Hoe zit het precies met de premieverschillen tussen uitvaartverzekeraars? Lees snel verder om alles te weten te komen over dit belangrijke onderwerp

Premieverschillen tussen uitvaartverzekeraars

Er is recent een onderzoek gedaan naar de verschillen in premie bij het afsluiten van uitvaartverzekeringen. Uit onderzoek blijkt dat de kosten van de gehele looptijd bij premiebetaling van uitvaartverzekeringen bijna 3100 euro kan schelen voor een normaal gezin in Nederland. Dat zijn behoorlijke bedragen die voortkomen uit een onderzoek van 1100 klantprofielen uit de uitvaartverzekeringsmarkt.

Het premieverschil kan flink oplopen

Dit enorme verschil heeft betrekking op een man en vrouw van 35 jaar die allebei een kapitaal uitvaartverzekering heeft afgesloten bij Monuta. Er is dan gekozen voor een pakket met een dekking van 7000 euro.

Dit bedrag wordt bij dit soort uitvaartverzekering uitgekeerd bij overlijden. Uit het onderzoek bleek dat deze verzekering bij concurrent Yarden maar liefst 3192 euro duurder was met eenzelfde looptijd.

Logisch dat er verschillen zijn

Het is aan de ene kant wel logisch dat dit soort verschillen ontstaan, Dit komt omdat de profielen van klanten dermate verschillen dat iedere verzekeraar een bepaalde doelgroep aanspreekt met scherpe premies. 

Daarbij gaat het bij dit soort polissen vaak niet om premie, er wordt dan veel meer gekeken naar de polisvoorwaarden omdat die grotendeels bepalen of een verzekering wel of niet goed aansluit op specifieke wensen.

Snelle tips voor tijdens het onderzoeken

  • Kijk niet alleen naar een lage prijs, het is veel slimmer om een polis te kiezen die beschikt over een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Zorg er altijd voor dat je verschillende verzekeraars en het type verzekering goed langs elkaar legt tijdens het vergelijken.
  • Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een polis met een lage premie en een hoog verzekerd bedrag, kijk ook nog even naar de voorwaarden die gelden.
  • Bekijk onze inhoudsopgave om direct overzicht te hebben in alle belangrijke onderwerpen bij het kiezen van een geschikte voordelige uitvaartverzekering.

Hoe zijn de premieverschillen in Nederland?

Nog een nuance is dat Monuta wel weer goedkoper is als Yarden als de verzekerde komt te overlijden binnen 36 jaar en 6 maanden. De premie looptijd is bij Monuta namelijk 50 jaar terwijl je bij Yarden een premie looptijd hebt van 30 jaar. Daardoor kan vroegtijdig overlijden er voor zorgen dat er minder wordt uitgekeerd.

Verplicht of niet?

In Nederland is de uitvaartverzekering niet verplicht. Toch kost een gemiddelde uitvaart al snel 7000 euro en kan dit makkelijk oplopen naar 10.000 euro. Als je zo’n bedrag apart hebt staan of als je in de positie bent om dit zelf bij elkaar te sparen is er misschien geen uitvaartverzekering nodig.

Maar er zijn genoeg mensen die niet in deze positie zijn, daarbij is zekerheid ook een grote reden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartpolis kost je meestal tussen de 7 en 15 euro per maand. Je hebt dan natuurlijk wel te maken met verschillende soorten dekkingen en uw leeftijd speelt ook een rol.

Waar moet je aan denken?

U wilt natuurlijk liever niet over de uitvaartwensen denken. Toch is het belangrijk om dit op tijd te doen. Een vraag die je jezelf kunt stellen is: Welke wensen heb ik voor mijn uitvaart. Wil ik een begrafenis of wil ik een crematie?

Dit zijn vragen die je jezelf niet vaak stelt maar ze bepalen voor een groot deel de keuze van een uitvaartverzekering. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 71% van de Nederlanders niet weet of hun partner gecremeerd of begraven wil worden, dat geeft stof tot nadenken.

60+ers hebben vaak geen idee van de uitvaartwensen

Meer dan de helft van de Nederlanders weet niet of zijn/haar partner begraven of gecremeerd wil worden. Erg opvallend als je jezelf beseft dat deze leeftijdsgroep vaker in aanraking komt met het onderwerp van de uitvaart.

Maar niet alleen bij de ouderen was het onderwerp uitvaartwensen een lastig onderwerp. Uit onderzoek bleek dat ruim 80% van de ondervraagden in de leeftijdsgroep 30-40 niet wist hoe de partner zijn uitvaart wil regelen.

Bij vrienden en familie is gewenste uitvaart ook niet bekend

Uit het onderzoek bleek dat veel Nederlanders niet weten welke soort uitvaart hun familie of beste vrienden willen, het komt dus niet alleen voor bij partners maar ook bij vrienden is de informatie over de uitvaartwensen vaak onbekend. Maar liefst 83% van de ondervraagden weet net wat de uitvaartwensen zijn van hun beste vrienden.

Hoe komt het dat deze cijfers zo hoog liggen?

Uit het onderzoek blijkt dat veel ondervraagden het heel vervelend zouden vinden als ze geen invloed hebben gehad op de uitvaart. 87% van de ondervraagden gaf aan dat ze het verschrikkelijk zouden vinden om gecremeerd te worden terwijl begraven de wens was.

Toch is dit geen reden om er meer over te gaan praten. De hoge cijfers komen waarschijnlijk door het onderwerp. Niemand praat graag over de dood en daarom lijkt het soms een soort taboe te zijn om hierover na te denken.

Premieverschillen tussen uitvaartverzekeraars bekijken

Waardering

9,6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8,9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder. 
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 31-05-2021
Laatst geüpdatet op