinnen, ook na het overlijden. Uw eigen hond laten cremeren is dan ook nooit leuk, wel is het verstandig om op de hoogte zijn van de kosten en waar uw precies terecht kunt. Op deze pagina zetten we belangrijke punten voor u uiteenzetten.

Uw hond laten cremeren: welke mogelijkheden zijn er?

Het overgrote deel van de baasjes kiest voor het overlijden van de hond voor een crematie en niet voor een begrafenis. Daarom zijn er verschillende vormen van cremeren. Zo kunt u kiezen voor het bewaren van het stoffelijk overschot in een urn, maar het is ook mogelijk om het als uit te strooien. Ook voor gedenkstenen wordt vaak gekozen. Hieronder zullen we alle mogelijkheden voor uiteenzetten, zo hoeft u er niet meer over na te denken wanneer het vreselijke moment tevoorschijn komt.

Individuele crematie

Het grote deel van de baasjes kiest voor een individuele hond crematie. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de hond in zijn eentje gecremeerd. Na een voorgaand persoonlijk afscheid wordt het proces in werking gesteld. Bij enkele crematoria is het mogelijk om zelf aanwezig te zijn, indien dit gewenst is natuurlijk.

  • Er wordt voornamelijk gekozen voor een individuele crematie wanneer het stoffelijk overschot bewaard gaat worden in een urn. Goed om te weten is dat het niet verplicht is om mee te nemen na de crematie. Tevens is het bij veel plaatsen mogelijk om het overblijfsel in een urnenmuur te plaatsen.

Collectieve crematie

Het collectief cremeren van uw hond, tezamen met andere dieren, is ook een mogelijkheid. Hierbij worden er meerdere dieren tegelijk in een groep gecremeerd. In deze situatie wordt er in 99% van de gevallen gekozen voor het uitstrooien van het stoffelijk overschot op een prachtige plek die vaak wordt uitgekozen door het crematorium zelf.

Goed om te weten is dat bij een collectieve crematie van een hond het niet mogelijk is om de as mee te nemen in een urn. Logischerwijs heeft dit te maken met het feit dat de crematie in een groep heeft plaatsgevonden. De hond cremeren prijs is hierdoor dan ook goedkoper dan een individuele crematie.

Cremeren hond: uitstrooien, begraven van een urn?

Voordat u daadwerkelijk een keuze gaat maken tussen de verschillende manieren van crematie is het belangrijk om na te denken over de gedenking aan uw viervoeter. Het is bij een collectieve crematie bijvoorbeeld niet mogelijk om het stoffelijk overschot mee te nemen in een urn, hierbij wordt vrijwel altijd gekozen voor een uitstrooiing op een plek die het crematorium zelf heeft gekozen.

Bij een individuele crematie hebt u meer keuzevrijheid en is dit wel mogelijk. Dit ziet u ook terug in de hond cremeren kosten. Bespreek het met familieleden, afscheid nemen is namelijk enorm belangrijk, ook met de hond. Helaas is niet alles mogelijk, dit heeft te maken met de regels van het NVWA.

Wat kost een hond cremeren?

De hond cremeren kosten liggen gemiddeld rond de € 115,- voor een collectieve crematie en € 170,- voor een individuele crematie. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van de overleden hond, bovengenoemde prijzen worden gehanteerd voor honden met een gewicht tussen de 20 – 30 kilo.

Daarnaast moet u rekening houden met de kosten die door het crematorium in rekening worden gebracht voor de standaard urn. Doorgaans ligt dit bedrag rond de € 30,-. Logischerwijs kunt u het afscheid zo luxe vormgeven als u zelf wilt, hier staan hogere kosten tegenover.

Zoals u ziet is een individuele crematie duurder dan de collectieve variant. Wel heeft u het voordeel dat er meer mogelijk is na de crematie, bijvoorbeeld het meenemen van het stoffelijk overschot in een urn. Kortom, de kosten hond cremeren liggen onder nabij de € 150,-.

Welke vervoersmogelijkheden zijn er?

Het verlies van uw hond heeft een enorme impact op uw dagelijkse leven, een waardig afscheid is essentieel. Veel dieren uitvaartverzorgers denken hier goed in mee. Er zijn dan ook vaak verschillende vervoersmogelijkheden mogelijk. Veel gezinnen hechten erg veel waarde aan het zelf brengen, vaak wordt er ook gekozen voor het ophalen bij de dierenarts of het huishouden zelf. Wel worden hier in de meeste gevallen kosten voor in rekening gebracht.

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op