natura uitvaartverzekering, wat is het en is het afsluiten van hiervan slim?

 In Nederland heb je diverse vormen uitvaartverzekeringen zoals de natura uitvaartverzekering. Je hebt ook nog een kapitaal uitvaartverzekering en de combinatie uitvaartverzekering. Maar hoe zit het precies met die naturapolis? Wat kun je er precies me en wat zijn de voor en nadelen?

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

De materialen en dienstverlening worden verzekerd

Als je een natura uitvaartverzekering afsluit heb je een verzekering die zowel de materialen als de dienstverlening zelf verzekerd. Je krijgt dan geen een geldbedrag als uitkering na het overlijden. Je kunt dan een basisdekking afsluiten waardoor alle basis dingen van een uitvaart vergoed worden. Het is mogelijk om verschillende soorten dekkingen af te sluiten zodat je ook een uitgebreider pakket kunt kiezen.  We hebben hier voor u de voor- en nadelen van een naturapolis bij elkaar gezet.

natura uitvaartverzekering
uitvaartverzekering natura

De grote voordelen van de natura uitvaartverzekering

De grootste voordelen van een natura uitvaartverzekering is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Er zijn geen extra kosten en de nabestaanden hebben geen omkijken naar de uitvaart omdat alles wordt geregeld door de verzekeraar.

De nadelen van een natura uitvaartverzekering

De grootste nadelen van een natura uitvaartverzekering zijn het vaste pakket en het niet ontvangen van een geldbedrag na de uitvaart. Als mensen geen gebruik willen maken van bepaalde diensten binnen het pakket betekent dit niet dat je hier geld voor terugkrijgt. Natura uitvaartverzekeringen hebben over het algemeen ook beperkte keuzemogelijkheden omdat er samengewerkt wordt met een beperkt aantal uitvaartverzorgers.

Het grote verschil tussen de natura uitvaartverzekering & kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal uitvaartverzekering keert een kapitaalbedrag uit als een verzekerde komt te overlijden. De nabestaanden hebben op deze manier de vrijheid om een uitvaart precies zo te regelen als zij zelf willen. Als het kapitaal niet voldoende is moeten nabestaanden nog steeds een extra bedrag bijbetalen.

Waarom zou ik kiezen voor een natura uitvaartverzekering?

Het ligt natuurlijk aan je eigen wensen en voorkeuren tijdens een uitvaart. Alle soorten uitvaartverzekeringen hebben voor en nadelen maar in de realiteit blijkt dat iedereen een eigen wens heeft als het om dit soort verzekeringen gaat. De een heeft liever dat de vrijheid bij de nabestaanden ligt terwijl de ander graag zekerheid heeft.

kapitaal uitvaartverzekering

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.”

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Ongeveer vier vijfde van de Nederlanders hebben een lopende uitvaartverzekering. Waar je vroeger dit nog kon aftrekken van je belasting, is dit sinds 2009 niet meer mogelijk. Ook al is deze mogelijkheid verdwenen, toch kiest een grote meerderheid ervoor om verzekerd...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering