Hoe zit het met de premieverschillen tussen uitvaartverzekeraars?

Er is recent een onderzoek gedaan naar de verschillen in premie bij het afsluiten van uitvaartverzekeringen. Uit onderzoek blijkt dat de kosten van de gehele looptijd bij premiebetaling van uitvaartverzekeringen bijna 3100 euro kan schelen voor een normaal gezin in Nederland. Dat zijn behoorlijke bedragen die voortkomen uit een onderzoek van 1100 klantprofielen uit de uitvaartverzekeringsmarkt.

Start nu met vergelijken en geniet van de voordeligste premies!

Op 1 centrale plaats uitvaartverzekeringen vergelijken

 

Betaal minder premie voor je uitvaartverzekering

 

Volledig onafhankelijk alle aanbieders vergelijken

 

Het premieverschil kan dus enorm oplopen, maar hoe zit dat dan precies?

Dit enorme verschil heeft betrekking op een man en vrouw van 35 jaar die allebei een kapitaal uitvaartverzekering heeft afgesloten bij Monuta. Er is dan gekozen voor een pakket met een dekking van 7000 euro. Dit bedrag wordt bij dit soort uitvaartverzekering uitgekeerd bij overlijden. Uit het onderzoek bleek dat deze verzekering bij concurrent Yarden maar liefst 3192 euro duurder was met eenzelfde looptijd.

Het is aan de ene kant wel logisch dat dit soort verschillen ontstaan, Dit komt omdat de profielen van klanten dermate verschillen dat iedere verzekeraar een bepaalde doelgroep aanspreekt met scherpe premies.

Daarbij gaat het bij dit soort polissen vaak niet om premie, er wordt dan veel meer gekeken naar de polisvoorwaarden omdat die grotendeels bepalen of een verzekering wel of niet goed aansluit op specifieke wensen.

Nog een nuance is dat Monuta wel weer goedkoper is als Yarden als de verzekerde komt te overlijden binnen 36 jaar en 6 maanden. De premie looptijd is bij Monuta namelijk 50 jaar terwijl je bij Yarden een premie looptijd hebt van 30 jaar. Daardoor kan vroegtijdig overlijden er voor zorgen dat er minder wordt uitgekeerd.

premieverschillen uitvaartverzekeraars
uitvaartverzekering verplicht

Maar is een uitvaartverzekering nu verplicht of een echte must?

In Nederland is de uitvaartverzekering niet verplicht. Toch kost een gemiddelde uitvaart al snel 7000 euro en kan dit makkelijk oplopen naar 10.000 euro. Als je zo’n bedrag apart hebt staan of als je in de positie bent om dit zelf bij elkaar te sparen is er misschien geen uitvaartverzekering nodig.

Maar er zijn genoeg mensen die niet in deze positie zijn, daarbij is zekerheid ook een grote reden om een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartpolis kost je meestal tussen de 7 en 15 euro per maand. Je hebt dan natuurlijk wel te maken met verschillende soorten dekkingen en uw leeftijd speelt ook een rol.

Maar waar moet ik aan denken als ik een uitvaartverzekering afsluit?

U wilt natuurlijk liever niet over de uitvaartwensen denken. Toch is het belangrijk om dit op tijd te doen. Een vraag die je jezelf kunt stellen is: Welke wensen heb ik voor mijn uitvaart. Wil ik een begrafenis of wil ik een crematie?

Dit zijn vragen die je jezelf niet vaak stelt maar ze bepalen voor een groot deel de keuze van een uitvaartverzekering. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 71% van de Nederlanders niet weet of hun partner gecremeerd of begraven wil worden, dat geeft stof tot nadenken.

60+ers hebben vaak geen idee van de uitvaartwensen van hun partner

Meer dan de helft van de Nederlanders weet niet of zijn/haar partner begraven of gecremeerd wil worden. Erg opvallend als je jezelf beseft dat deze leeftijdsgroep vaker in aanraking komt met het onderwerp van de uitvaart. Maar niet alleen bij de ouderen was het onderwerp uitvaartwensen een lastig onderwerp. Uit onderzoek bleek dat ruim 80% van de ondervraagden in de leeftijdsgroep 30-40 niet wist hoe de partner zijn uitvaart wil regelen.

Bij vrienden en familie is de gewenste uitvaart ook niet echt bekend

Uit het onderzoek bleek dat veel Nederlanders niet weten welke soort uitvaart hun familie of beste vrienden willen, het komt dus niet alleen voor bij partners maar ook bij vrienden is de informatie over de uitvaartwensen vaak onbekend. Maar liefst 83% van de ondervraagden weet net wat de uitvaartwensen zijn van hun beste vrienden.

Hoe komt het dat deze cijfers zo hoog liggen?

Uit het onderzoek blijkt dat veel ondervraagden het heel vervelend zouden vinden als ze geen invloed hebben gehad op de uitvaart. 87% van de ondervraagden gaf aan dat ze het verschrikkelijk zouden vinden om gecremeerd te worden terwijl begraven de wens was.

Toch is dit geen reden om er meer over te gaan praten. De hoge cijfers komen waarschijnlijk door het onderwerp. Niemand praat graag over de dood en daarom lijkt het soms een soort taboe te zijn om hierover na te denken.

uitvaartverzekerin 60+

↬ 2% in Nederland kiest Nuvema

Nuvema biedt veel keuzemogelijkheden voor een persoonlijke en passende uitvaart.

↬ 11% in Nederland kiest Monuta

Meerdere keren op rij beste verzekeraar.

↬ 5% in Nederland kiest Ardanta

Ardanta geeft graag inzicht en helpt u bij alle vragen en wensen voor de uitvaart.

↬ 62% in Nederland kiest Yarden

Lage premies met goede voorwaarden.

↬ 20% in Nederland kiest DELA

Al meer dan 3 miljoen leden gingen u voor!

“De website was overzichtelijk en ik kon snel een uitvaartverzekering regelen, de aanvraag was in 3 minuten geregeld.”

Dries

Gelukkige website bezoeker

“Ik heb nog niet zoveel ervaring met uitvaartverzekeringen maar het aanvragen ging in ieder geval heel makkelijk. Toch hoop er eerlijk gezegd nog lang geen gebruik te hoeven maken van de verzekering.”

Tycho

Gelukkige website bezoeker

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op uitvaartverzekeringen

Uw partner en een uitvaartverzekering

Ongeveer vier vijfde van de Nederlanders hebben een lopende uitvaartverzekering. Waar je vroeger dit nog kon aftrekken van je belasting, is dit sinds 2009 niet meer mogelijk. Ook al is deze mogelijkheid verdwenen, toch kiest een grote meerderheid ervoor om verzekerd...

Het afkopen van uw uitvaartverzekering

Bent u van plan om binnenkort uw uitvaartverzekering af te kopen, omdat u tot de conclusie bent gekomen dat hij wellicht niet meer bij u past. Een uitvaartverzekering sluit men meestal af voor het leven. U betaalt een vast bedrag elke maand, tot u komt te overlijden...

Een islamitische uitvaartverzekering

Alle culturen en geloven hebben verschillende manier om een laatste eer te bewijzen aan overleden personen. Zo ook binnen de islam, waar het er op een andere manier aan toe gaat dan in Nederland voor de meeste mensen normaal is. Daarom kijken we in dit artikel hoe het...

De Nabestaandenverzekering

Ons overlijden is iets waar we uiteraard niet graag over nadenken. Toch is het nodig om hiervoor bepaalde zaken voor te regelen.U wilt natuurlijk voorkomen dat uw nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan, of ze nog alles moeten regelen in een paar dagen...

Begin nu met het vergelijken van een uitvaartverzekering